Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Velký aft v puse?

Od: anna2 odpovědí: 13 změna:
Dobrý den, je mi teprve 15 let, ale chtěla bych se Vás na něco zeptat. Už js to dlouho co se mi udělal aft v puse. Řekla jsem to mamce ta poradila co delat s aftem. No jo...jenže já jsem si do toho někdy omylem kousla a tak se to rozsirilo a rostlo to. Včera jsem mamce řekla, ze tam mám obrovský aft nebo něco takovýho. A prý pojedeme do Kosmonos, aby mi to rezali...
A chci se Vás zeptat jestli jste na tom byli nebo jestli to boli či jak dlouho to trvá. Díky, Anna

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Skoč do lékárny pro MUNDISAL GEL NA AFTY. Vyzkoušela jsem vše možné, jen tohle mi zabralo vždy dobře a rychle. Hlavně natřít gelem před jídlem a můžeš se najíst bez bolesti. Nejen umrtví, ale i léčí. Řezat aft slyším prvně v životě a to jsem docela dost stará.*ee*

aft
hodnocení

1x
Hlavne NIKDY zadny fialovy vodicky! Jenom barvy a bez ucinku! Take doporucuji ten gel. Na afty trpim a jen gel pomaha!

Ano, souhlas, fialová "genciálová violet" jenom všechno zaneřádí, umýt a vylprat se to nedá a na nic to nepomáhá.

hodnocení

1x

Neboj, afty se neřežou. Než někam pojedete, vyplachuj pusu neslazeným, vlažným čajem. Naber do pusy a drž. Můžeš spolknout, nic se nestane. Klidně vyplivuj. Zvláště pak po jídle. Čaj je dobrou dezinfekcí. *hej* Je několik způsobů, jak si pomoci, ale čajový je nejjednodužší a také velmi účinný. Nebereš prášky? Antibiotika?

hoststary*
hodnocení

1x

Zubaři někdy dávají na záněty v puse a na afty nějakou vodičku (roztok) vonící po hřebíčku (kuchyňském koření). Když se aft někdy udělá někomu na dovolené nebo mimo svého zubaře, tak si docela jednoduše vezme v samošce koupí hřebíček, jeden si dá do pusy na bolavé místo a nekouše. Pouze to stačí mít v puse, dumlat a nechat působit sliny. Držet v puse třeba několik hodin, před jídlem vyplivnout a pak si vzít nový.

hodnocení

1x

Ahoj Aničko.

Kokosový olej jistě doma máš,že?

Takže,vezmi si ho cca jednu lžičku,nechej ji rozpustit v ústech a tzv.ho prokloktávej v puse.Mělo by to být dvacet minut.

Pokud nevydržíš první den,dělej to třeba pouze deset minut.

Kokosový olej se doporučuje v Ájurvédské medicíně po staletí.

Působí antibakteriálně,odstraňuje veškeré bakterie a viry z dutiny ústní.

Stahuje také dásně a čistí zuby.

Na afty pomáhá *hej*

liska5

Provádět nejlépe ráno a pak vyplivnout! Přešly do něj nežádoucí látky / toxiny/ ze sliznic v ústech. Až pak si vyčistit zuby. Také je možné potom použít ústní vodu s propolisem.

Liško5 - Děkuji za doplnění :)
liska5

On se podobně chová i jiný olej, třeba olivový. Nejde ani o ničení bakteríí, virů a plísní, to zas takové nebude, ale určitě omezí jejich rozvoj. Tam jde hlavně o hojivé účinky olejů a především o detox! Pořád je ale důležité myslet na celkovou kondici.

Přesně tak *palec*

liska5
hodnocení

1x

Afty signalizují sníženou imunitu. Ta sídlí ve střevě. Kup si nějaký ten Bifidus a B komplex. Poradí v lékárně. Jez zdravě, hodně zeleniny, cereálie, oleje ze semínek, kvasnice, česnek,ořechy, kyselé zelí, banány, kefír. a hodně pij čisté vody. Omez mléko a cukr.

hodnocení

1x

Maki má pravdu, ale já je pálím šalvějovou tinkturou - namočím ušní tyčinku a hcvíli to držím, každou chvíli opakuji, je to rychlejší

martin93
hodnocení

0x

Pro vznik aftů prý chybí nedostatek vitamínu B.

Moje zkušenost s afty je takova, že stačí koupit malou kostku kvasnic/droždí ze 5 korun sníst (treba pulku dopoledne a druhou odpoledne, anebo najednou)

a do jednoho až dvou dnů je aft pryč..

kosik.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]