Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zákaznická karta ČP a sleva na poštovným

Od: vlastovicka odpovědí: 9 změna:

Zajímalo by mne jak je to se slevou na poštovným na základě zákaznické karty české pošty. Před velikmonocemi jsem byl na poště odeslat 3 pohlednice apředložil jsem při tom zákaznickou kartu. Sleva mi na to ale nebyla poskytnutá žádná. Pani na poště mi řekla, že kartu ji to načetlo, ale slevu žádnou nezapočítalo a že neví proč to tak je. Kvůli asi 3 Kč slevě kterou bych měl dostat jsem se s ní ohledně toho nedohadoval. Jde mi ale o princip, že ČP nabízí slevu na základě jejích zákaznických karet a pak ve skutečnosti tu slevu odmítají poskytnout což by se možná mohlo považovat i jako podvod. Před Vánocemi kdy jsem také zasílal pohledy tak na jiné poště mi sleva na základě zákaznické karty byla normálně bez problémů poskytnuta. Nemůže se náhodou jednat o to, že nyní jsem to byl odesílat na místní poště která je už delší dobu vedená jako nějaká pošta partner, ale poštovní služby poskytuje normálně jako každá jiná pošta?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jurajjuraj*
hodnocení

2x

pochybuju ze na bezne postovni zmanky bude sleva na zaklade zakaznicke karty

vlastovicka
hodnocení

Pochybovat můžeš, ale na ceskaposta.cz/... vidím v ceníku i ceny se Zákaznickou kartou a tak předpokládám, že to tam snad nemají uvedené jen tak z legrace. Jinak já jsem nenakupoval běžné poštovní známky, ale přinesl jsem pohledy bez známky a chtěl jsem je odeslat. To, že paní na poště na ně pak známky nalepila mne nezajímá. Pro mne je důležité to co má pošta uvedené v ceníku, ale je vidět, že pro poštu to ne vždy důležité je. Když to poskytování slevy i na odeslání obyčejné pohlednice funguje na jiné poště tak by to snad mělo fungovat na všech poštách.

jurajjuraj*

cenik sem nestudoval, pokud to tam je tak by tu slevu meli dat, ja posilam jen baliky a tam je sleva vzdy, tak me akorat napada ze aby mi naskocila sleva tak tu kartu musi nacist 2x , kdyz ji nacte poprve ( vidim cenu porad stejnou), pak tam neco dal vypisuje a kartu nacte jeste jednou a pak teprv naskoci sleva, mozna pokud je to nejaka posta partner tak si nahani akorat "obrat", budou muset plnit nejake obraty a korunka ke korunce ...

vlastovicka
hodnocení

Nevím jak to s tou slevou ve skutečnosti je, ale mám pocit, že aby se ta sleva započetla tak to asi pracovnice pošty musí umět správně zadat do počítače a to možná ne všichni umí. Nevím co to ta pošta partner ve skutečnosti je nebo co to znamená, ale s tím obratem si myslím, že možná by jsi mohl mít pravdu.

Na ČP už jste dotaz/stížnost poslal?

vlastovicka
hodnocení

Jedubabicka: A pravidlo Z4 této poradny jsi už někdy četla? Doporučuji pozorně přečíst.

hodnocení

2x

Sleva je i na obyčejné zásilky, ale nesmí být už nalepená známka.

Ovšem odpověď "že neví proč to tak je" nepostačuje - to by měla vysvětlit ČP. Ptejte se:

Se svými dotazy, podněty, přáními, popřípadě stížnostmi se můžete obrátit na e-mailovou adresu info@cpost.cz.

hodnocení

0x

kartu mám, ale jedna koruna na doporučeném dopise mě skutečně nevytrhne

vlastovicka
hodnocení

Tak na co vůbec tu kartu máš když tou jednou korunou pohrdáš a ještě se tím hlubíš? Nevím kolik by ta sleva měla být na doporučené dopisy, ale já píšu o pohlednici což pošta považuje jako obyčejný dopis. Tu nejde ani tak o ty peníze, ale o princip, že neposkytuji to co sami na svých stránkách nabízejí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]