Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vyřešit EET při prodeji na trhu?

Od: kakadu odpovědí: 3 změna:

Zdravím mám takový dotaz.

Prodávám zboží přes Aukro , takže většina platbe jde přes účet a tak mimo EET , mám zároveň i zřízené doma EET pro osobní odběr kde tisknu účtenky na tiskárně když je někdo kousek tak aby nemusel platit poštovné.O to ale nejde.

Aktuálně bych chtěl poprvé vyrazit na trhy a nechci ihned dávat cca 8000Kč za mobilní přebnosnou EET pokladnu když ani nevím jestli to tam půjde a zda tam pojedu i podruhé.

Napadlo mě že bych to udělal následovně.

Nejdříve bych si na stránce Etržby vytvořil ještě jednu provozovnu ( mobilní ) , následně bych si do mobilu instaloval stejnou aplikaci EET co mám v počítači akorát s mobilní provozovnou.

Následovně bych si doma předtisknul vzory EET účtenky se všemi náležitostmi , kde bych ale až následně na trhu po nákupu a odeslání do systému EET doplnil číslo účtenky , čas prodeje , zboží a částku a následně bych opsal BKP a FIK , mohlo by to takto fungovat?

Samozřejmě pokud by se trhy osvědčily a začal tam jezdit tak bych následně mobilní zařízení zakoupil ale takto bych zbytečně vyhodil 8000Kč a nevím jestli to tam půjde s prodejem.

Nikde v zákoně jsem nenašel že musí být vše tištěné , tak by podle mě neměl být problém s psanou účtenkou.

Zjednodušený režim evidence zatím nechci žádat když tam jedu poprvé a nevím jestli tam bude jezdit více , jde mi jen o to , zda je to dostatečné pokud bych to dělal jak jsem psal výše. Nebo pokud to provozuje někdo jinak rád si nechám poradit. Moc díky.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

nikdo*
hodnocení

2x

Existují EET SW do mobilu s Androidem, Potřebujete jen BT, nebo USB tiskárnu. Jo, a je zadarmo.

rqze
hodnocení

1x

Myslim, že zbytečně plašíte, dnes buď vypisovat účenku ručně, nebo platit 8000!Kč... Zkuste si vyhldat na google "EET zdarma" a uvidíte koliknodkazů se najde. Samozřejmě, že si každý bude chtít ukousnout z Vašeho koláče, ale je to symbióza.

mot
hodnocení

0x
uz vidim jak budete ty bkp a fik kody na miste prepisovat...
mobilni tiskarna stoji par tisic, bude se vam hodit i doma(levnejsi tisk nez na normalni tiskarne)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]