Nejste přihlášen/a.
Milí domorodci, jedu po 45 letech do Olomouce. Pamatuji si z těch dob Operu a Hanáckou restauraci. A taky úžasnou cukrárnu U Dejmala, kde jsme slavívali zkoušky. Potřebuji poradit, kde v centru dneska dobře vařej a kde mají nejlepší zákusky? Jedu totiž město ukázat svým Severočechům a po prohlídce, zejména historického centra a sadů, vyhládne. Člověk si leccos najde, ale na tohle jsou nejlepší reference. Děkuji a přeji sluníčkové Velikonoce!
Dejmal už dávno neexistuje, je tam galerie Moric. Dobrá cukrárna je když jdeš z horňáku na dolňák, tak někde v tom přechodu po levé straně...vedle banky. Velké zákusky a klid. Co se jídla týče, není tam žádná hitparáda.
V Olomouci jsem studovala, ale cukrárnu U Dejmala vůbec neznám. Kde konkrétně by měla být?
Dobré zákusky a kávu mají v Café La Fée na Ostružnické (je spíš menší, ve vintage stylu) a z restaurací jsem si oblíbila Renomé (kousek od Dolního náměstí), ale je pravda, že už jsem tam delší dobu nebyla, tak nevím, zda se třeba nezhoršili.
Dejmal byl cestou z hlavního neboli Horního náměstí na straně, kde stojí sv.Mořic. Koukám do mapy, tam je nějaký obchoďák a ta ulice má název 28.října. Nejspíš je to ona. Bylo to asi v polovině té krátké ulice po pravé straně cestou od náměstí ven. Možná po jeho zbourání vznikla ulička Úzká. Cukrárna byla na patro, dole větší stolky a nahoře na té galerii se sedělo po dvou a já si tam vždycky dávala pohár Laterna Magica.
liska5 a vedle byl obchodní dům Aso později Prior a dole v Asu byl bufet a tam klobásy na oleji se smažící.to bylo žrádlo. Jako kluk sem tam chodíval z tátou a když se do klobásy kouslo tak kolem všude stříkala mastnota.A ta vůně no on to byl spíš přepálené tuk. Tak vítejte v našem Olmíku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.