Nejste přihlášen/a.
Jaké vzdělání potřebuji na rozhlasového moderátora? Opravdu musím mít maturitu? A kdybych chtěl být kupříkladu zvukař, maturita je požadována taky?
Obávám se, že bez vzdělání se "nechytnete" ani v jednom ze zmíněných oborů. Na moderátora podle mne nebude stačít ani maturita, podle mne byste měl vystudovat žurnalistiku. Ovšem vím i moderátorech, kteří vystudovali herectví (je potřebný výborný a kultivovaný hlasový projev).
Pro případ, že by Vás blíže zajímala práce moderátora: Specifika práce moderátora v komerční rozhlasové stanici ► jde o bakalářskou práci studenta žurnalistiky (VŠ).
Odkaz ke stažení práce (PDF, 6.438 kB ► ale mně se práci nepodařilo v PC otevřít, proto jsem výše dala radi jen odkaz na GoogleCache).
Omlouvám se, nejde o bakalářskou, nýbrž o diplomovou práci.
Jestli chceš být zvukař u nějaké kapely, musíš být hlavně elektrotechnik, protože budeš mít co dělat, abys aparaturu udržel v chodu. Ono se to nezdá, ale normální kapela potřebuje celou bednu drátů.
Zvukaři profesionálové mívají JAMU. JAMU = Janáčkova akademie múzických umění. Na tu se bez maturity nedostaneš.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.