Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ukončení nemocenské a noční směna

Od: mirek* odpovědí: 6 změna:

Zdravím, mám dotaz ohledně ukončení nemocenské a nástupu do práce ještě ted den.

Například pokud mi doktor napíše "Neschopen práce do 25.4" musím ještě ten den do práce na noční směnu nebo ne?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

2x

Do půlnoci jsi přece ještě v pracovní neschopnosti.

doplněno 18.04.18 18:49:

Příklad: Dneska jsi v PN, zítra odevzdáš neschopenku zaměstnavateli a domluvíš se, kdy máš nastoupit na směnu.

mirek*
hodnocení

Takže mi může říct, abych šel od půlnoci normálně do práce?

Nemůže, protože o ukončení pracovní neschopnosti nebude vědět - máte-li neschopenku do toho 25. 4. a žádné vycházky, můžete mu ji předat až následující pracovní den.

mirek*
hodnocení

A poslední dotaz, smí mě kvůli tomu vyhodit? Jsem pořád ve zkušební době a mám slouvu na dobu určitou. Když sem tam neschopenku odevzdával, byl ještě nepříjemný, že si přinesu neschopenku a on že to nemá jak jinak zařídit (střídáme směny). A nepočítal jsem s prodloužením a on se mnou počítá.

Kvůli nemoci ne - ale zrušit pracovní poměr ve zkušební době může kdykoli i bez uvedení důvodu, jakmile zas budete práce schopný.

iz*
hodnocení

0x

Ne. Musíte nastoupit až od 0.00 další den > 26. 4. Doporučila bych zavolat nadřízenému a domluvit se s ním.

Nemoc není výpovědním důvodem, ale v průběhu zkušební doby mohou obě strany pracovní poměr zrušit bez uvedení důvodů.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]