Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Smlouva na dobu určitou

Od: tomas3 odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

můj dotaz je ohledně smlouvy na dobu určitou, kterou mám sjednanou do 27. dubna (pátek), která nebude prodloužena z mé strany. Mám dvousměnný provoz a na tento den, mmě vychází noční směna, na které jsem sám. Tato směna je od 22:00 - 6:00 hod. Můžu tedy skončit po 2 hodinách práce (t.j. o půlnoci), anebo musím dokončit směnu až do 6:00 hod následujícího dne, přesto, že na těchto 6 hodin bych tam neměl podle smlouvy být?

Děkuji za rady

Tomáš

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

krtek66
hodnocení

1x

no jakákoliv práce ti vždycky končí na konci směny...takže musíš odkroutit celou směnu bez ohledu na to, že smlouvu máš do konce předešlého měsíce. Protože ti začala předcházející den.

tomas3
hodnocení

Děkuji, já si to myslím také, že to nejde jen tak se sbalit a odejít. (stejně bych tam asi zůstal a "dojel to" až do rána do 6:00, protože by mně to svědomí nedovolilo), ale spíš by mě zajímalo, kde se o tom píše v zakoníku práce. Tam by to mělo být jednoznačně stanovené

rqewq
hodnocení

0x

Dobrý den, Tome, z příspěvku je cítit, že to chystáte zaměstnavateli jako překvapení. Normální je totiž se se samětnavatelem domluvit a 27. už samozřejmě do práce nechodit...

tomas3
hodnocení

Děkuji za reakci, tomuto překvapení bych se chtěl právě vyhnout. Nemám rád taková neférová jednání. Právě proto se ptám, jak je to podle zákona, abych jim dal zavčas vědět, že budu odcházet buď o půlnoci (aby si sjednali náhradu), anebo že musím dodělat načatou směnu až do rána. A vzít si na 27.4 volno nic neřeší, i den před tím mám noční směnu (z 26 na 27.4. Kdybych měl ten týden ranní, bylo by vše vyřešené

matesj
Ze čtvrtka na pátek budete mít poslední noční.V pátek ráno to ukončíte na osobním oddělení a odejdete se zápočtovým listem.(Jistě se lze domluvit,že přijdete i z pátka na sobotu,ale vše je na domluvě...)
O svém zamýšleném skutku informujte svého nadřízeného i personalistu na osobním oddělení v dostatečném předstihu...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]