Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pořád je mi zima a už nevím, co s tím

Od: johan97 odpovědí: 7 změna:

Zdravím,
mám takový pocit, že jsem sem před nějakou dobou ohledně tohoto problému již psal, ale potíže se stále nevyřešily a vše stále trvá...
Je to zhruba rok a něco, co mě trápí velmi častá, téměř nepřestávající zimnice, resp. zmrzlé končetiny a další části těla.
Myslím si, že to není vůbec normální, protože i když sedím v autě a pouštím na sebe horký vzduch, tak i tak se mnou ta zima klepe, nejvíc je to cítít v pažích a pak na tělě jako takovém, nejčastěji boky a záda.
Paradox je ovšem to, že čím víc věcí na sobě mám, tím větší zima mi je, takže výsledek je takový, že i když venku mrzne, tak jsem schopný chodit v tričku nebo jenom lehké mikině, sice se mě pak ostatní ptají, že jestli nejsem blázen, že musím mrznout, ale vždy jim řeknu, že ani ne, že je mi celkem fajn, ale prostě je to tak... Když mám na sobě bundu a dalších x věcí, tak je mi prostě zima mnohem větší než, když na sobě nemám skoro nic...
To samé, když sedím v práci v kanceláři... Dneska venku 22°C a já v kanceláři topení na plné pecky, abych se trošku zahřál a pak když tam kdykoliv někdo přišel, tak hned, že tam mám hrozný vedro a jak tam můžu být, ale já o tom ani nevím, mně je pořád taková divná zima...
U lékaře jsem již byl, ale ten mi bohužel nepomohl... Krev odebral - OK, štítná žláza - OK, srdce - OK a já už tedy nevím, kde hledat problém...
Původně jsem si myslel, že málo piju, ale ukázalo se, že za den do sebe vyklopím přes 2l čisté nebo perlivé vody (bez příchuti). A co se jídla týče, tak v práci snídám ovesné vločky s mlíkem a k obědu mám jídla z místní restaurace, která nám jídla dováží přímo do práce... A večeře většinou 2-3 rohlíky, šunka, sýr, máslo a rajče/okurka.
Během dne do sebe ještě hodím 1-2 sušenky a třeba 1 čínskou polívku.
Váha 73kg, výška 183cm.
Věk: 20 let, za měsíc a něco 21.
Byl by tu někdo, tak ochotný a poradil mi, co mám dělat? Já už si fakt nevím rady...

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

3x

Zkuste dalšího lékaře → prostřednictvím své zdravotní pojišťovny si můžete nechat doporučit lékaře ke konzultaci, kterou hradí pojišťovna.

Příčiny mohou být různé ► nedostek (málo) spánku, problémy s cévami, ... Přes internet to nikdo neurčí.

pb®
hodnocení

3x

Zkuste se více hýbat a jíst zahřívající potraviny. Vodu nepít studenou ale horkou nebo teplou. Já si v práci vařím vodu do termosky a piju horkou převařenou vodu. I v létě. Vylemtat denně 2l studené vody, to by byla moje smrt. Tak nějak mám pocit, že mi studené pití nedělá dobře. I doma si před pitím ohřeju vodu v konvici. Však i v ajurvédě popíjejí teplou vodu. Jinak jako mladý muž byste měl mít nejvýkonnější metabolismus a vaše tělo by mělo vytvářet nejvíce tepla. Ty potraviny dělají hodně. Já jsem po narození druhého syna měla neuvěřitenou chuť na ovoce a zeleninu. Byla jsem schopná snít kilo na posezení. A takové kilo citrusů organismus hodně ochladí, měla jsem po tom úplnou zimnici.

hodnocení

2x

Zdravím. Pokud Vaše potíže přetrvávají, navštivte opět lékaře. Jen on může najít příčinu. Sice jste na nějakém vyšetření byl, ale mohlo se od té něco změnit. Bude to chtít udělat zřejmě další odborné vyšetření. U někoho za to mohou hormony, někdy i stres. Jak jste na tom po psychické stránce?

hodnocení

0x

Když Vám nedokázal poradit lékař, který Vám udělal vyšetření, tak jak bychom my, kteří jsme v jenom laici, mohli vyřešit tak divný zdravotní problém? Není to vůbec o ochotě, ale o tom, že nemáme, nebo teda alespoň já, nemám žádné zkušenosti v této doméně. Píšete, že Vás to trápí už celý rok. To je teda dlouhá doba. Nezbyde Vám nic jiného, než se opět obrátit na lékaře. Třeba zajít k psychologovi, když jinak máte všechna vyšetření v pořádku.

hodnocení

0x

Neporadím, neb ani mě lékaři neporadili - už jako miminou mě zábly nohy a zebou mi furt. Pomohl jen Karibik, jenže pojišťovna to nechce hradit :)

72mona3*
hodnocení

0x

Vaše tělo funguje tak nějak jinak. Možná jde o nedokrvování, problém s nervovým zakončením, termoregulace... *nevi* Těžko říci. Jak píše @pb - všeobecně by měl pomáhat pohyb, prohřívací jídla (u nás mají naprosto skvělé "lehce" pikantní fazole s kuřecím masem-po nich se vždycky "orosím"), tělesný tuk, otužování ...

Říkáte, že je to zhruba rok, co to tak máte. Co se změnilo? Dřív bylo vše v pořádku? Zkuste si vzpomenout. M.

hodnocení

0x
Možná, že najdete jednu z možných příčin vašeho zdravotního problému zde : priznaky.vitalion.cz/... Já si ale myslím, že by vám stačilo,s ohledem na váš věk, jen změnit trochu váš životní styl, protože to vaše stravování tedy nic moc, potřebujete váš jídelníček obohatit kvalitní pestrou stravou s dostatečným množstvím živin, vitaminů a minerálů.Jsou potraviny, které teplo vytvářejí např.zázvor, česnek, skořice, chilli, broskve, třešně, ovčí nebo kozí sýr, káva, červené víno. Taky byste se měl pravidelně,otužovat, sice se vám tělo krátkodobě ochladí, ale protože rozproudí krev, způsobí prohřátí organismu. Na prohřátí také pomáhá i střídání studené a teplé sprchy a pak to chce dostatek pohybu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]