Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co znamena Parada v knizkach Zaklinače

Od: retko* odpovědí: 6 změna:

Je to jak jsem pochopil nejaky zaklinacuv pohyb. Pirueta, parada apod.

Kdo cetl, vi o cem mluvim. Bohuzel mi neni naprosto jasne co to je za pohyb, nebo neco. Nevite nekdo?

Dekuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

petr123*
hodnocení

4x

Nejde o "parádu" v českém významu slova, ale o "parade". Je to odborný výraz pro kryt při šermu.

Jinak gratuluju k dobré volbě kvalitní literatury :)

retko*
hodnocení

Bohuzel i tak moc nechapu, nejsem zde znalej. Asi neznas neco nazornejsiho, nejaky obrazek, video a tak.. Jestli ne, nevadi. Diky

slonbonjohn*

Slyšel jsem, že Zaklínač by se měl nejdřív přečíst a pak hrát hru. Dohromady to je lepší požitek z obojího.

petr123*

To rozhodně potvrzuju, knížky jsou super. Knížek vyšlo dost, existuje dokonce i film a seriál. Podle některých lidí se filmové zpracování moc nepovedlo, ale mě se ten seriál líbil (koukal jsem na něj v originále v polské televizi).

petr123*

Bohužel nejsem šermíř. Prostě na tebe soupeř provede výpad a ty se bráníš "parádou".

chanuif
hodnocení

3x

Paráda - z fr. parade, parez = kryt se - je kryt, tedy odražení útoku nepřítele. Parád existuje hned asi 10 druhů. Nemá to tedy nic společného s nějakým parádním pohybem, ale s obranou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]