Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zuby a zubař

Od: dawe2 odpovědí: 13 změna:

Zdravím všechny, chtěl bych se zeptat zdal i je normální že mi zubař nechá skoro 1,5 měsíce otevřené zuby (2). A tak nějak se nemá s tím že by mi je měl zaplnit.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

rybana
hodnocení

1x

Mě jednou řekla jedna zubařka, hodně mladá a nezkušená, že zub smí být otevřen jen několik hodin. Takže ano, myslím že

1,5 měsíce je dlouhá doba. Zvažovala bych jiného zubaře.

iz*

Rybano, Vy jste stomatolog a umíte (to je na Nobelovku!) vyšetřovat přes internet? Odkud víte, proč tazatelův zubař nechává zub otevřený, a že je 1,5 měsíce příliš dlouhá doba?

iz*
hodnocení

0x

Dawe, normální je své pochybnosti řešit s ním, případně si vyžádat konzultaci dalšího zubaře. Konzultaci je samozřejmě nutné absolvovat osobně. Telefonicky nebo přes internet byste se pltát jen toho lékaře, který zná Váš aktuální stav. (Cizí lidé v internetu neznají důvod/y Vašeho lékaře.)

doplněno 30.03.18 00:03:

Oprava: Telefonicky nebo přes internet byste se mohl ptát jen ...

rybana

ivzez- Přestaňte už psát tyto rady, když nevíte odpověď na otázku. Lidé se tu ptají na zkušenosti ostatních. Každý ví, že by se měl raději zeptat lékaře. Ale sama vím jak je moje zubařka skoupá na slovo, po telefonu by se se mnou nevybavovala.

Objednat se k jinému zubaři další čekací doba a konzulatace stojí dle mých zkušeností Kč 500.- -800,-.

Konzultace u odborníka za pětistovku nebo "konzultace" s kdovíkým na internetu - hlavně, že je zadarmo? Proč ne, že - vždyť jde nakonec jenom o zdraví.

Rybano kde stojí konzultace s jiným zubařem 500-800kč? Když jsme konzulůtovali vytržení 4 předních zubů se 3 nezávislými zubaři tak všichni tři odmítli řešení zubařky syna-ta mu je chtěla vytrhat aby mohla za velký peníz udělat rovnátka a...Všichni tři byli ZADARMO,ale jestůli to není tím že jsme v malém okresním městě?!

Tazatel-mně v minulosti moje tehdejší zubařka zvala 2x do měsíce-vždy se mi v jednom a tomtéž zubu "povrtala" dala vložku a za 14 dnů přijďte-takot jsem k ní chodil víc jak půl roku než vítězoslavně zub zavřela.do půl roku začal zlobit a plumba z části vypadla.pak jsem zašel ke svému současnému a zub vydržel deset let pak další řnež musel jeho zbytek ven.Takže asi ano může to být.

rybana

diesel - V Praze konzulatace za poplatek např. Studio 32, mrkněte ceník konzulatace Kč 864,- , chcete další příklady?

Taky zírám na tu sumu, i když chápu, že doktor se nebude s každým vybavovat zadarmo, jeho čas je drahý. Ačkoliv někde to jde zadarmo, no máme na výběr.

rybana

jedubabička - Já jsem napsala svou zkušenost, vy jste si jen rejpla, aha vlastně jste jedubabička. To je každého věc co si vybere. Pro někoho je pětistovka nic, pro někoho hodně.

@rybana - To je každého věc co si vybere.

Máte recht - někdo zuby, někdo pětistovku. Nakonec pojišťovna zubní náhradu proplácí, že?

iz*

@Rybana, každý rozumný člověk ví, že takový génius, který by dokázal člověka vyšetřit přes internet, neexistuje. A žádný rozumný člověk by neměl riskovat možnost, že toho, komu si troufne "poradit" ve zdravotních otázkách, poškodí.

Ty konzultace hradí zdravotní pojišťovny ► dělaly by to, kdyby neměly smysl? Mně zdravotní pojišťovna pokaždé, když jsem potřebovala, doporučila dobrého lékaře, dvakrát jsem se potom s konzultujícím lékařem dohodla a přešla k němu.

Je-li Vaše lékařka "skoupá na slovo", je to důvod ke konzultaci u dalšího odborníka nebo ke změně lékaře, nikoliv pro riskování zdraví hledáním "rad" v internetu.

rybana

Já se na změnu lékaře chystám, budťe v klidu a žádnou radu po internetu v tomto směru jsem nehledala, pouze jsem si dovolila odpovědět konkrétně tazateli dle mých zkušeností, k čemuž tato poradna je určena. Ale jak už to tady bývá zas se tu vedou žabo myší pře. Že je tato je poradna laická, to každý ví a tazatel se ptá na zkušenosti ostatních.

@rybana - Mýlíte se v tom, že "tazatel se ptá na zkušenosti ostatních" - v jeho dotazu je jasně uvedeno "chtěl bych se zeptat zdal i je normální že mi zubař nechá..."

alejo
hodnocení

0x
Na internetu radi taky zkušený zubar, MUDr.Smrček z Prahy, odpovidá na dotazy ohledne ruzných potizi a byl tam i podobný dotaz na otevrený zub - nemel by být bez výplne dele nez 14dni, ale pokud jde o zánet je nutno pravidelne cistit, vyplachovat a dávat do zubu vatičku, aby se tam nedostalo jidlo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]