Nejste přihlášen/a.
Zdravím. V seznamkách jsou muži, kteří si chtějí jen psát, ale setkat se nechtějí. Proč myslíte? Když se zeptám jich, neodpoví, zamluví to nebo nemá prý čas. Děkuji.
Já to měl naprosto stejně, jako tazatelka. Psal jsem si ještě dříve na seznamkách s několika ženami, delší čas.. a setkání byl vždy kámen úrazu. Zjistil jsem, že mě tento způsob seznamování resp. komunikace neuvěřitelně ale neuvěřitelně vyčerpával a ztrácel jsem jenom čas. Moje úspěšnost v reálném životě, seznámit se, setkávat se následně je naprosto neporovnatelná. A příčiny? Tak proč se ty lidi vyhýbají setkání, důvodů je milion a půl. Někdo si zvyšuje jenom sebevědomí a o setkání nemá zájem. Někdo si dá starou fotku, setkání se bojí a nakonec k němu nikdy nedojde. Někdo má svůj reálný život a vnímá celou situaci komunikačně naprosto odlišně...Seznamka po netu - katastrofa a opravdu nikdy více.
Ale toto platí i o ženách, že se chtějí sejít hned, nebo také vůbec. To už musí člověk vycítit, zda je to jen spisovatel, nebo se chce opravdu sejít. Dnešní doba už je taková, že nechtějí ztrácet čas s každým,se kterým si píší. Stačí takto probrat mnoho profilů na seznamce a roztřídit je.
Někdy to vycítím. Když třeba řekne, že se někdy sejdem, tak jak mám poznat, jestli ano nebo ne? Zas taková vědma nejsem.
"Někdy se sejdem", "někdy to určitě vyjde", "uvidíme podle času snad to vyjde" atd. = z 99% to znamená: "Nikdy se už neuvidíme nechci tě vidět ." Slušně řečeno, aneb cesta: "Někdy" vede do města "nikdy".
To jsem "chytrej" co? Nabytý vědomostmi když hledím známému přez rameno do těch seznamek, to má člověk zkušenosti pak, jak starej "kocour"
Proto se začnu zajímat o setkání, až se trochu poznáme v korespondenci. Proto takovým, které už ve druhém vzkazu píší o setkání, odpovídám, že by to byla ztráta času z obou stran.
Děkuju jane za analýzu, rozřešení a vyřešení případu. Třeba ještě někoho do 1. máje, kdy je lásky čas, na pozdní večer na Petřín seženu.
Ale jo zkoušejte, čím více toho "rozjedete" tím větší šance že někoho najdete to je prostá matematika mimochodem nejen já, je tady jak vidno plno dobrých postřehů zkrátka vidět že ty zkušenosti se seznamkami tady ať přímo nebo nepřímo jsou a že je to +,- podobné takže to tak asi prostě "chodí" za padesát let už budeme mít všichni jiné problémy
Teď mi jeden napsal, jestli chci výchovný výprask za zlobení. Nedávno zas jiný, jestli mu dám výprask já . Nechci ani jedno z toho, ale sympatičtější je mi to druhé.
janm - tak s tou češtinou, bych se raději moc na seznamkách neukazoval! To mnoho žen také odpuzuje. Mám to štěstí, že žádnému kolegovi nekoukám přes rameno, ale jsem tam v s reálným profilem!
dvd99
Děkuji za kritiku, myslím že ve škole jsem si ji užil už dost ale děkuji, na seznamkách se sice neukazuji ale kdyby to člověk měl brát podle pravopisu nebo stylistiky pak co jsem měl možnost vidět, by to pro většinu znamenalo doživotní samotu
nikc
No vidíte a pak že není z čeho vybírat! Můžete mít "sado" nebo "maso" jak budete chtít Tedy s tím jsem se u žen nesetkal, byť jedna známá se kdysi nechala slyšet že má ráda jakési "nebezpečné praktiky" tedy pro jejího partnera, no zatím "žije" tak snad jim to zatím "vychází"
nick - chodit na Petřín se líbat, to je tam v té době tolik lidí, že se raději ztratíte někam jinak!
janm - tady nejde o kritiku, ale pohyboval jsem se tam mnoho let a setkal se z mnoha ženami, většinou jsem setkáním neztratil čas. Jak jsem psal výše, někdy z pravopisu a stylistiky se dal určit i charakter ženy, pokud to myslela vážně, to seznámení.
dvd99
Budiž, ačkoli pak prvnímu příspěvku nerozumím, ale to není podstatné, k tomu druhému ano, ze psaného projevu lze o člověku mnoho zjistit nikoli však vše a někdy dokonce může být závěr vyvozený z tohoto soudu i zcela mylný zase na základě mé zkušenosti resp. mého známého kdy šlo jen o to, že dotyčná osoba prostě nezvládá pravopis byť svou úrovní psaný projev mnohonásobně převyšovala, jinými slovy může jít i o to že nezvládnutí jistého oboru lidské činnosti ještě nemusí vypovídat nic o člověku jako celku, podobně jako např. to že někdo neumí řídit automobil z něj nutně nedělá "horšího " člověka, byť chápu že psaný projev je asi trochu něco jiného a ve většině případů máte asi pravdu, snad vyjímky potvrzují pravidlo...Pak je tu ještě druhé nebezpečí, dle psaného projevu si uděláte naopak mylnou představu o daném člověku ve smyslu jeho vysoké inteligence, ovšem až později s hořkostí zjistíte že šlo jen o dobře řemeslně provedenou práci která naopak ale zase zakrývá třebas jinak povrchního nebo záludného ba i nebezpečného člověka... Mně vždy spíše zajímalo a zajímá "co kdo říká" na druhém místě je pak jak to říká a na třetím až jak to napíše a osobně tedy se varuji někoho kritizovat za pravopis ačkoli bych mohl přihlížím ovšem k tomu že sám jsem omylný a dělám chyby, vím že tady na poradně se velmi rozmohl takový nešvar a to, že dříve než se rádce věnuje tazateli a jeho problému hned v úvodu ho zkritizuje za špatný pravopis, to tedy ať se na mně nikdo nezlobí takový přístup je nejen netaktní ale i velice ubohý
dvd 99
Nezvládnutá lidská činnost nebo něco co jí brání např. dyslexie, dysgrafie ( u dospělých vlivem nějakého poškození mozku postižení úrazu apod.) či cokoliv jiného o čem nevíme a co brání tomu aby člověk v dané věci dosáhl stavu jež je společností pokládán za "normu" bylo užito v tom smyslu že mohou být i případy kdy za to lidé "přímo" nemohou a tudíž kdy tato "nezvládnutá činnost" pak nemůže být brána jako měřítko jejich "duševních schopností" "dovedností". Dalším a prvotním smyslem pak bylo že i člověk psychicky schopný a zdravý zkrátka ne vždy zvládne vše na patřičné úrovni, jako příměr byl pak užit příklad s řízením v přeneseném smyslu i když jak jsem uvedl nedá se to dát na rovinu. např. může být skvělým technikem ale pravopis zkrátka nikdy nedá na úrovni na které by měl být a která by měla odpovídat jeho věku vzdělání zaměstnání dovednostem schopnostem apod., to platí i naopak. Tou alfou a omegou zjednodušeně řečeno bylo upozornit na to, že soudit člověka např. podle pravopisu může být ošidné, nepřesné i zavádějící, zároveň jsem ale uznal že jako takové "většinové" měřítko je možné k tomu takto přistupovat, ale s rezervou.--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------A že tazatel zde na poradně neumí pravopis a napíše např. mýsu, tak jdu raději o dům dál! Tak to je jistě váš názor a přístup a máte na něj plné právo, já ho nesdílím proč jsem uvedl a smekám před lidmi kteří mohou takto břitce soudit na základě své neomylnosti, neboť jen kdo se nikdy nemýlí má bez pochyby právo takto tvrdě soudit. Mimochodem jsem si jist, že kdybych se na to zaměřil pak většinu z těch, kteří zde kritizují písemný projev druhých by šlo snadno a velmi rychle usvědčit z téhož, nevím čeho bych si tím ale dosáhl snad zvýšení sebevědomí? Hledat chyby v písemném projevu ostatních není zas tak těžké leč jak zákeřné to je, považte oni chtějí něco sdělit něco se ptají a vy místo toho aby jste věnoval pozornost dotazu a odpověděl naň "chytáte za slovíčka".Není to úžasné?
dvd 99
Nuže s dotazem tazatelky to má společného asi toto:
1.Hodnocení lidí dle jejich písemného projevu na seznamkách - k tomu jsem se již vyjádřil (dotaz se týká přímo seznamek možno tedy brát i "jako takových")
2.Hodnocení lidí dle jejich písemného projevu zde na "Poraďte.cz" = místo odpovědi na otázku "rádce" hodnotí a kritizuje tázajícího se za jeho písemný projev ačkoli jeho otázka se týkala něčeho jiného. - k tomu jsem se také vyjádřil, platí to obecně i pro ostatní "vlákna" zde na poradně a platí to proto že dotaz byl vznesen zde na této poradně
Váš názor vám neberu je to ostatně velmi "častý přístup" já se s ním ale neztotožňuji, to je celé co tím chci říct.
Jene, učila jsem dyslektiky, dysgrafiky i dysortografiky a věřte, že lze odlišit, kdo text napsal. Osoby s dys- bývají nadprůměrně inteligentní (inteligence jim pomáhá vyvažovat nedostatek), nebývají ignoranti, nikdy jsem se u nich nesetkala s výmluvou na "handicap" a nikdy jsem u nich nepotkala takové chyby, jako napíší lemplové, pro které "je důležitý obsah, nikoliv forma"...
Důležitá je i forma. Jak by na Vás při seznamování působila žena, které by bylo jedno, jak na Vás bude její projev působit? A jak ta, které bude jedno, že Vám nepsala (některé chyby mění význam textu) jednoznačně? Nějakou kontrolu pravopisu už dnes nabízí spousta programů, alespoň to nejhorší by si mphl každý "odpustit".
Tím neříkám, že by u mě měly šanci jenom bezchybné texty. Já např. se nedokážu vyvarovat překlepů, které navíc vždycky vidím až po odeslání...
dvd 99
P.S.
Ad 2 konkrétně vy jste tazatelku za pravopis nekritizoval nicméně jak jste mně upozornil na tu pravopisnou chybu tak jsem si vzpomněl že přesně tohle dělají někteří rádcové s oblibou v jiných vláknech zde na poradte a že se to tady stalo skoro takovou "normou" místo odpovědi zkritizovat tazatele navíc za něco na co se neptal, čili ve vašem případě se vás toto přímo netýká vy jste kritizoval pouze moji chybu tedy toho kdo odpovídá, ale prostě ta asociace mi přišla na mysl. čili tolik na upřesnění.
Ivzez
Tady to ale bylo myšleno tak, že lidé po většinou nemají "vaši odbornost" (mají např. jinou apod.) tj. průměrný člověk zřejmě neumí odlišit chyby u lidí s nějakým dys od chyb ostatních lidí běžným lidem jako jsem např. já to může "splývat" ovšem na základě toho se vyslovují "kategorické soudy" což si myslím není správné. U lidí kteří mají např. pedagogické vzdělání kteří "učí" ať na jakékoli úrovni je pochopitelné že jsou na jisté věci ve spisovné mluvě nebo psaném projevu "vysazeni" přesto i zde by si myslím měli uvědomit zda se věnují výuce nebo "běžné komunikaci" a dle toho k tomu přistupovat samozřejmě je to ale na každém. Jsou zkrátka situace v lidském životě, kdy poukazovat na jisté chyby (byť oprávněně) je spíše projevem neomalenosti nedostatku taktu je to zkrátka hloupé. Vezměte si že budete např. u lékaře ten vám bude vysvětlovat jak máte užívat léky a vy místo toho mu řeknete ať se naučí správně vyslovovat případně psát že má tam nebo onde hrubku, čili ať se na mně nikdo nezlobí nebo zlobí to je jedno v jistých případech je třeba užívat zdravého rozumu ale to už si musí každý přebrat sám, zkrátka a dobře je správné dbát na správnou mluvu a pravopis ale bigotní vysazenost na tyto věci je prostě někdy úplně mimo.
@JanM: Mně pravopisné chyby vadí hodně, ale snažím se na ně reagovat jenom tam, kde mění význam. Potom totiž není jasné (alespoň mně ne), nač se tazatel ptá.
ivzez
Ještě k těm poddotazům, no hlavně mně vadí pokud někdo místo toho co se píše nebo mluví sleduje "pravopis" a nedává pozor na to co se říká, jinými slovy měl-li bych před sebou ženu (téma je seznámení ) jež mluví a píše "vzorně" ale zjistil bych že víceméně dává pozor především na "pravopis" pak bych neměl nadále snahu navazovat nějaký vztah, naopak žena která klade důraz na obsah byť ve svém projevu dělá chyby ale naopak má jistý takt přirozenou inteligenci a není neomalená by mně byla daleko milejší a částečně dá se říct jsem poznal "obé".
Dle mne je to proto ,že nehledají vztah z jakéhokoli důvodu jsou např. sami žena jim chybí ale vztah rodinu + další věci prostě nechtějí anebo nejsou sami jsou zadaní ale jisté věci s tou svou probírat nemohou ale rádi by názor ženy pak volí asi tuto cestu zároveň je asi těší "hřeje" že je na ně nějaká žena "milá" mají "platonický vztah" když doma to "neklape". Ale jinak správná otázka dle mne by tyto vedlejší "motivy" neměly vést k tomu otvírat si profil na seznamce vyjma tedy rubriky "dopisování" "kamarádství" apod., nebo co podobného tam bývá. Tento trend "sejít se nechtějí" je mimochodem velmi silně zastoupen i u žen, důvody mohou být podobné jako jsem výše uvedl pro muže.
Anebo zcela prostě, opět platí jak pro muže tak pro ženy sice "hledají" kohosi na té seznamce "našli" v jistém ohledu si rozumí "popovídají" ale zřejmě toho druhého z jakýchkoliv důvodů prostě za partnera nechtějí (mají jiné představy) takže to zůstane v té rovině konverzační ale dále se to neposune protože prostě s tím druhým si začít "nechtějí" nechtějí ho za partnera to je celé, něco jim na tom druhém "vadí" a to vám do očí málokdo poví. Většinou to pak končí tím že "někdy se sejdeme" "až někdy bude čas" a konec zkrátka "NE" opisem No a ti co se chtějí setkat zase "moc rychle" a pak už "nikdy" tam je spíš riziko že tam jsou zase naopak kvůli "kratochvíli" hledají "společnici" ne potencionální partnerku a trvalý vztah.
Jane, ještě mne napadla jedna možnost a to, že jsou třeba prostě "divní". To mi jednou říkala kamarádka, že na těch seznamkách jsou někteří chlapi divní.
P.S.
A ještě jsem zapomněl, pak jsou tam samozřejmě ti kteří se chtějí sejít normálně tedy po domluvě ale mnoho s tím neotálí jako např. tento nebo příští týden o víkendu tam a tam. Tady je nejpravděpodobnější že jde o lidi jež se skutečně chtějí seznámit ono totiž zase když si s někým píšete déle a pak se setkáte pak může nastat velké "zklamání" tzn. vytvoříte si o něm "falešný obraz" aby se tomu předešlo a aby se zároveň neztrácel čas psaním volí se tato cesta, tzn. vyměnit pár řádků a za týden případně do 14 dnů se pokud možno sejít. Osobně toto považuji za přístup rozumný a to pro obě strany s nejmenšími vedlejšími "dopady", buďto pak zůstane jen u té kávy či občerstvení anebo se pokračuje dále již "ve vztahu" těch dvou. Tento přístup je obvyklý i u žen a myslím že je to rozumné. Pěstovat si půl roku o někom mylný virtuální obraz může být pak pro obě strany "malým šokem", fotka opravdu neřekne vše.
nikc
I to je možné, pominuli opravdu nějaké většinou psychické potíže (pozor nemusí jít hned o nemoc ) ono víte když muž nebo žena žije dlouhodobě bez partnera pak se může stát i přez touhu s někým být že pak už to tak "nejde" ti lidé si zvyknou na určitý "styl" který podvědomě nechtějí opustit ("pohodlí" svobodného života apod.) takže se vlastně jakoby "seznamují" ale podvědomě se vlastně seznámit nechtějí, zvykli si nechtějí měnit vlastně by chtěli ale už to prostě tak nejde. Když budete mít nové auto postavíte ho do garáže kde bude v "bezpečí" ale dvacet let na něj nesáhnete pak je riziko že ačkoli mu "nic není" "stále jako nové" prostě ho už třeba nenastartujete, tak podobně to může být i u nás lidí...
Pak jsou tam tací, co chtějí komunikovat po chytrým telefonu. Že prý umí všelijaký věci. Naštěstí ho nemám.
nick
A také nezapomeňte že i muži nejen ženy jsou někdy velmi velmi vybíraví, vím je normální si vybírat, ze zkušenosti znám že na jedné straně : "Žena mu prý tak chybí že by prý udělal ledasco aby ji měl" (tedy na trvalý vztah) no ale když pak přišlo na tu seznamku tak se mu dost žen nelíbilo, buďto byla moc hubená nebo zase tlustá, nebo měla tohle a ne tamto atd. takže ve výsledku raději "sám"
Ono opravdu neplatí jak si některé ženy myslí že chlap hledající ženu nemající ženu v případě možnosti "bere vše" to je velký omyl...a pokud to tak je tak už je to velká zoufalost...
Zdravím. Asi proto, že nestojí o seznámení, ale jen o to dopisování. Raději tráví čas u pc kde si mohou psát s vícero lidmi najednou. Při setkání se musí věnovat jen té jedné osobě. A také ušetří za cestovné a kávu. Krátí si tím si jen dlouhou chvíli a zpestřují si tak třeba jen život. Při dopisování Vám mohou i lhát a navymýšlet si spoustu věcí. Ve skutečnosti byste je prokoukla třeba hned. Těch důvodů může mít každý z nich spoustu.
Těch důvodů může být spousta.
Může to být falešný profil, kde se vydávají za někoho jiného a baví se tím, a nebo si na seznamce jenom dělají nějaký "sociální experiment" a nepotřebují se s nikým stýkat, možná jsou ženatí nebo zadaní (nebo i single) a stačí jim jenom to psaní, možná se nechtějí scházet hned s každou, se kterou si vymění pár řádků a potřebují nějaký čas, aby zjistili, jestli má osobní setkání smysl, možná mají obavy se sejít, a nebo se jim nechce mezi lidi a vyhovuje jim virtuální realita... no a nebo opravdu momentálně nemají čas.
Dobrý den. Proč se muži nechtějí setkat a jen si chtějí psát? Protože se asi nechtějí vážně seznámit a na seznamce hledají zábavu - a k té jim stačí to psaní. Kdo by se chtěl seznámit navážno, tak by vás i na schůzku pozval. S těmi pisatali asi nemá cenu ztrácet čas, kdo ví, jestli píšou vůbec pravdu a nevymýšlejí si o sobě.
Je to těžké, nepíšete nic o věku těch mužů... Do třiceti? Tak to si myslím, že tito muži se nechtějí vázat, rysem dnešní doby je zábava, ne "povinnosti a odpovědnost", a vztah je určitý závazek, jak víme... Mnoho lidí žije single.
Vztahy mezi lidmi jsou nemocné a ICT technologiemi narušené stejně jako celá tato postmoderní či postpravdová společnost...Věřte a snad najdete toho pravého
Ne. Hledám muže na 40 let. Teď jsem měla docela dobré rande, tak uvidím, jak to bude pokračovat.
A třeba čeká na vaši reakci. Vše, co tu bylo napsáno platí stejnou měrou pro obě strany. Nikdo není divný. Některé ženy napíší inzerát a ani neodpoví na odpověď. Sem tam si něco pročtu ale většinou jsou takové inzeráty bez fotky. Postava střední... Což je asi do 100 kg živé váhy. Tak pak se světe div.
Ještě se neozval. Byl by div, kdyby to vyšlo. Mně ještě nikdy nic s chlapem nevyšlo. Ale je fakt, že důvodů může být xy, proč se neozývá. Už jsem se mu ozvala.
To je váš subjektivní názor, když jsem občas napsala na seznamku a nabidla, že si nejprve vyměníme pár řádek, vždy to odmítli a chtěli se hned setkat.
To je moje zkušenost, ne názor. Záleží na tom, na koho narazíte. Pak tam jsou tací, co se chtějí setkat ihned v ten den, i když zrovna se mi to nehodí, navrhnu jiný den a to už nechtějí. Štve mě to, protože s jedním si rozumím a k setkání se nemá zatím. Píšeme si 2 týdny.
Dobrý den, protože někteří muži mají hezčí písmo než tvář . Zdravím!
dvd99 - ano, i to může být ten důvod.
anebo se nenudi ve vztahu a ma rad pozornost jinych zen chce byt neodolatelny.me by to nebavilo si s nekym psat 2 mesice, kdyz jsem byla na seznamkách max tyden psani a hned schuzka.Nemá cenu si s nekým tak dlouho vypisovat pak realita je jina.Kdyz se dotycny zacne vymlouvat na setkání je jiste zadany ci zenaty..a z vas dela blbce.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.