Nejste přihlášen/a.
Zdravím mám takový dotaz.
Prodávám zboží přes Aukro , takže většina platbe jde přes účet a tak mimo EET , mám zároveň i zřízené doma EET pro osobní odběr kde tisknu účtenky na tiskárně když je někdo kousek tak aby nemusel platit poštovné.O to ale nejde.
Aktuálně bych chtěl poprvé vyrazit na trhy a nechci ihned dávat cca 8000Kč za mobilní přebnosnou EET pokladnu když ani nevím jestli to tam půjde a zda tam pojedu i podruhé.
Napadlo mě že bych to udělal následovně.
Nejdříve bych si na stránce Etržby vytvořil ještě jednu provozovnu ( mobilní ) , následně bych si do mobilu instaloval stejnou aplikaci EET co mám v počítači akorát s mobilní provozovnou.
Následovně bych si doma předtisknul vzory EET účtenky se všemi náležitostmi , kde bych ale až následně na trhu po nákupu a odeslání do systému EET doplnil číslo účtenky , čas prodeje , zboží a částku a následně bych opsal BKP a FIK , mohlo by to takto fungovat?
Samozřejmě pokud by se trhy osvědčily a začal tam jezdit tak bych následně mobilní zařízení zakoupil ale takto bych zbytečně vyhodil 8000Kč a nevím jestli to tam půjde s prodejem.
Nikde v zákoně jsem nenašel že musí být vše tištěné , tak by podle mě neměl být problém s psanou účtenkou.
Zjednodušený režim evidence zatím nechci žádat když tam jedu poprvé a nevím jestli tam bude jezdit více , jde mi jen o to , zda je to dostatečné pokud bych to dělal jak jsem psal výše. Nebo pokud to provozuje někdo jinak rád si nechám poradit. Moc díky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.