Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neurol - je to problém - máte zkušenosti

Od: pavelka12 odpovědí: 7 změna:

Chci se prosím zeptat, beru každý den večer 1x tabletku - Neurol 1.0 večer na spaní a občas 1 tbl. ráno. Moc mi tento lék pomáhá na spaní a na pohodu. Beru ho takto s kratšími přestávkami cca. 6 měsíců.

Myslíte, že u tohoto léku vzniká velká závislost? Jak se projevují abstinenční příznaky?

Máte někdo praktické zkušenosti a berete ho také?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Závislá jste. Lékař vás měl upozornit, že nejde brát dlouhodbě, ani ta jedna tabletka. "Při náhlém přerušení, zvl. vyšších dávek, může dojít ke vzniku abstinenčních příznaků, které se projevují bolestmi hlavy, nervozitou, neklidem, zvýšenou dráždivostí až zmateností. Při výskytu těchto nežádoucích účinků nebo jiných neobvyklých reakcí se o dalším užívání přípravku poraďte s lékařem, aby mohl případně upravit dávkování." Tyto abstinenční příznaky necítíte teď, ale kdybyste si ho nevzala.

Radím vám, zkuste pomalu vysazovat, ne naráz, ale týden zkuste brát půlku, pak další týden čtvrtku, a pak se dostanete na nulu. A Neurol berte příště jen V OPRAVDU krizových situacích, ne jen tak na spaní nebo pro pohodu.

pohanka*
hodnocení

1x

Lékař mě kdysi předepsal tento lék. Chvíli jsem ho brala každý den, ale protože jsem po něm byla omámená a nesoustředěná, tak se vysadil a měla jsem ho vzít pouze příležitostně, podle potřeby. Ale spíše se snažit jej nebrat.

Odmítla jsem později brát a cpát do sebe nějaké chemické oblbováky a zařídila si život tak, abych prostě měla možnost žít bez nich. Myslím, že plno lidí ví, co jim škodí a co jim dělá dobře. A když se tomu přizpůsobí, tak je tělo i duše v souladu a nejsou potřeba žádné berličky. Pomoc najdete na konci své ruky.

--------------------

Lékař Vás měl seznámit s léčbou, též s délkou léčby, Zdá se, že budete potřebovat odvykat pod dohledem lékaře.

Půl roku se prostě nedoporučuje, je to moc, optimální je 12 týdnů a pak se provede přezkum odborným lékařem.

Potřebujete se vyléčit kvůli nějakým problémům, ale jenom léky to nepůjde. Dobře to je popsáno v prvním odkazu, musíte řešit okolnosti, které Vám způsobují nekomfortnost.

U léku je vždy příbalový leták, který si pročtěte, a následně zapisujte Vaše problémy a konzultujte s oš. lékařem.

Pokud máte léky od někoho, nebo kupujete na černém trhu, hazardujete se svým zdravím.

aj
hodnocení

1x

vysazovat Neurol se má postupně.Ne najednou.V letáku je napsáno.

gurubhagavan*
hodnocení

0x

ley
hodnocení

0x

Brala jsem jednu tabletu půl roku, vysadila jednorázově. A ouvej. Týden jsem nezamhouřila oko, jen jsem ležela v bdělém stavu a do toho ráno do práce, no zkrátka katastrofa. Už nikdy více bych jej nevzala.

hodnocení

0x

Až byste neurol vysadila /postupně/, můžete zkusit třeba kapky z kozlíku lékařského, nebo epam psychický č.96 - všechno jsou to výtažky z bylinek, pak si ještě vzpomínám na Nervamin, ten se objednvá na internetu, jsou to též bylinky, není levný, ale zabírá. Jinak tyto přípravky u nás mají v Zelené lékárně a v Makrovegetu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]