Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,ptám se mám předepsaný lázně /po mozk. příhodě druhé KLP/ od 3.3.2009 jsem veden na úřadu práce jako nezaměstnaný .Od 30.9.2009 jsem byl uznán částečně invalidním.Na úřad práce se mám dostavit koncem ledna jsem.
Je mi 56 let.Mám se před lázněma nechat uznat práceneschopným /u KLP to bývá zvykem dříve X / a kdo by mě platil komu odevzdám mar.lístek.Na úřadu práce mě řekli že marodný neproplácí.Prosím jak to je.Díky
Nevím,jakou náhradu v nemoci si představuješ,když nepracuješ?
Pro nástup do lázní na komplexní léčbu tě doporučuje odborný lékař,a návrh pro pojišťovnu na jeho doporučení vypisuje praktický obvodní lékař.Ten podle okolností vystavuje neschopenku.S ní nastupuješ do lázní,tamnější lékař ti neschopenku potvrdí a ukončí po skončení lázeňské léčby.Pokud pobíráš podporu v nezaměstnanosti,nebo částečný inv. důchod,tak k tomu neschopenku nepotřebuješ,na sociálce ti řeknou víc.
JABRAKA
Děkuji za návod jak žádat o lázně,ptal jsem se ale jestli je nutné před lázněma jít na neschopenku.
Jinak si nevzpomínam že se známe anebo jse všichni sou... v
Platit vás samozřejmě nebude nikdo jiný než dosud. Vaším příjmem je ČID a případně podpora v nezaměstnanosti pokud na ni máte ještě nárok. Pro úřad práce budete každopádně potřebovat nějakou "omluvenku" - jestli vám lékař vystaví nemocenský lístek nebo jiné potvrzení je jedno + předložíte lázeňský poukaz. Pokud už nepobíráte podporu v nezaměstnanosti, pak zvažte, zda má pro vás smysl evidence na ÚP.
S ÚP jsem domluvenej-poukaz,podpora skončila proč myslíte že je lepší horší být veden na ÚP.Snad za mě platí zdravotní pojištění nebo né.Podpora skončila ja jsem se jenom chtěl ujistit že skutečně mi nemá kdo poslat jiné peníce než ID.
Jednal jsem tak na základě zjištění že ČEZ platil nezaměstaným po dobu třech měsícu ..Říkal jsem si že je škoda neviužít možnosti
které jsou a které neznám.Nevím mě někdo soudí aniž si přečetl pořádně na co se ptám.Rozhodně toto byla nejlepší odpověď za
co Vám pane děkuji
Nevím z čeho usuzujete, že vás soudím. Snažím se vám poradit nejlépe jak umím. Pokud se týká ČEZu, tak na této adrese najdete vše potřebné: cez.cz/... Podle mého skromného názoru splňujete všechny podmínky, jen to musíte uplatnit do 31.1.2010.
Pokud jde o tu evidenci na ÚP, tak jsem to poznamenal proto, jelikož za vás jako ČID hradí i tak zdravotní pojištění stát. Takže evidence na ÚP (pokud neberete podporu v nezaměstnanosti) je z tohoto důvodu pro vás v podstatě zbytečná - snad jen pokud byste chtěl získat nějakou rekvalifikaci. Jde jen o to, že nebudete muset nikde docházet a práci si samozřejmě budete hledat sám (že by vám ji sehnal ÚP stejně nehrozí). Pokud budete o tomto uvažovat, vše si předem ověřte u své zdravotní pojišťovny.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.