Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Olomouc - kam na oběd i do cukrárny?

Od: liska5 odpovědí: 13 změna:

Milí domorodci, jedu po 45 letech do Olomouce. Pamatuji si z těch dob Operu a Hanáckou restauraci. A taky úžasnou cukrárnu U Dejmala, kde jsme slavívali zkoušky. Potřebuji poradit, kde v centru dneska dobře vařej a kde mají nejlepší zákusky? Jedu totiž město ukázat svým Severočechům a po prohlídce, zejména historického centra a sadů, vyhládne. Člověk si leccos najde, ale na tohle jsou nejlepší reference. Děkuji a přeji sluníčkové Velikonoce!*slunce*

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Caffe opera - všech jednom
doplněno 01.04.18 14:05: Horní náměstí u Arionovy kašny
doplněno 03.04.18 15:31: Dnes v opeře, po dvou letech :)
Olomouc - kam na oběd i do cukrárny?
Olomouc - kam na oběd i do cukrárny? #2

hodnocení

2x

Dejmal už dávno neexistuje, je tam galerie Moric. Dobrá cukrárna je když jdeš z horňáku na dolňák, tak někde v tom přechodu po levé straně...vedle banky. Velké zákusky a klid. Co se jídla týče, není tam žádná hitparáda.

mot
dejmal nebyl tam kde je ted moritz(drive prior), ale mezi moritzem a namestim (28. rijna 2).
ale v prioru dole byla taky driv cukrarna...

hodnocení

0x

V Olmiku jsem nebyl už hezkou řádku let (asi tak 30let) tak nwn zda-li ještě funguje.Pkd ano pak jedině ckrárna u Démalů v minulosti jedna z nejlepších ckukráren v celém ČSSR !Byla tuším na náměstá někde u orloje.Ale to jste napsala takže jen moje nepozornost-špatně jsem přečetl!*hi*

U Dejmala jsem taky mlsal,jó,to byly časy...

danka86*
hodnocení

0x

V Olomouci jsem studovala, ale cukrárnu U Dejmala vůbec neznám. Kde konkrétně by měla být?

Dobré zákusky a kávu mají v Café La Fée na Ostružnické (je spíš menší, ve vintage stylu) a z restaurací jsem si oblíbila Renomé (kousek od Dolního náměstí), ale je pravda, že už jsem tam delší dobu nebyla, tak nevím, zda se třeba nezhoršili.

liska5
hodnocení

Dejmal byl cestou z hlavního neboli Horního náměstí na straně, kde stojí sv.Mořic. Koukám do mapy, tam je nějaký obchoďák a ta ulice má název 28.října. Nejspíš je to ona. Bylo to asi v polovině té krátké ulice po pravé straně cestou od náměstí ven. Možná po jeho zbourání vznikla ulička Úzká. Cukrárna byla na patro, dole větší stolky a nahoře na té galerii se sedělo po dvou a já si tam vždycky dávala pohár Laterna Magica.

mot
podle seznam panoramat je tam ted genesis vetes

hodnocení

0x

Chodíme k Mahlerovi - na Horním čili dolním náměstí

tripadvisor.cz/...

. Dobře vaří např. Na sýpce - je to z náměstí směrem k Floře

hodnocení

0x

Zde byl Dejmal olomouckadrbna.cz/...

A Hanácká pořád je na stejném místě.

liska5
hodnocení

Jéééé, Mirku, děkuju! Ještě mi tam chybí ten začátek 70. let, kdy to obstojně fungovalo. Kdy to padlo úplně, si zkusím někde najít.

hodnocení

0x

liska5 a vedle byl obchodní dům Aso později Prior a dole v Asu byl bufet a tam klobásy na oleji se smažící.to bylo žrádlo. Jako kluk sem tam chodíval z tátou a když se do klobásy kouslo tak kolem všude stříkala mastnota.A ta vůně no on to byl spíš přepálené tuk. Tak vítejte v našem Olmíku.

liska5
hodnocení

Jo, Mirku, bufáč v Asu, tam byl takový dlouhý pult, pořád fronta a dělali tam vynikající zapečené tousty s takovou zlatou sýrovou krustou. A na vínko se pak šlo do Mikuldy nebo do Študáče ve Švédské dolů po schodech. To jsem zvědavá, co tam zůstalo z těch dob.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]