Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lék Prednison-užíval jste někdo?

Od: luk* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat,jestli jste někdo neužíval lék Prednison 20mg. Lék mi předepsal ušní lékař na bolest a zalehlé ucho. Teď jsem se ale na internetu dočetla,že tento lék způsobuje nadváhu a oteklý obličej. Tak mě to vylekalo, vzala jsem si první dávku a přemýšlím,jestli ho přestanu brát. Děkuji za případnou odpověď.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

2x

Dlouhodobé užívaní způsobuje vodnatost, prostě máte tvářičky jak měsíček, pleť krásně vypnutou a to proto, že zadržuje tělo vodu ale když ho vysadíte i po dolbě třeba 2 roky, rychle se vše vrátí k normálu. V žádnémpřípadě sama nepřestávejte a konzultujte s lékařem, prednison umí při neodborném vysazení zatočit s ledvinama a nadledvinkama. Prednison není na bolest!

hodnocení

2x

Prednison je kortikoid, tedy hormony, které potlačují záněty. Je potřeba s lékařem, který ho předepsal, prodiskutovat, zda je to opravdu nutné. Je možné, že kdybyste ho vysadila, vzniknul by v uchu větší problém. Je potřeba najít menší zlo. :-D Já bez kortikoidů být nemohu. A nemám oteklý obličej a nadváhu mám minimální. Tyhle problémy vznikají po dlouhodobém užívání. *stop*Ale pozor! S vysazovaním je to hodně problematické. Musí se dlouho ubírat po trošičkách. Doktorce zavolejte a po telefonu prodiskutujte. Má vás v pc a určitě to pro ni nebude problém.

leky
hodnocení

1x

Pokud možno NEBRAT !

vysetreni-a-leky.zdrave.c/...

leky - máte kortikofobii?

eulalie*
hodnocení

1x

Dobrý den. Z jednoho prášku určitě neztloutnete. Ve vedlejších účincích jsou většinou vzpomenuté všechny, které dotyčný prášek kdy způsobil. Ale to neznamená, že se vám to musí stát. Pokud léčbu odmítáte, měla byste to konzultovat se svým lékařem, který vám lék předepsal.

iz*
hodnocení

1x

Pochybnosti o léčbě je potřeba řešit s lékařem, který ten který lék předepsal, nikoliv s laiky v internetu. Také si můžete prostřednictvím své zdravotní pojišťovny nechat doporučit jiného lékaře ke konzultaci, kterou hradí pojišťovna.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]