Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Do bazénu s ránou?

Od: pavlikj odpovědí: 9 změna:
Zakopl jsem a natrhl jsem si kůži na malíčku, tekla krev. Tak jsem to omyl, zalepil. Jde mi o to jestli mohu s tím jít zítra do bazénu abych nedostal infekci. Mám to zalepit, to asi nemá smysl, že?
Děkuji.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

no v dnešní době bych vědomě asi do veřejného bazénu se zraněním nelezl-i když relativně malým-z toho pak může být velký problém...*zed*

hodnocení

2x

Voda s chlórem naruší proces hojení, který již nyní probíhá, všechny vnější zásahy, voda, masti a pod. hojení tělu zkomplikuje. Mějte to co nejvíc na vzduchu, nezakryté.

rqze
hodnocení

1x

Je to dost brzy a přes návleky a gunové náplasti se tam ta voda stejně může dostat. Já bych to tedy neriskoval.

rana
hodnocení

1x

Takové prkotiny neřeším. Zastříken ranku tekutým obvazem, třeba Akutolem a hurá na bazén.

pohanka*
hodnocení

1x

Ta rána je na noze, nebo na ruce, když jste zakopl? Pokud na noze, a to spíše předpokládám, tak gumová rukavice na noze není dobrý nápad. Ale pobavilo mě to *smich*

Já bych to brala z hygienického hlediska pro ostatní koupající se. Pokud je rána velká, tak být ohleduplný a do bazénu nejít. Ten bazén tam bude pořád, nikam neuteče.

hodnocení

0x

V lékárně a snad i v drogerii se dal koupit gumový návlek na prst. Anebo gumové rukavice?

Nemám s tím dobré zkušenosti. Gumový prst zabrání odmočení strupu z částečně zhojené rány, ale čerstvá rána pod ním zmokvá. Chce to aspoň dva, tři dny počkat. Navíc mordovat ránu gumovým návlekem dost bolí.

hodnocení

0x

Já si před nedávnem holila nohy a řízla se. Tekla taky krev a pak jsem s tím jela do bazénu. Mám tam jizvu. Taky jsem váhala, jestli s tím jít nebo ne, abych něco nechytla. Zrovna jsem na ten bazén byla natěšená a jak jsem pospíchala, tak se řízla.

Chtěla jsem mít krásně oholený nohy a místo toho mám jizvu na stehnu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]