Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, obrátil jste se někdo v zaměstnání o radu nebo stížnost na personální oddělení? Má to vůbec cenu nebo je lépe na sebe "neupozorňovat"?
Ps: omlouvám se za rubriku manželství, byl to překlik a nevím jak změnit rubriku jen na společnost
Záleží na konkrétní situaci/problému a poměrech ve firmě.To Vám asi tady neporadíme.
Já třeba zažila"ženskou diskriminaci".Můj šéf (se tím ani netajil) říkal,že ženskou do kanclu nechce.Roky letěly a já získala nárok se tam dostat,doporučili mě jako předešlí šéfové,parťáci,nebyl v ten čas nikdo lepší.Ovšem u výběrovky sedí paní z personálního,šéf a jeho zástupce.Takže je vždy jasné jak volby dopadnou.
Šéfka personálního,jako žena by mi jistě jako žena vyšla vstříc a situaci by řešila.Je to velmi chytrá a vstřícná paní.Ale i kdyby mi to v postupu pomohlo,stále bych byla v jednom kanclu s můži,kteří mě tam nechtěli a ještě by věděli,že jsem to řešila na "vyšších"místech.Toť můj konkrétní příběh,kde by mi na personálním pomohli,ale nestálo by mi to za to.
omlouvám se za slovoslet,ruce šly rychleji než myšlenky
Také jsme měli zavedeno,že pokud dočasně(třeba z důvodu snížení zakázky)nebude práce v mém zařazení,je šéf povinen sehnat mi práci stejného zařazení na jiném středisku.Samozřejmě,že to nedělal a nejen ze mě se staly"holky pro všechno",jen aby měli v kanclu klid a nemuseli nic řešit.Fakt jsem necítila ochotu někde uklízet apod.takže opět jsem to řešila s paní na personálním.Jak jsem uvedla,je to šéfka na svém místě,za nějakou"čarodějnicí"bych nešla.To mi pomohla,šla to zkontrolovat,bez udání mé stížnosti.Jen že ví,že je pokles výroby,tak se jde namátkově podívat jak to vyřešili.
Vše je o lidech,jak narazíte na blbce,tak není dovolání.Takže asi jen vy víte koho tam máte a jaké jsou podmínky.
Podle mých zkušeností to nemá cenu. Na personálním, přinejmenším v posledních deseti letech, obvykle sedávají mladé, tlačenkové nány, které žádnou profesi neumí, ale potřebují nějaký příjem... O již přijatých zaměstnancích nerozhodují a nezajímají se o ně...
Jejich hlavním úkolem je dělat na poradách na pana ředitele ustarané oči a rozhazovat rukama, jak "nemohou nikoho sehnat", protože se jim hlásí na inzerát samé neschopné individua...
Tím dokazují svou důležitost pro firmu, protože na sebe statečně berou břemeno četby došlých CV a odfiltrování těch největších blbců.
Jak nána pozná nevhodného uchazeče se většina ředitelů zásadně nezajímá, takže se dotyčná klidně může dopouštět i opakovaných přehmatů a nic se jí nestane...
Pokud už jste uvnitř firmy, tak se spíš obraťte na svého nadřízeného, příp. jeho nadřízeného a personalistce se obloukem vyhněte.
Obecně, zaleží o jak velkou společnost jde a na koho si chcete stěžovat.. je asi zřejmé, že vůči jednatelům personální oddělení asi nepůjde.
Pokud jde o velkou firmu, která dbá o spokojenost zaměstnanců a je stížnost třeba na kolegu nebo přímého nadřízeného, případně někoho z jiné organizační struktury mohlo by personální oddělení pomoci.
Nejlépe to budou asi vědět vaši kolegové, kteří jsou ve firmě dlouho, jak se firma staví ke sporům a jak je řeší, zdali se něco vyřeší, nebo je lepší nevyčnívat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.