Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vytržení ulomeného zubu

Od: barborka odpovědí: 6 změna:

Ahoj.

Celkem se bojím zubařů, ale celkově mám zuby OK, ale teď mám problém, že mám zub, který je potřeba vytrhnout.

Nikdy mi žádný zub netrhali a tento zub je potřeba vytrhnout, protože je opravdu celý rozlámaný a ulámaný. Jedná se o zub spíše vzadu v ústech (7ka). Je vlastně skoro celý ulámáný podél dásně, takže mi "nevykukuje" je zároveň s dásní. Nevím jak lépe to vysvětlit.

Nebudeme mi ho trhat normální zubař ale ti na chirurg. ambulanci nebo jak se jim říká. Mám z toho strach, protože jsem tam nikdy nebyla a už jen ten název "chirugrie"... Dokáží si s tím poradit? Bojím se toho, protože když ten zub je takto rozpadlý a nemá mi ho zubař "za co chytit" aby to vytáhl, bojím se, co mi s tím budou dělat. Vím, že každý zub je jiný, každý zubař je jiný, jen se opravdu bojím.

Díky za odpovědi

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Teď jsem byl na trhání osmiček... Obě na jedné straně a jedna rozlámaná, že z ní skoro nic nebylo vidět.
Trvalo to 30 minut i s čekáním na umrtvení.
Nejhorší je to první zapichnutí injekce a pak už je to v pohodě :)
barborka
hodnocení

Díky moc za tvoji reakci. Takze to nebylo nic "hrozného"? Já se bojím toho, jak to dělají, co používají, ... snad to chápeš :) :D zkrátka jaké nástroje a co s tím.

amo
hodnocení

2x
Vubec se nebojte, po umrtveni injekci nic neboli, chirurg ma nastroje na jakykoliv problem a jak oni rikaji - kazdy zub musi jit vytahnout *jasne*
barborka
15.04.18 15:22
hodnocení

iz*
hodnocení

0x

Barborko, prostě věř, že si s tím stomatochirurg poradí. Přes internet se nic jiného nedozvíš, protože přes internet nikdo neposoudí, jaký je stav zubu.

72mona3*
hodnocení

0x

Pokud se bojíš, nejspíš si ráda připlatíš za analgosedaci. Nejde o lokální umrtvení, ale o částečnou narkózu. Pacient nevnímá bolest, někdy ani dění okolo, ale ihned po zákroku může (pod dohledem) odejít po svých. A ano, dokáží si s tím poradit. M.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma ulomený zub

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]