Nejste přihlášen/a.
Jak je to u zubaře?mám zlozvyk,že si trhám kůžičku na rtech a někdy fakt dost.Zubařka se jednou zarazila a vyhrkla na mě"to máte opar?"říkala jsem,že né,ale nevěřícně mě obhlížela a potom teda vyšetřila.Takže jsem tak nějak pochopili,že s oparem se k zubaři nechodí,ale vždyt má zubař rukavice a nástroje sterilizuje(teda aspon myslím),proč mu vadí opar?Manžel se s tím nikdy nesetkal,že by jej zubař nezal,kvůli podezdření na opar a tchýně mi zase dává za pravdu,že s oparem neberou.Tak jak to je?
Já nedávno odmítla vyšetření v bližším termínu kvůli oparu, když jsem pak zubaři říkala proč, tak pokyvoval hlavou jako že s oparem mě tam nechce. Krom toho ten opar tak šíleně bolel, že bych pusu neotevřela a aby se ho dotknul při vyšetření prsty, no auuu já měla z toho oparu i bolavé zuby a nateklé uzliny na té straně, prostě je to akutní infekt... ani se moc nedivím, že nechtějí.
Je to tak, že pokud tam jdeš s oparem tak tě mohou odmítnout. Pokud to lékař riskne, tak ti udělá pouze prohlídku zubů a pokud bude potřeba ošetření a vrtání tak tě objedná na později kdy už opar bude zahojený.
Při vrtání se chladi vodou nebo mlhou a to by viry oparu mohlo rozprášit všude okolo.
Já se při oparu v termínu ošetření automaticky přeobjednávám, protože bych nikomu jinýmu opar nepřál a nechci nikoho nakazit.
Když už je opar ve fázi hojení (asi po 10-ti dnech - pokud ho průběžně nerozskrabáváš), tak už je nebezpečí mnohem menší.
Takže je to o vzájemné ohleduplnosti.
Opar je zákeřné onemocnění.
Je to infekční onemocnění a s infekční nemocí Vás zubní neošetří.
Jedná se nejen o lékaře ale hlavně o Vás. Jak píše nade mnou naufrago, při ošetření otvíráte ústa, nebo jsou pomocí pomůcky ústa otevřena a opar může lehce prasknout, nehledě o bolesti. Prasklý opar je vysoce infekční a ty potvůrky prostě lítají ve vzduchu
Opar můžete dostat do třeba do očí a je to první schůdek k pásovému oparu. Infekci můžete mít na sliznicích v ústech.
Pokud budete v ohrožení života, tak se samozřejmě pacient léčí, doktoři Vás nenechají zemřít kvůi tomu, že máte opar.
Něco více na - Vitalion.cz - opar, pásový opar, nemoci.vitalion.c/...
Díky...no já na opary netrpím,nikdy jsem to neměla,ale ted mi ze zimy oschly rty,mám je porthané,co chvíli se objeví začervenalý koutek a bolí mě už měsíc zuby.Pořád čekám,až se to zahojí,at mě nevyhodí a nepodezírá(nebo mu nemusím vysvětlovat)že to není opar
Suzy-díky svému zlozvyku(trhání kůžičky na rtech)jsem už vyzkoušela kde co,aby se to zahojilo a nejlépe pořádně,protože stačí trochu okoralé rty a neudržím se
V rámci poradny,bych mohla poradit a vyzdvinout do nebe,tu malinkatou pomádu(myslím,že je od Astrid) za cca 12kč,co se dá koupit snad všude.Ta opravdu zahojí během"chvíle"všechno.Ten veliký Jelení lůj a i ostatní mě neohromily,ani nepřekvapily sou účinností.Drahé Labelo je na stejné úrovni,ted ovšem používám Labelo jahodové,co i barví rty a super zvláčňuje,promazává.
Ovšem vrací se mi pořád koutky,ted ze zimy totálně oschlý horní ret,nepomohl ani Fungicid ani Framykoinale já jsem "slabší"kus,mám málo čer.krvinek,takže se to odráží na všem.Takže na to jsou pomády krátké,musím se dát dohromady vnitřně
Zkoušela jste kalciovku? Velmi jemnou vrstvu na noc, jinak není na rty moc příjemná. Ale taky zahojí skoro cokoliv. Já ji teď vehementně používala, protože jsem měla po chřipce (kterou snad, zdá se mi, ještě doprovodila nějaká následná lehká virová infekce) rty přesně jak říkáte Vy. Potrhané až běda.
Na rty si kupte Jelení lůj. Vyrábí Regina, je to takový tlustý špalek, 28g a stojí kolem 40 korun. Vydrží to hodně dlouho a dobře zvláční rty. Kupuji v normální drogerii. Není to žádná nefunkční navoněná tyčinka. Já používám s úspěchem už mnoho let. Nosím si jeden i v kabelce, protože si rty, hlavně v zimě, musím natřít několikrát za den. Zkuste to a uvidíte.
Ještě k té kůžičce na rtech bych řekla, že jelení lůj je výborný, ale potřebuje ho většinou ten, kdo málo pije, je to důsledek dehydrace.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.