Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pravnik zdarma

Od: natali17* odpovědí: 7 změna:

Dobry den chtela jsem se zeptat kde muzu sehnat nejakou pravni pomoc ohledne ditete,jsem matka na uradu prace a penize jsou velky problem dekuji za radu.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hella*
hodnocení

2x

Dobrý den, mám tu zkušenost, že alespoň ve větších městech bezplatné právní poradny fungují při městských (příp. místních) úřadech. Např. v Praze je "bezplatný" právník na každé městské části k dispozici min. 1x - 2x měsíčně, předpokládám, že v menších městech to bude obdobné - zkuste se informovat na příslušném úřadu, pod který spadá Vaše obec.

Co se týče internetových právních poraden, v létě loňského roku jsem vyzkoušela tři (z toho jsem na dvě poslala SMS s příslušnou částkou, aby se mým dotazem vůbec někdo zabýval a jednu zcela bezplatnou) a ani v jednom případě mi dosud nepřišla ŽÁDNÁ odpověď. Díky dalšímu pátrání jsem však objevila tuto Poradnu*slunce*...!

pepyk93*
hodnocení

0x

Zkuste pravnik.cz/... a najdete tam i online poradnu...tak jim zkuste napsat...;)

doplněno 04.01.10 18:45:

Pardon,všimnul jsem si,že se tam platí 85,- ale to by se snad dalo zaplatit ne?

Zatím jsem nenašel nic,kde by radili úplně zadarmo.Pořád je to ale levnější než právník,nemyslíte?

Co to zkusit...:)

hodnocení

0x

natali17,

neuvedla jste, zda má jít ... o zahájení nějakého soudního řízení, ... nebo o obranu proto podané žalobě, ... či jde pouze nějakou dílčí právní radu v nějaké Vaší - momentálně - nepříjemné životní situaci.

V podstatě by mohlo jít o tři možnosti, jak dosáhnout právního zastoupení zdarma.

Všechny možnosti se týkají ale situace, že Vaše finanční situace Vám nedovoluje si své právní zastoupení advokátem ( či jiným právním zástupcem - dle povahy sporu ) sama uhradit, popř. by Vám úhrada způsobila doslova existenční problémy.

Pokud je mi známo, tak jsou následující možnosti:

1) ... je možné se obrátit přímo na vytipovaného advokáta, kterého je možné seznámit se svojí svízelnou finanční situací ... a tento advokát se může rozhodnout pro pomoc formou právního zastoupení

a) ... úplně zdarma,

b) ... nebo za přiměřeně sníženou úhradu naběhlých nákladů za Vaše právní zastoupení.

2) ... je ale také možné využít možnosti zajít přímo na okresní soud( pod který spadá místo Vašeho bydliště ) ... a ve vyhrazený den ( který je stanoven právě pro bezplatného právního poradenství přímo soudem ) pořádat o radu, jak můžete ve Vaší situaci postupovat, popř. přímo ( podle povahy kolizní situace ) požádat soud o přidělení advokáta - tzv. ex offo.

S tím, co všechno je ( pro bezplatné přidělení advokáta soudem ) potřeba, ... Vám patrně ( s bližším upřesněním, jak postupovat ) sdělí již při první schůzce pracovník soudu, který Vám poskytne již úplně první rady ve věci.

Pokud je mi známo, tak u některých okresních soudů tyto úvodní konzultace provádí přímo sám předseda okresního soudu.

Který den v týdnu ( k tomuto bezplatnému právnímu poradenství ) je u okresního soudu vyhrazen ... Vám na soudě sdělí - na požádání - i telefonicky.

3) ... a - o bezplatné přidělení advokáta - lze také požádat přímo Českou advokátní komoru, která ale ( dříve ) ... vyžadovala vyjádření alespoň dvou advokátů, ... kteří poskytnutí advokátních služeb zdarma ( popř. se slevou ) úplně odmítli. ( Jestli se - za poslední dobu - dokládání ... o odmítnutí zastupování zdarma ... nyní nějak změnilo, ... to - právě nyní - bohužel nevím. )

Přestože uvádím pouze tři - výše uvedené - možnosti, domnívám se, že určitě existují ještě i nějaké další jiné možnosti, které Vám k Vaší otázce jistě někteří z poradců ( k případnému výběru ) také ještě zašlou.

... přeji Vám šťastné pořízení. ;)

lidka*
hodnocení

0x

Natali, vyhledejte si na www.obcanskeporad/... nejbližší kancelář. Je jich už poměrně hodně a dokonce máme i příznivé hodnocení od účastníků naší poradny. Je to bezplatná poradna a na stránkách uvidíte, zda řeší i váš momentální problém. Pokud by bylo potřeba, tak vás jistě odkáží na občanské sdružení pro matku a dítě - těch je poměrně dost také. Hodně štěstí!

doplněno 04.01.10 21:04:

Zde máte ještě nějaké tipy - včetně odkazu na Českou advokátní komoru:

mojepoplatky.cz/...

natali17*
hodnocení

Hledam nekoho z toho duvodu,ze 13.1.mam soud o svereni dite do pece,s manzelem se hadame o dite,ja jsem rozhodnuta se rozvest,ale manzel mi dela naschvaly,pomlouva me,vyhrozuje mi ze udela vse pro to abych dite nedostala a rika to jelikoz jsem mu rekla ze uz se nevratim,a ja se bojim ze o syna prijdu i kdyz nemam zadne problemy

lidka*

No, mám obavy, že jste začala právní pomoc hledat docela pozdě. Zkuste tedy tu občanskou poradnu, ale ti vám spíš jenom poradí, ale obávám se, že vás u soudu zastupovat nebudou. Nakonec si myslím, že pokud se neshodnete s manželem, kdo dostane děcko do péče, tak se to nerozhodne na prvním stání. Obraťte se i na sociální odbor a požádejte je o pomoc. Možná, že bude i jejich účast žádoucí. Potom je ještě šance požádat soud o odročení jednání, než si seženete právníka. Dojděte si tam osobně a uvidíte, zda vám výjdou vstříc.

pepesik

To je opravdu dost pozdě a nepíšete z kterého města jste ale zkuste následující: sepište Návrh o osvobození od soudních poplatků a přidělení bezplatného zástupce pod to stručně napište Váš problém a ukončete to větou Majetkové poměry předložím na pokyn.Tento dopis dvakrát s číslem jednacím nahoře podejte nejlépe osobně co nejdříve na podatelnu soudu.Může se Vám tímto podařit,že uvědomíte soud o Vaší situaci a ten Vám možná ještě před řízením pošle formulář k doložení majetkových poměrů nebo pak přímo u řízení odročí stání a dá Vám víc času k vyřízení právní pomoci zdarma.Hodně štěstí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]