Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
máte někdo zušenost s pronájmem auta na Krétě? Tedy s tím, že si to nyní z CZ objednám? Jde mi o to, že budeme ve středisku Kokkini Hani (první týden v červenci). Online nabídky aut počítají s vyzvednutím na letišti Heraklion, buď u terminálu, nebo nějakého centra pronájmu. Jak to tam reálně vypadá a jak to probíhá? V cestovce mi telefonicky nedoporučili se spoléhat jen na auto i s odvozem/dovozem na letiště. Mám tedy v plánu půjčit si auto cca na 4 dny. Netuším, ale jak se například z Kokkini Hani do Heraklionu dostanu, jak často tam třeba jezdí bus (nalezené odkazy na jízdní řád jsou mrtvé, navíc to prý podle něj moc nejezdí), jestli třeba "světí neděli", takže nic nejezdí a tak. Mužete se někdo podělit o osobní zkušenost?
Nebo je to s tím vyzvednutím nějak jinak? Na mapě Kréty mi to ukazuje několik půjčoven aut v každé dědině či hotelu, když ale kliknu na jejich stránky, nabízí se opět vyzvednutí jen v Heraklionu. Jak to tedy funguje?
Dále na co si dát pozor, kde je problém parkovat, cokoli, co vás napadne. V Řecku jsme ještě nebyli. Předem díky
Stále platí ta část otázky: Umíte někdo najít aktuální jízdní řád a odjezdy busů z Kokkini Hani do Heraklionu?
Jedete v sezoně , nespolehala bych na to, že přijedete a budou auta volná k půjčení...objednala bych z těchto stránek, mám je vyzkoušené a vždy vše klaplo na 1.
Auto přistaví a předají kam si dohodnete -klidně k letišti a vy se dohodnete kde jim pak auto zase předáte.Přivezou s plnou nádrží a vy ji pak zas na plnou doplníte a vrátíte.
Kokkini Hani tedy nic moc , nevím zda budete spokojeni.Autobusy jezdí, ale tady je to dost zapadákov.
Kréta je veliká stejně za 4 dny toho moc neprojedete- udělejte si doma itinerář výletů co vás zajímá a podle toho pak určíte na kolik dní si auto půjčíte. Ty vzdálenosti jsou dost veliké ...
Díky za odpověď. Právě že na online serverech volba letoviska nebyla, jen letiště. Vyzkouším ten váš odkaz.
Jízdní řády tady nenajdeme - oni mají jen vytištěné jednoduché plakátky s časem odjezdů a několikrát za rok je změna...ale většinou jezdí co 1/2hodinu.To zjistíte na místě . Do Gouves je to kousek procházkou, možná odtud by jel autobus častěji.Já tedy autobus využila jen na Santorini a to kvůli špatné možnosti zaparkovat navečer auto. Jinak se vypaltí i to auto si půjčit na dýl-dostanete i lepší cenu a pak si bez problémů můžete výletovat a nejste ničím omezeni.
No já jsem byl dvě sezony na Rhodosu a chtěl si ten Ostrov celý projet a nestihl jsem to v jedný dovolený. U první dovči sem zašel osobně do půjčovny, kde mi to pujčili na 3 dny (Faliraki) a druhou sezonu to bylo v nějaké akci za zapůjčení opět na 3 dny v rámci pobytu alinclusice za dodatkových 100 eur, fiat panda vs. fiat punto, ostrov projet ve dvou sezonách, tam dole až na Prasonissi atd.
Ve středisku jako Kokkinu Hani nejdete v pěší vzdálenosti půjčoven určitě 10, a pokud na to máte, můžete smlouvat. SIce začátkem července už budou tvrdit, že je hlavní sezona, ale aut bude ještě dost, nedostatek bývá v polovině srpna (ale na Krétě ani to nehrozí). Auto vám přivezou až před hotel. Cena bývá v sezoně tak 45-50 EUR/den za malé autíčko, ověřte si pojištění a spoluúčast (obvykle bývá 100 - 300 EUR). Potřebujete pas a řidičák, obvykle chtějí, aby řidičák nebyl úplně nový.
Pokud si netroufáte jednta s půjčovnou sám (anglicky), můžete využít delegáta, který to vyhovoří za vás. Anebo zkuste kreta-pujcovna.cz/... - smlouva je v češtine, auto lze zaplatit v Kć předem atd.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.