Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak označit auto - jezdím pomalu

Od: janah* odpovědí: 25 změna:

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jaké dát označení na auto, aby byli řidiči ohleduplnější k mé pomalejší jízdě...nevidím na jedno oko.Děkuji, Jana.

25 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

majsterjoe*
hodnocení

9x

Jedině dítě v autě. V jiných případech řidiči naopak dělají problémy. Všem zetkařům a podobným. Řidiči jsou v tomto strašně neohleduplní. Bohužel.

majsterjoe*

@satam To dítě v autě je pro ostatní takové upozornění, že řidič daného vozu může jet pomaleji a opatrněji, protože veze to dítě. U Zetka tě každý druhý bude chtít vycvičit.

malyparanoik*
hodnocení

6x

Jestli nejezdíte "dost" rychle kvůli zdravotnímu problému a chcete to nějak dát na vědomí ostatním řidičům, tak jim to prostě dejte vědět. Nápis na zadní části auta má kdajký osel, tak by to pro ostatní bylo aspoň jednou užitečné.

"Jedu opatrně - mám pro to dobrý důvod"

"Jedu pomalu? Promiň, rychleji to nejde"

fantazii se meze nekladou.

Dávat si tam ale nějaké značky co nejsou pravda, to se nezlobte, ale to je pěkná hovadina. Radíte(ostatní rádcové) tady ať si tam dá invalidu, začátečníka nebo dítě v autě, abyste současně nadávali na neohleduplnost ostatních. Tak to se proberte, protože právě takové jednání je jedním z důvodů že lidi takové značky nerespektují. Po ostatních chcete aby se chovali správně a podle dobrých mravů a zatím sami radíte aby se chovala nesprávně. No řekněte, koho z Vás ještě nenaštval "invalida" v luxusním bouráku co svižně vyskočil z auta na vyhrazeném stání - ale cedulku měl. Kdo z Vás viděl "prasit" auto s cedulkou "dítě v autě"? Stačí se podívat co za lidi parkuje na širších stáních u obchoďáků pro rodiny s malými dětmi. Tak přesně do takové pozice radíte paní aby se dostala. Nějaká sluníčková pravidla poradny jsou tady myslím vedlejší, důležitější by měla být čest každého z nás a tak nějak si říkám že lhát se prostě nemá. Pravidla nepravidla. Vidím že jsem dal průchod svému rozhořčení, ale mazat to nebudu...

Tak a nyní se musím *hi* stydět -už párkrát jsem se bez dětí (dokonce s námi v autě nebyl ani naš nejmladší syn-24)stál na místě pro osoby "doprovázející dítě" .

Jen ještě doplním radou pro tazatelku-když chcete aby na Vás byli ostatní ohleduplní-tak buďte ohleduplná na ně také Vy! jeďte si klidně 60 na devadesátce-jde o Vaši kapsu(projedete asi daleko víc než držet limi -kde to jde samozřejmě,ale především NECHTE rychlejší předejet a nedržte se středové čáry s tím,že "jedu pomalu,jedu bezpečně!

hodnocení

4x

" Zetko"je značka, která vlastně neexistuje jako oficiální a ne každý začátečník ji zná. Dítě v autě je sice značka dobrá, ale mají ji na autě i tupci - je jedno, jestli s dítětem nebo bez. Někdo tam má značku se psy - a dnešní svět nepřeje rodinám, naopak hodně lidí má svého mazlíčka a chápe to jako nutný soucit s kolegou kynologem, jehož miláček je v kufru.

Na zadním skle se zase nesmí nic lepit - resp. můžete mít problém, když tam něco nalepíte a nebude to reklamní folie zapsaná v TP.

Invalidu zase nesmí mít člověk, který invalidu ve voze neveze. A to neřeším oficiální značku - i policajt dokáže být blbec a šťoura.

Ze všech možností je to "dítě v autě"nejlepší. Další je třeba text "jezdím podle pravidel - viz. google.cz/...

zetko
Zakony to ZETKO urcite v podvedomi maji, jak jinak by okolni ridici poznali, ze se jedna o zacatecnika?speciální označení vozidel O03? dopravni-znaceni.eu/... 361/2000 Sb., § 5d) dbát zvýšené opatrnosti zejména vůči dětem, osobám s omezenou schopností pohybu a orientace6), osobám těžce zdravotně postiženým a zvířatům, brát ohled na vozidlo přepravující děti, řidiče začátečníka nebo osobu těžce zdravotně postiženou označené podle prováděcího právního předpisu a na výcvikové vozidlo označené podle zvláštního právního předpisu4),Takze nic takoveho neexistuje? aha :))

hodnocení

4x

A víte, že je dnes úplně jedno? Hovad - omlouvám se zvířatům - za volantem přibývá, nějaké ohledy tyto blbouny nezajímají. Jezdím hodně na kole - vyřizovat a tak a nedávno mě autobus tak natlačil na krajnici, že jsme musela jet kus po trávě. Kdyby tam byl svah, tak už jsem na zemi. Tož tak.

hodnocení

3x

Já bych spíš řekl, že ostatní reagují na "Zetko" (začátečník), popř. na označení "Invalida". Naopak "Dítě v autě" je nicneříkající nesmysl a to dítě ohrožuje především řidič toho auta a ne ostatní řidiči.

doplněno 04.04.18 15:19:

@majsterjoe: Přesto s tebou nesouhlasím, navíc tvá rada je nabádání ke lhaní, což je tady zakázáno;)

doplněno 04.04.18 15:53:

V podstatě si tam nalepte co chcete. Ohleduplní řidiči budou ohleduplní bez ohledu na nálepky, no, a ty hovada, o kterých tu už také byla řeč, těm je jakákoli nálepka ukradená.

hodnocení

2x

Ješte tedy pomalu, jak Vám vyhovuje, ale když Vás dojede rychleji jedoucí vozidlo, tak zapněte pravý blinkr a umožněte mu bezpečné předjetí.

hodnocení

2x
"Omluvte mou pomalou jízdu, jsem v bodové tísni"

jabraka*
hodnocení

1x

Také vidím špatně na jedno oko,ale nikomu to troubit nehodlám,protože se najdou takoví,co toho budou chtít zneužít.Proto se budu raději chovat nenápadně,

JABRAKA

hodnocení

1x

No potěš! Pomodlím se, aby vás moji mladí, s autem plným dětí, nepotkali. Jednooký řidič, pánebože! Fakt?! *zed*

A proč ne? Může být daleko lepší řidič, než dvouoký "pirát silnic".

A v čem by měl být problém?

lee*
Lepší jednooký pozorný řidič než dvouoká pipina žvatlající přes zrcátko k děcku, otáčející se, podávající dudlík... Můj kamarád má jedno oko skleněné, ročně jezdí 40tis a z toho minimálně 8 let bez nehody. Ex manželka mého partnera má oči obě zdravé, ročně tak 10tis po okresce do města a za 5 let bourala 4x Ty Vaše názory fakt leckdy stojí za to

hodnocení

1x
Už jsem viděl ženskou, která se za jízdy malovala a bylo jí to vcelku jedno. To ještě s někým telefonovala nebo si zpívala. Pořád mi jela nalepena v kufru. Když jsem jel 120,jela taky, když jsem zpomalil na 60, nepredjela ani když mohla. Opět jsem zrychlil ona taky. Až najednou přede mnou díra, tak jsem udělal myšku a ona do ní vjela, nemohla ji vidět, protože nedodrzovala bezpečný odstup. No a byl klid, konečně zpomalila a já už jsem se nebál, že mi skončí v kufru. A vy si děláte těžkou hlavu. Každý druhý telefonuje, nesleduje provoz, neblika, nedává přednost, takže jestli jedete rychle nebo pomalu je úplně jedno.

zet*
hodnocení

0x

A co nalepit tam "Z" i "Dítě v autě". Už jsem to jednou viděla.

pb®
hodnocení

0x

Žádná značka nedonutí ostatní řidiče jet ohleduplněji. Právě naopak. "Z" může svádět některé řidiče vás schválně školit. A co si budem říkat, pokud potkám auto, co jede nějak odlišně, snažím se být od něj co nejrychleji pryč, protože takový řidič může být nebezpečný. Jediné na co se dá pozitivně reagovat je jízda s výstražnými světly, protože pak je ostatním jasné, že je něco s autam, nikoliv s řidičem. Ta je ovšem jen tak zakázaná.

hodnocení

0x
Ja si myslim, ze bud je clovek zpusobily ridit v beznem provozu a nebo neni. Nic mezi tim. Nejhorsi snad je kdyz tyto slimaky clovek potka na ceste. Zaprve kolikkrat za takovym clovek brzdi i usima a zadruhe to plno lidi nervove nedava a pak z toho vznikaji prusery. Ono stejne muzes jet rychle jak chces ale jednou nekoho prehlidnes, rozstrelis se v horsim pripade nekoho zabijes. Prijde mi naprosto uvalene jak rozhoduje o tom, jestli je clovek schopen bezpecne ridit v ramci moznosti doktor. To je totalne na hlavu. A pak clovek vidi dedka klepajic se nad rakvi, ktery si to drnka po kruhaci v protismeru...
aaa*

ona spousta lidi si plete rychlostni limity... dalnice 130 - nikde neni psano, ze ridic musi tolik jet. Na dalnici mohou vozidla od 80 kmh. Takze kdyz nekdo pojede na dalnici 80 a nejakej divocak co vali 160 a brzdi i usima a vleti do nej, protoze to nervove nadava by prave na silnici nemel co delat. Nervak za volant nepatri to se pise snad v kazde literature.

hodnocení

0x

Strejda měl kdysi na staré škodovce vzadu nálepku hlemýždě a pod ním nápis,,Jedu,co můžu,,a bystrý řidič za ním většinou pochopil,že řidič v tomto autě jezdí pomalu. :--))

danka86*
hodnocení

0x

Já mám na svém soukromém autě upravenou značku začátečníka - nad písmeno Z jsem si fixem dopsala háček a teď tam mám Ž - to vypovídá o všem :-D

fram
hodnocení

0x

google.com/...

Invalida. Za zadní sklo.

Obávám se, že tohle označení slouží k něčemu úplně jinému

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]