Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pořád mi píše, co s tím?

Od: pinkbunny* odpovědí: 15 změna:

Ahoj,

před asi půlrokem jsem začala randit s klukem. Na první pohled byl milý, hezký, slušný. Měli jsme celkem 4 rande. Byl ode mě cca 85km. Hodně jsme si i volali a psali. Potom se z něj velice brzo vyklubal psychopat, co žárlil na moje kamarádky a rodinu manipuloval mnou, abych dělala jen to, co chce on a jakmile nebylo po jeho, vztekal se a vydíral mě psychicky. Nakonec jsem zjistila, že mě podvedl a lže mi a sám se k tomu pak i přiznal. Normálně jsem mu řekla, že mě to mrzí a že s ním končím, protože mu už nevěřím a tenhle vztah pro mě není to, co hledám. A v tu chvíli se to spustilo. Střídavě mi psal a volal, jak mě nenávidí, potom jak mě miluje. Pořád takhle. Když jsem ho znovu požádala ,aby mě nekontaktoval, že nemám už zájem o něj, utichl. Jenže potom po pár týdnech začal znovu. Psal mi, volal mi a prosil, abych se vrátila. Nereagovala jsem. Telefony nezvedala, na sms jsem neodpovídala. Pořád to zkouší. Pořád mi píše a volá a pořád prosí, abych se vrátila. Občas zkoušeli takové výhrůžky, jako že se zabije a že je sám a nikoho nemá a nezvládá to. Nevíte někdo co s tím? Nechci mu na to reagovat, protože by se tím spustila jen další vlna zpráv a cítil by, že mám pořád ještě zájem mu odepsat, což by vedlo jen k tomu, že by mi dál psal a škemral. Policie těžko udělá něco s tím, že mi občas napíše nebo zkouší volat. Ale opravdu je to pro mě nepříjemné a obtěžující. Děkuji za každou radu

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Trestní oznámení kldině podejte, nanejvýš to policie odloží.

Tr. z. § 354 Nebezpečné pronásledování

(1) Kdo jiného dlouhodobě pronásleduje tím, že

c) vytrvale jej prostřednictvím prostředků elektronických komunikací, písemně nebo jinak kontaktuje

a toto jednání je způsobilé vzbudit v něm důvodnou obavu o jeho život nebo zdraví nebo o život a zdraví osob jemu blízkých, bude potrestán odnětím svobody až na jeden rok nebo zákazem činnosti.

Pokud se ale pro podání rozhodnete, trvejte na sepsání protokolu s tím, že vzhledem k vyhrožování "že se zabije" máte důvodné obavy o jeho život - a současně i o svůj, protože kdovíco ho může napadnout. A vyžádejte si, abyste o výsledku byla informována.

Doplním - trestní oznámení na "neznámého pachatele" ! - aby nedošlo k nějakým právním problémům o neoprávněném nařčení, musíte uvést, že někdo z daného telefonu či FB - viz. fotky a databáze sms u operátora... Můžete dodat, že předpokládáte, že se jedná o XY.

Díky tomu v případě chyby nebude problém padat na vás - on totiž ten přítel nemusí být přesně ten Jan Novák, jak ho znáte vy.

designtore*
hodnocení

3x
Zablokovat jeho číslo, popř. Facebook.

hodnocení

2x
Se divim že si neporadíš veškerý čísla s kterých ti volá si v telefonu zablokuj pokud to nejde dej si je pod jednu hromadu s nápisem nezvedat a vypni jim v nastavení vyzvánění i vybrace - to dnes umí kde jakej telefon
Pokud posílá mejly též ho zablokuj
Face a veškerý síte co používáš si ho taky blokni
A to nejdúležitější nereaguj od něj na nic a pokud se ti to povede zvednout a v telefonu poznáš jeho hlas hned zavěs a číslo zablokuj
Přestane ho to bavit

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, napište mu ještě, že každý kontakt je už marný, protože Vaše současná přítelkyně si to nepřeje a kazí to Váš vztah. Pokud vyhodnocujete situaci jako vážnou, tak to policii ohlašte a chlapec bude mít problém. Zdravím!

len*
hodnocení

2x

To je ukázkový příklad :

- proč mít telefon zásadně a jen na kredit, takže můžu mít co dva měsíce jiné číslo

- proč si občas měnit mailovou adresu

- a proč nemít účet na facebooku.

To, že by někdo několik měsíců nebo let kupoval známky a psal mi každý den, vlastnoručně, jak mě miluje...nebo se zabije... To jsem ještě neslyšel ani nečetl.

A zase, proč to dělat složitě, když si lze dotyčného jednoduše zablokovat... Každé dva měsíce jiné číslo? A budu všem psát že mám nové číslo každé dva měsíce? to mě budou milovat. Mám svoje číslo už asi 10 let a to jsem dvakrát změnil operátora. I kdyby mě někdo otravoval, nehodlám si kvůli tomu měnit číslo přidělávat si starosti.

To samé mail... mám na něj registrováno x služeb, tak přece nebudu každou chvíli měnit adresu... prostě si příjemce zablokuju a je to.

Stejně tak to jde na facebooku...

liska5
hodnocení

0x

Sdělte mu, že odteď budete jeho zprávy přeposílat policii, protože už nevíte, jak se ho zbavit. Zprávy si jen ukládejte, abyste měla důkaz, kdyby se to nějak vyhrotilo. A doporučte mu psychiatra, že jeho reakce nejsou normální.

wanesa*
hodnocení

0x

V dnešních telefonech se dají bez problémů blokovat jak sms tak telefonní číslo.Ať vám někdo poradí jak na to ,je to jednoduché.Nebo si stáhněte aplikaci na blokování čísel a sms.

eulalie*
hodnocení

0x

Dobrý den, tak si nechte změnit číslo u vašeho operátora a budete mít klid. FB bych zablokovala.

Proč přidělávat starosti sobě? Zablokovat jeho číslo a je to. Měnit svoje číslo až v té úplně největší nouzi.
eulalie*

No to jo, ale ta výměna čísla je jako jedna z možností. Když ty telefonáty tazatelku tak otravují, tak se jim tímto může elegantně vyhnout i za cenu menšího nepohodlí.

li*
hodnocení

0x
Mam samsung galaxy j3 . Nekdo mi pise jak me milije atd nechci aby mi chodili jeho sms zpavy. Na blacklistu se to uklada ikdyz on si mysli ze mi to doslo. A ja si to stejne vzy prectu kdyz otevru bleklist tak co stim nechci at mi pise. Na cerny listine ho mam.
Vezměte si telefon, vyjměte SIM kartu, splachnete do wc

hodnocení

0x

Dobrý den.Můžete ho klidně zažalovat,to,co provádí je trestné.Postup je takový,že tohoto člověka,varujete,že jak nepřestane psát,zažalujete ho a pak už nesmíte odpovídat,aby to nebylo posouzeno,že jste s ním komunikovala.Ale spíše vám radím,změnte si tel.číslo,nebo zablokujte.Protože pokud je psychopat,může vám ublížit za žalobu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]