Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak přijmout vrácení peněz na ebay?

Od: jollly odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

na ebay mi poslali špatné zboží, dotazovala jsem prodejce a ten mi napsal:

We just issued partial CAD3 refund for the return you opened,please accept it.
Any further questions, please do not hesitate to contact us.

Nerozumím tomu co mám teď dělat a případně kde v ebay?

Neporadil by mi prosím někdo?

Děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Nabízí Vám pouze částečné vrácení peněz. Teda ne celou částku. Tak se jich musíte zeptat kolik. Nebo to máte už někde napsané. A ptají se Vás, jestli s tím souhlasíte a když ne, tak jim máte napsat. Asi si od původní ceny odečetli náklady třeba za jejich poštovné, aby nepřišli úplně o všechno. To nevím. Já kupuji na AliExpress a tam to takto funguje. Postup bude stejný. Ale podle mne je to seriózní návrh. Záleží ovšem na částce. Takže to je na Vašem uvážení.

jollly
hodnocení

Dobře,

děkuji a jak mám reagovat jak příjmout ať vrátí aspoň něco? Kde to najdu kolik?

Nevyznáte se někdo v ebay?

Děkuji

Na Ebay bohužel nenakupuji, protože se mi tenkrát, když jsem začínala kupovat v cizině, něco nezdálo. Ale už je to dlouho, tak si to nepmamatuji. Ale kouknu se. A když budu umět poradit, ozvu se.

Tak jsem se tam podívala a dokonce našla svůj starý účet, protože jsem se tam tenkrát přihlásila. Ale nic jsem u nich nekoupila. Takže Vám neporadím, jak postupovat. Ale koukněte se sem, snad Vám to nějak pomůže. Nevím jak jste nakupovala, tak nemohu ani poradit, jak postupovat dál. Ale když píšete, že Vám prodejce nabídl částečné vyrovnání, tak to musíte mít někde ve Vaší poště.

hodnocení

1x
Chtějí od vás pouze odpověď na tuhle zprávu, že souhlasíte s vrácením pouze 3 CAD a ne celé částky... Nic víc.
A když ani na tuhle zprávu neodpovíte, stejně vám ty 3 kanadské dolary přijdou. Prodejce to bude brát za vyřízené.

Requied, Vy jste ale chytrý! To "CAD 3", jsou kanadské dolary. Tak to mne teda nenapadlo. Takže to je jasné. *palec*

jollly
hodnocení

Tak to mě nenapadlo že jsou to 3 dolary :-D

Neporadil by mi teď někdo jak mohu uzavřít případ?

Prodejce mi píše toto a já nevím kde to mám v ebay najít.

Ok,we can send you CAD3 refund ,could you please close the return?Can not send partial refund if the return is open.

To je ale divné. Ale pokud to je nutné a možné, tak to máte určitě tu kolonku napsanou ve vaší objednávce. musí to tam někde být a každý obchod to má jinak. Tak Vám asi nikdo neodpoví přesně, pokud tam sám nenakupuje. A co se stalo s tím zbožím? Vy jste mu ho vrátila? nechápu, proč po Vás chce uzavřít "vrácení". Podle mne jste po něm chtěla vrátit celou částku. On to nechce udělat a chce vrátit jenom část. Ale když Vy zrušíte sama svůj požadavek, bude to posuzováno jako dokončené a vyřešené a Vy nedostanete nic. Tak na to pozor. Také se mi stalo u AliExpress, že mi nabídl částečné vyrovnání. Přistoupila jsem na jeho návrh, protože jsem zboží nevracela. Ale jen jsem odklikla souhlas v tom formuláři, který jsem vyplnila a který má každý takový obchod standardní a stejný pro všechny. Ale rozhodně jsem nic nerušila. To tam musí být dokonce napsáno jako varování, že pokud sama odkliknete, že rušíte spor, je to považováno za vyřízené a už nemáte odvolání. A oni tohle zkoušejí. Mně se to teda ještě nestalo a nedala bych se nachytat, ale četla jsem spousty stížností tohoto druhu. A lidé to dělají proto, že neumí dost dobře anglicky, neporozumí přesně co je pro ně důležité a odkliknou něco a pak je pozdě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]