Nejste přihlášen/a.
Zdravim, jak moc je obvykle se pri zakrocich v lokalni anestezi (nebo i celkove, ale v ambulantnim rezimu) na chirurgii (mimo stomatologii) zakroku zcela vysvlect? A pokud ano, tak je to v nejake predsini a clovek si pri prechodu na sal veme andela nebo se to neresi a tech par kroku prejde nahy pripadne vysvleceni z obleceni je primo na sale / malem operacnim salku ...a az pri ulehnutí je zakryt zelenym prosteradlem? Moc jsem toho na netu nenasla, tak bych se chtela zeptat, jake kdo ma zkusenosti s timto druhem chirurgie.
Nevím jak kde,ale na místní ortopedické ambulanci jsem se při "malém" zákroku musel svléci do spodního prádla (do slipů) a obléci si jejich "košili i když mi "řezali" jen nádor-bulku či jak to nazvat mezi prsty pravé ruky na prostředníku.
PS starší lékař onoho odd.to chtěl dělat při hospitalizaci,nakonec druhý ambulantně ale po zákroku sdělil,že příště by to asi také spíše při hospitalizaci na normálním sále!
Já se převlékala na pokoji. Nezapomeňte si dojít před operací na WC. Já nešla, nikdo mi to neřekl a pak to bylo nepříjemné po operaci.
To ne. Ale na ambulantním jsem byla taky. Když mi řezali bulku za krkem, tak akorát jsem snad byla v podprdě a měla přes sebe ten plášť. Nebojte, ono to nějak dopadne...
Ahááá, teprve teď jsem pochopila, že se hodně stydíš. Když jdeš na sál a máš na sobě špitálovou košili a musí ti ji svléci, udělají to vleže a strašně rychle a neboj, jedna svléká a druhá ihned přikrývá.Nikdo není vzvědavý na to, jaké máš tělo. Takových viděli spousty. A konec konců, budež v takovém strachu a obavách, že ti to bude šumafuk. Navíc, dostaneš injekci, po které budeš hodně lhostejná. Tohle jsou věci, se kterými se vůbec netrap, nejsou důležité! Důležité je to, aby operace proběhla bez komplikací a ty ses vyléčila bez následků. Věř mi, jsem "zalátaná" jak turecká fangla. Ale co je nejdůležitější: ŽIJU!
Mohou a nemusí. Záleží na ústavu a jejich normativech.
No, já si pamatuji jak jsem taky byla v nemocnici kde mi před tím sestra řekla ať se svléknu a obleču si jejich košili. Takže jsem svlékla vše a pak dr. byla překvapená, že jsem si nenechala kalhotky. Asi je to jak kde. Být vámi tak si je nechám. Svléknout je trva pár sekund.
To je pravda, v každé nemocnici mají jiné zvyky. V jedné nemocnici mi ráno přinesli "andělíčka", at si ho obleču a čekám pod dekou. V jiné nemocnici jsem ráno dostala příkaz čekat pod dekou nahatá. Ale to se netýká ambulance, píšu to jako příklad, že všude je to jinak. Ted jsem si vzpomněla, že ambulantně řezali manželovi bulku na hlavě a zůstal celý oblečený.
A to jsem i slysela, ze pri mene zavaznych "velkych" operaci se nekdy dojede do predsali a pokud pacient muze chodit, tak si na sal sam prechazi zcela nahy. No, asi je to tak pro personal nejjednosussi nez nejaky prekladky atp.
Záleží, jestli se zákrok provádí na sále nebo v ambulanci. Některé zákroky v ambulanci se dají provádět i v oblečení, záleží na jaké části těla. Na a pokud se zákrok dělá na sále, tam se musí v noční košili a županu. Já si tam došla po svých, v předsálí mě celou vyslékli a naložili na sterilní lehátko. Samozřejmě mě zakryli plachtou. Na sále musí být všechno sterilní, takže ani spodní prádlo nenechají. U mě šlo o operaci očí.
A hele, co jsem nasla - takze se asi opravdu nekde chodi i u male operace do naha a mozna je treba s tim pocitat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.