Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rytmus na písen,SAMOTA-Ryvola

Od: juglans® odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,jsem začátečnice na kytaru,bohužel s rytmem trochu bojuji,nedokáži si podle písničky,uplně vymyslet.Mám to obráceně,nejdřív mně někdo na rytmus navede,já zkusím a pak se chytám za hlavu a teprv vidím,že to tak je.Líbí se mi moc písen Samota-Wabi a Miky Ryvola.Písen jsem neznala a od včera několikrát poslechla.Nejde mi uplně přijít na rytmus.Můžete mi prosím,někdo zkušenější,polopaticky šipkama napsat rytmus?Mám sice svého dobrého učitele a dnes jsem měla mít hudebku.Jenomže onemocněla mi dcerka,tak se nekonalo.Tak se tady s tím trápím a čekat do příštího týdne se mi nechce..Děkuji moc za pomoc

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

figurek*
hodnocení

1x

rytmus téhle písničky je Rumba. Je to jeden z těch jednodušších latinskoamerických rytmů, který se ale jako každá latina nedá pořádně popsat.

Zkuste na youtube pohledat nějakou taneční lekci na Rumbu. Jak se ji naučíte tancovat, budete ji umět i hrát.

hodnocení

Figurek-Díky,to jsem netušila,že je to Rumba:).Děkuji,zkusím do toho trošku proniknout,něco poslechnout..

sasanka*
hodnocení

0x

Já bych to hrála takhle:

↓↓↑↑↓↑

doplněno 17.04.18 11:45:

Ale asi to není úplně přesně to, co je na nahrávce *zmateny*

hodnocení

Sasanko,zkusím,díky.Je to docela těžká písen,alespon pro mne zatím..Hrajete?A jak dlouho?jsem začátečnice:)

instalater*
hodnocení

0x

Zdravím, s rytmusem ti bohužel neporadím , neb mám absolutní hudení hluch *smich* , ale posílám odkaz na pěkný zpěvník, kde si můžeš pouštět i video a zahrát si s profikem. .. pisnicky-akordy.cz/... Přeji pěkný den.

doplněno 16.04.18 22:09:

pisnicky-akordy.cz/...

hodnocení

Ahoj:).no je to docela těžká písen,myslím,uvidím co řekne v po.učitel..Akordy já mám,taky jsem si našla,ale děkuji moc.Jinak já ji hraji od E a jsou tam moje tzv.oblíbené akordy,jako Cis mi 7,nevím kde mám na klávesnici křížek.pak Fis mi 7..

jofa*
hodnocení

0x

Amatérsky a laicky popsal asi tak: Naposlouchal a zahrál tak, že první úder ostrý dolů, druhý přejet po jednotlivých strunách dolů, třetí delší doznění dolů, + čtvrtý a pátý ůder ostře dolů (pátý utlumit). Takto jsem si to zahrál v pohodě. Jde i čtvrtý úder nahoru. je to třeba nacvičit a není to složité. Může se to ovšem zahrát v detailech jinak.

jofa*

Tady je ten rytmus téměř shodný. Tak vypozorujte v 1.18 min. je to téměř totožný rytmus. Nic náročnýho.

hodnocení

Jofa-Taky zkusím,pro mne je rytmus těžký naposlouchat,zatím.Hraji 8 měsíců a zdá se mi vše těžké.Moc díky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]