Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Manželka se chce rozvest.Žadost stále nic

Od: radeko777* odpovědí: 8 změna:
Manželka se chce rozvest a tvrdi,že podá žádost.Zjistila že by musela platit poplatek 2 000kč,tak stále nic nepodává.Navrhl jsem jí,že na poplatek ji polovinu dám.Mám nakonec podat navrh já a soudně požadovat poplatek po ní?Sama mi ho nedá.
Manželstvi zahranit se nedá má jiného chlapa a změnila uplně styl života hospody.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

repkin*
hodnocení

6x
Obětuje 2k a zbavte se ji, žádost sepište u právníka(bude mít potřebné náležitosti), oba podepište a máte ji z krku.
doplněno 15.04.18 07:25:

Jinak § 754 NOZ a následující.

hodnocení

6x

No na právníka se vykašlete. Internet je plný vzorů. To zvládne napsat i dítě. 2000 obětujte a napište tam jako důvod její nevěru a rozvrácený vztah.

hodnocení

5x

Soud určí, kdo poplatek zaplatí. *sok* Ale i tak, nechápu, když je tak šílená, proč o rozvod nepožádáte vy. To se raději budete dohadovat a škorpit o pár stovek. Čekáte, až nadělá dluhy, které budou z poloviny vaše? Protože jste stále v manželství, tedy společný majetek a společné dluhy. Fakt nechápu.

hodnocení

3x

@radeko777 - Navrhl jsem jí,že na poplatek ji polovinu dám.Mám nakonec podat navrh já a soudně požadovat poplatek po ní?
Ona "polovina" není dar, ledaže byste ženě přispěl ze svého výlučného majetku. Stejně tak nenexistuje právní důvod k tomu, abyste po manželce "soudně požadoval" uhrazený poplatek podáte-li návrh na rozvod vy:

Z. č. 549/1991 Sb. o soudních poplatcích

§ 2

(1) Poplatníky poplatku za řízení před soudem prvního stupně jsou

a) navrhovatel (navrhovatelé), není-li dále stanoveno jinak,

§ 4

(1) Jde-li o poplatek za řízení, vzniká poplatková povinnost

a) podáním žaloby nebo jiného návrhu na zahájení řízení (dále jen "návrh na zahájení řízení"),

§ 9

(1) Nebyl-li poplatek za řízení splatný podáním návrhu na zahájení řízení, odvolání, dovolání nebo kasační stížnosti zaplacen, soud vyzve poplatníka k jeho zaplacení ve lhůtě, kterou mu určí v délce alespoň 15 dnů; výjimečně může soud určit lhůtu kratší. Po marném uplynutí této lhůty soud řízení zastaví. K zaplacení poplatku po marném uplynutí lhůty se nepřihlíží.

Soudím, že dva tisíce nejsou zas tak velká cena za to, že budete mít klid.

danka86*
hodnocení

1x

Jestli manželka skutečně nemá 2.000,- Kč na zaplacení soudního poplatku, může si požádat o osvobození od soudních poplatků. Ale úplně nejlepším a nejrychlejším řešením bude, když podáte návrh na rozvod sám. Soud vám náklady řízení (tedy soudní poplatek) v rozvodovém řízení s největší pravděpodobností nepřizná, takže nakonec budete muset ty dva tisíce oželet, nicméně věřím, že vám ty dva litry za nově nabytou svobodu budou stát ;)

zofo
hodnocení

0x

To je takový problém zaplatit 2000 Kč? Takovou rezervu musí mít v dnešní době každý!

hodnocení

0x

No, tak já jsem dneska dala u veterináře 2000 korun. 1200 za kastraci kočičky a zbytek za Bravecto proti blechám. :-D Být Vámi, tak klidně zaplatím za manželku tu žádost, ať mám klid.

No vida. Za ty peníze jste se už mohla rozvést...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]