Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pracovní úraz

Od: andre20a* odpovědí: 10 změna:
Dobrý d n potřebovala bych poradit. Je tady někdo kdo dělá pracovní právo?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

@andrea2a - V práci mu to ale nechtějí uznat jako pracovní úraz
Co přesně znamená "nechtějí uznat "? Tedy co říká nebo ne/dělá zaměstnavatel?

Myslím, že po 6 dnech od otřesu a 1 dni (od včerejška) od dalšího "prasknutí" je na jakékoli závěry příliš brzo - zatím je celá věc v šetření, takže pravděpodobně bude nutno vyčkat výsledků, k nimž komise dojde.

andre20a*
hodnocení

No včera jak ho museli vyvézt nahoru tak mu řekli že tohle není pracovní úraz ať s tím počítá

iz*
hodnocení

0x

Někteří o něm něco vědí. Co byste potřebovala?

andre20a*
hodnocení

Můj druh pracuje jako horník a 13.4 byl u silného otřesu naštěstí z toho vyvázl bez zranění,ne všichni měli takové štěstí. Samozřejmě museli všichni vyfarat okamžitě nahoru a podepsat papír zda-li nemají nějakou psychickou újmu což podepsal jelikož byl šťastný že vůbec zije. Potom šel na přesunutou šichtu z minulého týdne teď v pondělí kde šel už se strachem a dovolenou mi odmítli dát. Šichta probíhala v naštěstí v klidu ale včera jim zase prasklo ve stěně a on dostal postraumaticky stres. Nemohl dýchat ani se hnout. Museli ho vyvést nahoru. Pak jsem pro něj jela a jeli jsme k lékaři a domluvit si psychologickou poradnu. Jelikož nemůže spát atd. V práci mu to ale nechtějí uznat jako pracovní úraz a já to tak samozřejmě nechci nechat jen nevím jak postupovat dal.jestli vůbec máme šanci vyhrát tento spor

hodnocení

0x

@andera20a - tak mu řekli že tohle není pracovní úraz ať s tím počítá
Vaše informace jsou skutečně přesné - ale buďte v klidu, na právní kroky máte dost času.

andre20a*
hodnocení

To ano spíš mě jen zajímá jak postupovat dál a jestli si jeden jediny člověk tam někde že shora může rozhodnout že se to nebude posuzovat jako pracovní úraz.

hodnocení

0x

@andrea20a - jak postupovat dál a jestli si jeden jediny člověk tam někde že shora může rozhodnout
Za prvé - vy nijak postupovat nemůžete, jelikož se vás to netýká.

Za druhé - každý může říkat co ho napadne. Rozhodující bude případně písemné vyjádření zaměstnavatele - teprve s tím se dá nějak pracovat.

Uklidněte se a čekejte - nic jiného zatím poradit nelze.

andre20a*
hodnocení

Takže jediné co zatím můžeme dělat je čekat na posudek psychologa. Pak se teprve uvidí co bude dál.

hodnocení

0x

Pracovní úraz je jakékoliv poškození zdraví zaměstnance, které bylo způsobeno nezávisle na jeho vůli krátkodobým, náhlým a násilným působením vnějších vlivů, při plnění pracovních úkolů nebo v přímé souvislosti s ním.

Pokud lékař potvrdí, že psychické trauma existuje, pak zbytek definice jednoznačně splňujete. Nějaký podpis při vyfárání je irelevantní.

Pokud se bude zaměstnavatel bránit, zkuste se obrátit na příslušný oblastní inspektorát bezpečnosti práce. http://www.suip.cz/

andre20a*
hodnocení

Takže teď jedině čekat na psychologický posude

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]