Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
před asi půlrokem jsem začala randit s klukem. Na první pohled byl milý, hezký, slušný. Měli jsme celkem 4 rande. Byl ode mě cca 85km. Hodně jsme si i volali a psali. Potom se z něj velice brzo vyklubal psychopat, co žárlil na moje kamarádky a rodinu manipuloval mnou, abych dělala jen to, co chce on a jakmile nebylo po jeho, vztekal se a vydíral mě psychicky. Nakonec jsem zjistila, že mě podvedl a lže mi a sám se k tomu pak i přiznal. Normálně jsem mu řekla, že mě to mrzí a že s ním končím, protože mu už nevěřím a tenhle vztah pro mě není to, co hledám. A v tu chvíli se to spustilo. Střídavě mi psal a volal, jak mě nenávidí, potom jak mě miluje. Pořád takhle. Když jsem ho znovu požádala ,aby mě nekontaktoval, že nemám už zájem o něj, utichl. Jenže potom po pár týdnech začal znovu. Psal mi, volal mi a prosil, abych se vrátila. Nereagovala jsem. Telefony nezvedala, na sms jsem neodpovídala. Pořád to zkouší. Pořád mi píše a volá a pořád prosí, abych se vrátila. Občas zkoušeli takové výhrůžky, jako že se zabije a že je sám a nikoho nemá a nezvládá to. Nevíte někdo co s tím? Nechci mu na to reagovat, protože by se tím spustila jen další vlna zpráv a cítil by, že mám pořád ještě zájem mu odepsat, což by vedlo jen k tomu, že by mi dál psal a škemral. Policie těžko udělá něco s tím, že mi občas napíše nebo zkouší volat. Ale opravdu je to pro mě nepříjemné a obtěžující. Děkuji za každou radu
5x
Trestní oznámení kldině podejte, nanejvýš to policie odloží.
Tr. z. § 354 Nebezpečné pronásledování
(1) Kdo jiného dlouhodobě pronásleduje tím, že
c) vytrvale jej prostřednictvím prostředků elektronických komunikací, písemně nebo jinak kontaktuje
a toto jednání je způsobilé vzbudit v něm důvodnou obavu o jeho život nebo zdraví nebo o život a zdraví osob jemu blízkých, bude potrestán odnětím svobody až na jeden rok nebo zákazem činnosti.
Pokud se ale pro podání rozhodnete, trvejte na sepsání protokolu s tím, že vzhledem k vyhrožování "že se zabije" máte důvodné obavy o jeho život - a současně i o svůj, protože kdovíco ho může napadnout. A vyžádejte si, abyste o výsledku byla informována.
Doplním - trestní oznámení na "neznámého pachatele" ! - aby nedošlo k nějakým právním problémům o neoprávněném nařčení, musíte uvést, že někdo z daného telefonu či FB - viz. fotky a databáze sms u operátora... Můžete dodat, že předpokládáte, že se jedná o XY.
Díky tomu v případě chyby nebude problém padat na vás - on totiž ten přítel nemusí být přesně ten Jan Novák, jak ho znáte vy.
2x
Pokud posílá mejly též ho zablokuj
Face a veškerý síte co používáš si ho taky blokni
A to nejdúležitější nereaguj od něj na nic a pokud se ti to povede zvednout a v telefonu poznáš jeho hlas hned zavěs a číslo zablokuj
Přestane ho to bavit
2x
Dobrý den, napište mu ještě, že každý kontakt je už marný, protože Vaše současná přítelkyně si to nepřeje a kazí to Váš vztah. Pokud vyhodnocujete situaci jako vážnou, tak to policii ohlašte a chlapec bude mít problém. Zdravím!
2x
To je ukázkový příklad :
- proč mít telefon zásadně a jen na kredit, takže můžu mít co dva měsíce jiné číslo
- proč si občas měnit mailovou adresu
- a proč nemít účet na facebooku.
To, že by někdo několik měsíců nebo let kupoval známky a psal mi každý den, vlastnoručně, jak mě miluje...nebo se zabije... To jsem ještě neslyšel ani nečetl.
A zase, proč to dělat složitě, když si lze dotyčného jednoduše zablokovat... Každé dva měsíce jiné číslo? A budu všem psát že mám nové číslo každé dva měsíce? to mě budou milovat. Mám svoje číslo už asi 10 let a to jsem dvakrát změnil operátora. I kdyby mě někdo otravoval, nehodlám si kvůli tomu měnit číslo přidělávat si starosti.
To samé mail... mám na něj registrováno x služeb, tak přece nebudu každou chvíli měnit adresu... prostě si příjemce zablokuju a je to.
Stejně tak to jde na facebooku...
0x
Dobrý den, tak si nechte změnit číslo u vašeho operátora a budete mít klid. FB bych zablokovala.
0x
Dobrý den.Můžete ho klidně zažalovat,to,co provádí je trestné.Postup je takový,že tohoto člověka,varujete,že jak nepřestane psát,zažalujete ho a pak už nesmíte odpovídat,aby to nebylo posouzeno,že jste s ním komunikovala.Ale spíše vám radím,změnte si tel.číslo,nebo zablokujte.Protože pokud je psychopat,může vám ublížit za žalobu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.