Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nemoc v ochranné lhůtě, ÚP, těhotenství

Od: al13* odpovědí: 1 změna:

Dobrý den, k 31.7.2009 mi byl ukončen pracovní poměr dohodou. Od 1.8.2009 jsem evidována na ÚP. V sedmidenní ochranné lhůtě jsem začala marodit (z důvodu přípravy na umělé oplodnění) a v září 2009 jsem otěhotněla. Podpora v nezaměstanosti mi byla už v srpnu zastavena a od té doby pobírám nemocenské dávky. DOTAZ: Je možné marodit až do konce šestinedělí a pak začít pobírat rodičovský příspěvek s tím, že si vyberu, jak dlouho chci být s dítětem doma? Nebo lze marodit jen do dne porodu a od tohoto dne začít pobírat rodičovský příspěvěk pouze s variantou na 4 roky? Děkuji za odpověď.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

macek*
hodnocení

0x

marodit můžeš do té doby dokud nepřejdeš na rodičák a tim pádem tě do té doby bude vyplácet okresní správa socialního zabespečení pod kterou spadáš nyní.pak přecházíš na rodičák kde si vyřídíš před narozením dobu kterou chceš být se svým mimčem doma vypíšeš to a od datumu podání do uplynutí například 3 let tvého dítěte jsi na mateřské

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]