Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Aféra - co dál?

Od: kira* odpovědí: 5 změna:

Zdravím,

fórum je snad plné takových dotazů... ale já už jsem nevěděla kam s tím, tak jsem to chtěla zkusit zde... potřebuji pohled z třetí strany a zároveň někoho, kdo nepochází z mého okolí,... ;)

Začalo to vše, před třemi lety, kdy jsme se potkali... pamatuji si přesně ten den, tu hodinu, vše. A oba jsme to cítili. Asi už od první chvíle jsme věděli, že tam je něco víc. Ale nešlo to - on měl přítelkyni (označím A), já jsem měla přítele (ten zůstává v průběhu vyprávění stejný). Chtěli jsem oba být s tou osobou, s kterou jsme byli... a vedlo se nám to úžasně - jen sem tam jsme si psali... on se poté rozešel a jelikož jsem se já jeho přítelkyni A v hodně rysech podobala, dostal ze mě strach, že budu úplně stejná a utekl k jiné s kterou nyní doteď je - označení přítelkyně B. Jen mě z hlavy nedostal... Snažili jsme se nemít kontakt... Před rokem a půl jsem se málem s bývalým rozešla - nebavili a neviděli jsme se tři měsíce (já a bývalý teda) a v té době ke mně přišel on... a skončilo to, kde to skončilo - asi nemusím dále nic vyprávět. Po novém roce jsme si opět řekli, že to není dobrý nápad, že to skončeme, necháme to být a zkusíme to u se svými partnery, s kterými jsme oba v té době měli takové problémy, že se s námi nebavili...

Nojo... nějak jsme se od sebe nedokázali odloučit na dlouho a zase si začali psát... a ... vidět se. Já jsem se rozešla ze svým bývalým, protože mi přiznal, že do budoucna děti nechce a já bych přece jenom chtěla.

Přiznávám, nebylo to úplně košér ode mě - od něho taky ne. To z toho člověk má, když se snaží něco zadusit a zahubit, co prostě nejde...

Nyní jsem sama, píšu si s ním a on, i když ve vztahu není s ní šťastný míní, že se rozejít prostě nemůže. A to byla řada úchvatných výmluv - lepší už nemohli být - nejprve, protože je to dcera jeho docentky a celá katedra by se na něho naštvala, kdyby se s ní rozešel, potom že nejprve chce stihnout napsat bakalářku a dvoje státnice a že teď na to hlavu nemá a nakonec že svojí přítelkyni nechce zranit. Jo. A co já? To mu přijde v pořádku, že tím raní mě. Teď jsme opět v té fázi, kde jsme si řekli, zas a opět, že to není dobrý nápad, a že se to necháme být. Tedy, tentokrát jsem to byla spíše já. Nechci čekat na něco, co se možná vůbec nikdy nestane. Napsala jsem včera dlouhou zprávu, kde jsem se mu to snažila decentně zdělit, že už nečekám, že jsem utahaná ze všech jeho výmluv a že se chci posunout dál... Na tu zprávu mi nic neodepsal, jen to, že neví co říct a že se to zřejmě ani nehodí, něco na to psát... přemýšlím, že bych jsem si ho vymazala i z fb z přátel, protože tam ho vidím neustále - jen nevím - je to dětinské? Chtěla bych mu to teď napsat, že si ho mažu, ale od té doby, co jsem mu já napsala tu zprávu, on se k tomu nějak výrazně nepostavil... nechci aby měl domnění, že za ním dolézám a ve stylu: Chci z tebe něco vyprovokovat, tak když si mi neodepsal na zprávu, tak tě teď vymažu abych tě trošku pobodla k akci?!

Jen tak ho z kamarádů vyhodit nechci, protože vím jaké to je, když to někdo, bez toho, aby to řekl, udělá...

Jaký je Váš názor na to? Jak píšu, já vím, že jsem se nezachovala úplně podle morálního kodexu - ani to nebudu na to svádět, že co stalo se stalo... určitě by se tomu bývalo dalo zabránit, ale já jsem tu sílu k tomu neměla. Děkuji za pochopení.

S přáním krásného víkendu,

Kira

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

eulalie*
hodnocení

2x

Dobrý den. Nevím, proč se cítíte být ukřivděná, když jste věděla, že je ten váš vysněný idol zadaný. Rozcházet se kvůli vám nechce, takže to asi tak špatné s tím jeho vztahem nebude. Jinak by vám neodolal a byl by s vámi. Anebo je ta pozice jeho přítelkyně jako dcery docentky tak neocenitelná, že prostě ji opustit nemůže. Pak je to prospěchář a není proč o takového stát. Podle mého názoru - zapoměňte na něho. Smažte si ho z FB a budete mít klid. Stejně jste spolu ani ve skutečnosti nechodili, jen jste si psali. To je na vztah nějak málo. Vždyť ho ani pořádně neznáte, třeba by vám za chvíli lezl na nervy.

doplněno 14.04.18 11:06:

Něco jste spolu i měli... Aha. A vám by nevadilo mít partnera, který má stálou přítelkyni a té zahýbá s jinou? Toto přesně dělá i váš idol. A nemyslete si, že by vám to nemusel také udělat. Nechápu, co něm vidíte. Není to solidní kluk.

kira*
hodnocení

Tak že jsme si jenom psali není úplně tak pravda... přes ty poslední měsíce jsme se hodně viděli a pokaždé spolu něco měli... znám jeho kamarády, oni znají mě a něktěří to dokonce i ví, co se děje. Jeho znám asi víc, než kdekdo jiný... za ty uplynulé měsíce znám veškeré jeho nálady, vím veškeré věci, co se staly, ... přišel se vším ke mně a já jsem tady teď v poslední době pořád byla. Víme jak ten druhý myslí, než to vysloví... a až na jednu věc, kterou jsem doteď za ty tři roky zjístila, jsme stejní... ale ano, máte pravdu, asi je zřejmě prospěchář a já jsem to nechtěla vidět...

Zaráží mě to, že mi říkal, že se mnou chce být... jen se pořád nic neděje a pořád tam "něco je"... "něco se musí vyřešit před tím, než ..." To mě omrzelo. V tom máte taky pravdu, kdyby opravdu se mnou chtěl být, nebylo by co řešit.

hodnocení

2x

"Co dál?"

Nejspíš si konečně přiznat, že vás nechce.

hodnocení

1x

Zdravím. Dle toho co píšete, pro něho nebudete nikdy dost dobrá jako partnerka. Je jedno co říká a píše, důležité je to jak se chová. Vykašlete se na něho, nemá smysl se trápit pro někoho kdo o to a za to nestojí. Žijte si svůj život a nepište mu, ať si hledí té kterou si vybral!

lidus*
hodnocení

1x

Kiro asi jste svobodná, mladá holka a tak neslepujte rozbité a navažte nový vztah. Stále jen hledáte toho nejlepšího partnera, smiřte se konečně s tím, že tento to nebude.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]