Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odpočet na ženatého syna?

Od: vladko48 odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, potřebuji radu. Žení se mi syn, ale ještě rok bude studovat na vysoké škole a jeho partnerka též. Budou bydlet společně s námi a mě zajímá, my si asi můžeme nadále odepisovat odpočet na syna, ale co jeho budoucí žena, na tu už si asi nemůže nikdo odepisovat? A ještě se chci zeptat, mohou dostat nějaký příspěvek? Jsem účetní, ale tohle nevím, neznám :)) Děkuji moc za radu :)

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

0x

Ano, odpočet na ženatého syna můžete uplatnit v případě, že s ním tvoříte společnou domácnost, že společně uhrazujete své potřeby, náklady na bydlení, ... a v případě, že jeho manželka nebude mít takové příjmy, aby mohla uplatnit slevu na manžela.

Na manželku už by mohl slevu uplatnit Váš syn ► její manžel (pokud si při studiu vydělá toplik, aby slevu uplatnit mohl).

vladko48
hodnocení

0x

Takže jestli jsem to dobře pochopila, my na syna můžeme uplatňovat odpočet do konce jeho studia a on když si vydělá nebo spíše přivydělá tolik aby mohl uplatňovat, tak si zase může odpočítat na ,,manželku studentku,,?

iz*

To už podle mne ne. Buď bude syn tvořit společnou domácnost s Vámi nebo s manželkou. Sleva na manželku by nebyla "na studentku", ale na vyživovanou osobu, jejíž příjmy nepřekročily 68.000 Kč za rok.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]