Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Práce v Lidl nebo Penny

Od: anezka677 odpovědí: 8 změna:
Dobrý den, je mi 18 let a chtěla bych v létě pracovat buď v lidlu nebo Penny. Nemůžu se teď rozhodnout kam jít. Kam by jste šli vy a proč?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

majsterjoe*
hodnocení

5x

Rozhodně LIDL. Lepší podmínky, peníze, více klidu, méně stresu.

Souhlasím. Podle mých poznatků od známých je Penny dost děs, naproti tomu Lidl je relativně férový zaměstnavatel.

hodnocení

2x

Práce je podobná, je to jen o lidech v kolektivu. Můžete mít třeba vyšší plat nebo benefity, ale vedoucího kreténa a budete svou práci nenávidět. Zeptejte se v daných obchodech běžných pracovníků...

woluu
hodnocení

0x
Taky bych vybral Lidl. V Penny je to strašné, kamarádka tam vydržela 2 měsíce než to psychicky nezvládala..
anezka677
hodnocení

Co tam bylo tak strašného? Me přijde že penny je u nás klidnější protože na proti je jiný obchod a penny je tu nově.
kvetas
anezka677... co je strašné?Vyberu například 5 věci z mnoha1)tzv. "hodinový výkon".Celodenní tržba se vydělí počtem zaměstnanců a musí vyjít určitá suma.Pokud je např. neděle a je malá tržba=napíše vedení méně zaměstnanců na směnu(nařízení z Německa).Ovšem práci musí stihnout jako by jich tam bylo více.Příklad:neděle ráno-2 zaměstnanci + vedoucí,odpoledne 2 zaměstnanci + zástupce.2)sledování rychlosti markování pokladních.Na kuchyňce visí na nástěnce tabulka do které se zapisuje kolik která pokladní průměrně namarkovala zboží za 1 min.Byly doby kdy poslední pokladní musela být celý den bez židle.Pak to změnily a má to "pouze" zásadní vliv na prémie.3)neustále nejsou prémie.Prémie se udělují pokud: je správně uklizená prodejna,doplněné zboží,nejsou ztráty(jak prošlé zboží tak zloději) a hlavně musí vyjít inventury(bývaly tři po sobě jdoucí) a toto dodržet není většinou možné.Pokud se náhodou stane že vše vyjde dělí se prémie podle toho jak je zaměstnanec dlouho v prac. poměru,nemocnost za dobu trvání prac. poměru,zda nemá fronty u kasy a hlavně zda je ochoten spolupracovat a zda neodmlouvá.4)běžná praxe:Pracujete např. v Praze.Máte končit ve dvě s čímž počítáte(školka,škola,manžel na odpolední).Ve 13:45 přijdou že musíte přijít i odpoledne(tj. třeba od 15-22 hod.).Sdělí vám že se jedná o "službu krámu"-tzn. že vám to nezaplatí.Vy odmítnete přijít zadarmo.Dobrá nechoďte,ale od zítra jste přesunuta na 1 měsíc na prodejnu v Opavě,na druhý měsíc na prodejnu v Ostravě.Při nástupu totiž podepisujete souhlas s posíláním na služební cesty a školení.Pracovní doba je nerovnoměrně rozložena do 7 prac. dnů a tak se dva měsíce nepodíváte domů.Toto se opakuje několikrát do měsíce.Kdysi si zaměstnanci stěžovali na inspekci práce.Výsledek...4 výpovědi pro pokladní.5)Toto je např. můj případ...Pracovní poměr ve smlouvě 40 hod/týdně=160 měsíčně.Realita+120 hodin přesčasu jenž nezaplatí.To jsem se však dozvěděla až když jsem dostala výplatnici.

pohanka*
hodnocení

0x

Moc do Lidlu nechodím, spíše do Penny. Ale též se mě zdá, že Lidl je o třídu výše. Dřina bude všude. Záleží na lidech okolo. Co máte blíže k domovu?

anezka677
hodnocení

Obě místa jsou stejně vzdálené. Jen lidl má blíž zastávku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]