Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak taktně naznačit, aby se nedloubal v nose

Od: kulicka* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

chtěla jsem vás poprosit o radu. Je mi trapné vám o tom i psát, natož o tom s přítelem mluvit ... Potřebovala bych poradit, jak příteli nějak šetrně, jemně a taktně naznačit, že mi vadí, když se dloube v nose ... Sedí u počítače nebo kouká na televizi, čistí si nos a pak to drobí na zem ... Já vim, je to fakt trapný, ale právě proto nevim, jak mu to říct ... Mimochodem - můj táta dělá úplně to samý, takže přítel do posledního puntíku (i v ostatních věcech) potvrzuje pravidlo, že holky si vybíraj partnery podle svých otců .. *smich*

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

arimas*
hodnocení

4x

mate video kameru? ja bych ho natocila a pak mu to pustila . totiz on si pravdepodobne neuvedomuje ze to dela ale az se uvidi tak mu mozna docvakne ze je to ponekud ehm ehm :)) pojala bych to jako srandu a rekla mu ze je opravdu "velice pritazlivej"

a nebo jednoduse mu rict ze je vam z toho soufl koukat jak hazi svoje holuby na zem a jestli taky planuje si ty drobky po sobe i vyluxovat hahahaahh

nevidim na tom nic spatneho rict partnerovy co se vam nelibi :))

pokud mate normalni vztah to chlapec normalne i veme!

perda*
hodnocení

2x

Já bych tedy v tomto případě nenaznačoval, ale řekl na plná ústa co si o tom myslím. Určitě na tom není nic trapnýho. ;)

hodnocení

2x

No, uvědomil jsem si, že to někdy dělám také. Ne zrovna, jestli dloubat, ale mrskat prstem o špičku nosu či jej skřípat mezi prsty ano... to drobení snad ne, nevidím v těch chvílích na sebe, že ano. Ale myslím, že bych se na upozornění nijak nečertil. Vzpomínám si, že se v jednom z prvních dílů pořadu Pět proti pěti ptali soutěžících, co dělá žena po svatbě a před ní nedělala. Co byla první odpověď? Prdí! Je to prostě o životě...

raadek*
Take jsem trpel jednim ciste panskym nesvarem. Manzelka me na nej behem bezneho hovoru 2x nebo 3x upozornila a pak uz jsem si daval pozor. Dnes jiz timto nesvarem netrpim. R.

myse*
hodnocení

1x

ty zlobivý kose nedloubej se v nose...

lidka*

Souhlasím s tím, hodit po něm vyčítavý pohled a stačilo by: "no tak?!" Spíš by to mělo být trapné jemu, než vám. Navíc si myslím, že když se znáte delší dobu, mluvit o tom, co se nám nelíbí - by mělo být normální. Stejně tak mluvit o tom, co se nám naopak líbí. ;) Není nutné to říkat drsně nebo se tomu zlozvyku vysmívat - ale já si myslím, že s trochou ženské taktiky si s tím poradíte. *vtip*

hodnocení

0x

... no a pokud by Vám dělalo problém to říct přímo ( tak, jak to tady uvádějí kolegové ),

... pak tedy zvolte malinkou komedii. *nevi*

Např.:

... když přijdete z práce domů, tak si vyhlédněte dobu, až budou oba hlavní aktéři v "dosahu" Vašich slov ... a ( se širokým úsměvem ve tváři ) začněte líčit, ... co jste dnes "zažila" s jedním manželským ( či jiným ) párem ( např. v zaměstnání, v tramvaji, v autobude, nebo v restauraci, či v kavárně, popř. jinde ), ... kdy JEDEN z toho páru si počínal přesně tak, jak to předvádějí hlavní aktéři u Vás doma ... a ten DRUHÝ ... mu - i na VEŘEJNOSTI - za to "pěkně vyčistil žalůdek", ... až z toho měl ... TAK VELKOU OSTUDU, ... že VELMI ZRYCHLENÝM KROKEM - ZAHANBENĚ - OPUSTIL kancelář ( ... tramvaj, autobus, či jiné zvolené prostředí )

... a že byste takové jednání "okomnetovala" ... JEŠTĚ "PEPRNĚJI", ... protože to NEPOVAŽUJETE za normální, ba spíš naopak ... ( + další Vaše vhodné "litánie" ) ...!

( ... a to už si jistě vyberete, jak byste chtěla - NEJVHODNĚJI - oba "aktéry" "oslovit" ... a co byste jim chtěla všechno říct )

Vymyslet k tomu jednání nějakou výstižnou ( a zejména pádnou ) pointu by pro Vás ( když Vás to tak dovede "vytočit" ) určitě neměl být žádný problém, ... nebo snad ano?

... prostě tou situaci "ONÁLEPKUJTE" někoho jiného ( v tom zaměstnání, ..., ..., ... a j. )

... a k závěru využijte ... SVŮJ ... ( velmi důrazný ) komentář ( ... jako že to říká ten kritizující v tom "super-příběhu" *smich* )

Jen ... nikoho ( z toho pomyslného zaměstnání, tramvaje, autobusu, či kavárny ) ... NEJMENOVAT *smich*!

Jinak věřím, že se jistě sejdou ještě i další "krkolomné" náměty a scénáře, takže určitě budete mít z čeho vybírat.

... přeji Vám úspěch ve Vašem jednání. ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]