Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat,jestli jste někdo neužíval lék Prednison 20mg. Lék mi předepsal ušní lékař na bolest a zalehlé ucho. Teď jsem se ale na internetu dočetla,že tento lék způsobuje nadváhu a oteklý obličej. Tak mě to vylekalo, vzala jsem si první dávku a přemýšlím,jestli ho přestanu brát. Děkuji za případnou odpověď.
Dlouhodobé užívaní způsobuje vodnatost, prostě máte tvářičky jak měsíček, pleť krásně vypnutou a to proto, že zadržuje tělo vodu ale když ho vysadíte i po dolbě třeba 2 roky, rychle se vše vrátí k normálu. V žádnémpřípadě sama nepřestávejte a konzultujte s lékařem, prednison umí při neodborném vysazení zatočit s ledvinama a nadledvinkama. Prednison není na bolest!
Prednison je kortikoid, tedy hormony, které potlačují záněty. Je potřeba s lékařem, který ho předepsal, prodiskutovat, zda je to opravdu nutné. Je možné, že kdybyste ho vysadila, vzniknul by v uchu větší problém. Je potřeba najít menší zlo. Já bez kortikoidů být nemohu. A nemám oteklý obličej a nadváhu mám minimální. Tyhle problémy vznikají po dlouhodobém užívání.
Ale pozor! S vysazovaním je to hodně problematické. Musí se dlouho ubírat po trošičkách. Doktorce zavolejte a po telefonu prodiskutujte. Má vás v pc a určitě to pro ni nebude problém.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.