Nejste přihlášen/a.
Měřím 168 cm a vážím 110 Kg je mi 65 let, už se mi podařilo třikrát zhubnout bylo to výborné, ale netrvalo dlouho a zase jsem ztloustnul, říká se tomu jo jo efekt. Jedná se o pozůstatek z minulosti, který má člověk ve svém těle geneticky nějak zakódovaný. Rozebíral jsem to a dospěl jsem k tomu, že je problém v hlavě, v podvědomí je strach z hladu, nejspíše je to tím že moje maminka neměla mateřské mléko a já hladověl, mateřské mléko nejde nahradit sušeným kravským mlékem.
Týýý brďo malý vzrůstem, velký objemem. To už vám musí dělat potíže zavázat si boty nebo se vyčůrat. Teď budu za protivu. Vy z pohldonosti hledáte důvod proč jste tlustý. Nemůže za to vaše matka, ani mateřské mléko, ale vy.
Z vaší rodiny tu dlouhověkost brzo porušíte, udělejte si v hlavě pořádek, návod od Lišky5. Jen vy sám víte z jakých potravin jste narostl do tak obrovských rozměrů. Držím palce, aby se povedla vyhýbka v hlavě a začal jste s obr nadváhou něco dělat. Co tak si pro začátek si pořídit měsíční odtučňovací dovolenou. Naučí vás správně stravovat, i se hýbat, najdete nové kamarády.
Dobrý den.Hlad nemá rád nikdo,není třeba přemýšlet že to máte z ,nevím čeho...U diety,přece nemusíte hladovět..Není dobrý přístup,říct si a ted,pravě ted zhubnu,dám se do toho..je to momentální rozpoložení,něco vás vybičuje,pro sebe něco udělat,ale pak našení opadne a kor,jestli jste hladověl,kdo by to dlouhodobě vydržel a při následnému návratu ke stravě,jak jste zvyklý,jojo efekt.logicky..Je to spíše o celkovém přístupu a napořád..Nevím jakou dietu jste držel,poku sám,tak to opravdu není dobré na začátek..V každém větším městě,je v nemocnici nutriční poradna,kterou hradí pojištovna,kam docházíte a učí vás,jak jíst..Ze začátku to chce redukci pod dohledem,nastartovat metabolismus,ale pak vás i naučí,jak jíst normálně.Když máte chut na něco tučného,dáte si méně,ale brzy zjistíte,že výhodnější je jíst větší množství ,ale nízkotučného..Proč by jste si nemohl dát kachnu,ale menší porci,než jste zvyklý,ale pak si dát třeba zel salát..Důležití je jíst každé 2-3 hod a malé porce,pít hodně tekutin,nejlépe neslazených.Střídmost,pravidelnost,jíst 5-6 denně a hlavně nehladovět..Je třeba si vytvořit takovou atmosféru a jídelníček,aby to v žádném případě nebylo nepříjemne..Heledte,já jsem ve znamení býka,docela lenošné znamení.Když sport,tak jsem si musela najít,který nebudu lámat a bude zároven relax.Takže plavání,chůze v přírodě..Už se vidím,ják by někdo tlestknul a já oběhla hřiště
Dobrý den. Nedávno jste zde dával otázku na dlouhověkost. S ní však ale příliš nesouvisí silná nadváha, kterou máte. Vždyť vy musíte být kulička...Nevymlouvejte se na něco, co se stalo před 65 lety. I mateřské mléko jde pohodlně nahradit umělou výživou. Spíše jde o to, jakou dietu jste držel a jak jste byl vytrvalý. V podvědomí možná můžete mít strach z hladu, ale síla vaší vůle po zhubnutí by měla být silnější. Jaký je váš současný jídelníček?
@gurubhagavan - mateřské mléko nejde nahradit sušeným kravským mlékem
Nesmysl. Ale ať už jste o tom přesvědčen nebo to používáte jako omluvu pro vaši váhu, měl byste začít tím, že se téhle myšlenky zbavíte.
To není o tom počítat kalorie, ale změnit skladbu jídelníčku.Dobré je přejít na dělenou stravu. Tady to nemají rádi, když napíšu odkyselit a hýbat se. Ale bez tzv. odkyselení se nadváha snadno vrací. Ve finále se po změně jídelníčku časem ve střevech mění složení mikroflory a a to tu jde, co a jak budeme trávit, co potřebujeme ke spalování. A spalování máme určitě každý jiné. Kojeni nebyli ani mí dva švagři-dvojčata /67/, a taky jim maminka vařila z kravslkého mléka, ale vždy byli a jsou štíhlí. Tehdy jim komunisti sebrali půdu, živnost a jejich maminka ztratila mléko. Dobře to vysvětluje knížka Hany Synkové: "Byla jsem tlustá, jsem jaká jsem". Nebo:" Nebuďme kyselí.." Určitě omezte jako první sladkosti, zákusky, máslo, smetanu, buchty, tyčinky, levné uzeniny, tučná masa, chipsy,alkohol, colu a jiné sladké nápoje. Zařadte hodně zeleniny,cereálie. Často pijte čistou vodu! Při změně stravy se tělo zbavuje nežádoucích látek, tak aby je mohlo snadno vyloučit. I když jsou kalorické, tak si nechte mandle, vlašáky, avokádo, fíky, dýňová a sluneč.semínka, lisované oleje z růz. semínek, suš.švestky, banány.. Dávejte si dlouhé procházky nebo jízdy na kole, případně zařaďte plavání či tanec. Tuk spalujeme až po 45 minutách pohybu. Ano v hlavě přeštelovat. Říkejte si, že jste už lehký, tak se i pohybujte, svižně. A před spaním si masírujte, mačkejte hnětením špeky. A raději se měřte, než važte. Zaznamenejte si obvody pro budoucí porovnání. Zkuste si najít nějakého kamaráda, co by hubnutí absolvoval s Vámi. Tak ať se daří!
Liško, odkyselení je nesmysl ► to byste při svých znalostech měla vědět.
Pro tazatele: Z Liščiny odpovědi se dá souhlasit s tou čistou vodou, ořechy, mandlemi, ovocem, zeleninou a pohybem. Ovšem už třeba to avokádo je na pováženou ► převážně by mělo jít o zeleninu i ovoce rostoucí u nás.
Odkyselení nesou v sobě i názvy seriozních knih o výživě. Chápu, jak je myšleno a o jak malé nuance tam jde. Dá se pro to vymyslet jiný název, ale proč:?
ivzez - kde jste se dočetla, že při hubnutí se jí převážně naše zelenina a ovoce? I v odborných knihách jsem na to nenarazila. Možná nemám ty pravé knihy. Poraďte.
Tady Ivzez chápu. Když jsem hotelováky učila o výživě, tak v úvodu měli napsáno, že obecně má být strava čerstvá, pestrá, ekol. čistá, pokud možno sezonní a místní. Tohle je ono, co měla na mysli. Že v našich krajích raději švestky, borůvky, oves a zelí, než liči, kiwi, tapiok a avokado. Tenkrát jsme ty body společně "vymýšleli" a přidali ještě další, které by stály za diskusi. Např.: strava má být skladováním, zpracováním a ohříváním nezdevastovaná.
Před dvaceti roky jsem navštěvovala 3měsíční kurz na snižování nadváhy, vedl ho psycholog.Na ty konzultace a cvičení jsme chodili 1x týdně. Měla jsem 78 kg při výšce 168 cm. Za 3 měsíce jsem zhubla 10 kg a váhu si držím dodnes. Bylo to výborné, na každé setkání jsem se těšila. Zkuste něco podobného, teď je těch kurzů hodně.
A víte o tom, že lidé s takovou nadváhou se většinou nedočkají vysokého věku? To narážím na tu Vaši otázku o dlouhověkosti. Tak k té dlouhověkosti patří mimo to, co jste vyjmenoval ve své otázce, také střídmost. A při Vaší výšce, věku a váze, byste se měl asi opravdu zamyslet nad pravou příčinou a neopírat se o berličku v podobě nedostatku mateřského mléka. V hlavě to sice je, ale není to zakódovaný strach z hladu z doby, kdy jste byl kojenec. To je ta pomyslnná "berlička", kterou si ospravedlňujete to, že neodoláte jídlu.
Zdravím
Recept na snížení nadváhy je prostý = intenzivní výdej energie, zkrátka pohyb. Budete-li mít přez den každý den vydatný pohyb můžete jíst co chcete a kolik chcete nepřiberete, osobní zkušenost. Nemusíte řešit hlad a sytost, nemusíte řešit co jíst a co ne zkrátka pohyb a činnost to je alfa a omega, lidi raději omezují jídlo protože je to "pohodlnější" moje osobní zkušenost je taková že budete-li mít dostatečný odběr energie nemusíte hledět na žádné diety, znovu opakuji osobní zkušenost. Navíc je tam jistý "samoregulační efekt" tzn. po vydatné námaze je hlad daleko nižší než bez ní a také toho moc nesníte není to prostě možné...Nemáte-li žádný pohyb pak je dobrý běh, začíná se pomaloučku po krátkých vzdálenostech a postupně se přidává, běh pomalý delší mnohakilometrový vytrvalostní každý den až do smrti a s nadváhou problém nebude.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.