Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zadržování vody v těle - tloustnutí

Od: barborka odpovědí: 8 změna:

Ahoj

je mi 23 a už několik let mám stejnou váhu 48 kg a ať jím, co jím, pořád si jí udržuji.

Nějakou dobu jsem se nevážila a asi před 10 dny jsem se po dlouhé době vážila, zjistila jsem že mám 51 kg! Říkala jsem si, asi jsem to přehnala, poslední dobou vůbec necvičím. Včera při vážení jsem zjistila, že mám o 1 kg více, tedy 52 kg! Opravdu od zjištění že mám 51 jsem se snažila trochu na sobě zapracovat a naopak mám ještě víc.

Nevím, čím je to možné, opravdu cca 10 let mám pořád stejně. Možná to bude zadržováním vody v těle - jdu na WC ráno v 10 a až v 5 odpol. Prostě vůbec se mi nechce, nemám potřebu. Nevím, zdali jsou toto příznaky že se mi zadržuje voda v těle, ale teta má tento problém, že chodí málo na WC + neskutečně přibírá na váze.

´Prosím Vás o jakýkoli názor, jak přestat přibírat a jak tento problém vyřešit.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pb®
hodnocení

3x

Na zadržování vody v těle neodpovím, ale jste mladé děvče a to postupné přibírání na váze jsem měla taky, podle mě to souvisí s vývojem a stárnutím organismu. Ve 24letech 49kg, pak 50, ve 30letech 51kg, na začátku prvního těhotenství rázem 53kg. Nyní mám po dvou dětech necelých 60kg a tlustá nejsem, zato mám konečně prsa a ne lentilky pod kobercem, jako jsem měla až do prvního těhotenství.

hodnocení

2x

A kolik toho pijete, že vydržíte 7 hodin bez záchodu?

doplněno 08.04.18 18:35:

Zkuste dodržovat pitný režim.

barborka
hodnocení

Těžko říct. Řekla bych tak od těch 10 do 5 cca 1 l. Opravdu nevím. Ale piju pořád stejně. Ovšem s tím WC někdy jdu častěji napč. po 2 h, ale jindy opravdu takhle třeba jen 3-4x denně. Poslední dobou tedy opravdu málo.

Pokud je to opravdu zadržování vody tak co pít? Nebo jak tu vodu ze sebe dostat?

Noste si lahev s vodou, když ji budete mít na očích, tak budete pít častěji. Vyvarujte se slaným pokrmům, zbytečně sladkých jídel, zkuste pít zelený čaj, okurky, vodní meloun a další močopudné potraviny. Dbejte na dostatečný přísun draslíku. Nepijte alkohol a kávu. Rovnováhu tekutin v organismu pomáha udržovat brokolice, banány, meruňky... Jestli je to takhle naráz, zkuste si zajít na nějaká vyšetřetí (např. lymfatický systém). Trpíte i nějakými otoky (jsou časté při velkém zadržováním vody v organismu).

barborka
hodnocení

Zkusím to. Otoky žádné nemám. Ani na těle není vidět, že bych přibrala. Jen na váze. Jak dlouho to nechat, dám tomu šanci?

Snad by stačil týden.

agaeg
hodnocení

2x

No, mladá dámo, je vám 23 let, to je tak zhruba doba, kdy člověk začíná přibírat. Je to normální. V pubertě člověk bývá kostnatý a lépe spaluje, později s věkem trochu přibere na normální dospěláckou váhu. Navíc 48 kg zní jako podváha, pokud nemáte 145 cm výšku.

iz*
hodnocení

1x

Barborko, přes internet nikdo neposoudí, jestli jde nebo nejde o zadržování vody v těle. Ovšem jeden problém u Vás vidím, a to je skutečnost, že jdete na toaletu v 10 a potom až v 17 hodin. Buď máte hodně nízký příjem tekutin (v lepším případě) nebo by mohlo jít o vážnější problém (např. s ledvinami). Ale to přes internet nikdo nezjistí.

Takže já bych poradila zvýšit příjem tekutin a návštěvu lékaře. V žádném případě nehledejte rady v internetu! Můžete si vážně poškodit zdraví.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]