Nejste přihlášen/a.
K datu 31.1. 2010 budu nucen, z důvodu nedostatku dalšich zakázek pozastavit platnost Ž L a přerušit své podnikání. Všechny faktury, vztahující se k mým pohledávkám budou vystaveny do tohoto data. Datem splatnosti však některé z nich přesáhnou toto datum (31.1.2010). Totéž pochopitelně platí pro skutečné finanční plnění ze strany mých dlužníků. Pokud bych byl od 1.2. 2010 přihlášen na prac.´úřadě jako nezaměstnaný, bude mi od tohoto data vyplácena podpora v nezaměstnanosti? Nebo nastává díky pozdním platbám uvedených pohledávek jiná varianta?
Díky
Pokud se od 1. 2 2010 nahlásíte na ÚP a doložíte ukončení živnosti k 31. 1 2010, měl byste dostávat podporu v nezaměstnanosti. Když někdo ukončí pr. poměr a nahlásí se na ÚP, taky dostane mzdu za minulý měsíc a pokud odešel z org. důvodů ze zaměstnání, tak dostává i odstupné. To, ale nic nemění na tom, že máte nárok na podporu v nezaměstnanosti. Nejlépe Vám odpoví na ÚP, nevím, zda nejsou nějaké změny. PT /stařenka/
Já jen nepatrně upřesním - živnost netřeba "ukončovat" stačí přerušit.
V období nezaměstnanosti nesmíte faktury vystavovat, když tam sklouzne splatnost, nic se neděje. Podpora se vypočítává podle odvodů na sociální daň.
Jojo, ted jsem taky prerusil zivnostak, je to pohoda, uz neni prislusnost k zivnostenskemu uradu, takze lze kdekoliv. Oni to poslou na financak, socku, zdravku a tak.
Prerusil jsem to do roku 2060, az budou zakazky, tak to znova otevru, urcite bych ZL nerusil.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.