Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ukonceni evidence na up - davky hmotne nouze

Od: martina* odpovědí: 2 změna:
Dobry den. Pokud manzel ukonci evidenci na UP a ja s nim ziju ve spolecne domacnosti, jak se to dotkne mych davek hmotne nouzi? Ja jsem na UP a pobirame zivobyti, doplatek na bydleni. Me se pak ta davka snizi, kdyz on nebude na UP a nebude pracovat, nebo se mi davky uplne odeberou? Dekuji za odpoved. Martina.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

0x

Dobrý den, Martino, podle zákona není v hmotné nouzi osoba, která si nevydělává a ani se nesnaží si zajistit zaměstnání (není v evidenci uchazečů o zaměstnání).

Nikdo z nás ale neví, jaká přesně je Vaše situace a jak budete dále posuzováni po odhlášení manžela z ÚP.

Odhadovala bych spíše snížení dávek, protože Vy pravděpodobně budete podmínky splňovat dále. Ale pozor, to je jenom můj odhad. Přesně Vám odpovědí na kontaktním místě úřadu práce.

pickie
hodnocení

0x

Dojde s největší pravděpodobností k snížení dávek (pokud není důvodem například péče o osobu blízkou) a současně bude Vaši referentku velice zajímat z jakého důvodu je Váš manžel bez příjmů a současně není na ÚP. Pokud bude manžel samoplátcem, tak to co dostanete jako životní minimum odevzdáte jemu na povinné zdravotní pojištění..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]