Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nemoci ležícího pacienta se zlomenou nohou

Od: karlosdos* odpovědí: 15 změna:

Dobrý den,

jsem ležící doma se sádrou na noze. pořád kašlu,sychý dráždivý kašel. Čím to může být? Kapky na kašel mi nepomáhají.

Manželka má strach abych neměl " vodu na plicích". Je mi 65let.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

2x

Karlosi, opakovaně se tu ptáte na věci, které máte řešit výhradně se svým lékařem.

Proč? Takový génius, který by uměl diagnostikovat nebo léčit přes internet mezi náni není. A pochybuji, že existuje někde ve světě.

karlosdos*
hodnocení

Ptám se proto,protože to u nás nefunguje ,myslím zdravotnictví. Já nevím ani to,že mě může navštívit můj praktický lékař.

V jiných městech ano,ale v Jihlavě NE!, Na urgentu dostanu vynadáno,že mě dovezla sanitka,na rengen jsem chodil po svých,potom domů,za dva dny operace. Nevím ani kdo mě operoval. za tři dny domů, lékařskou zprávu donese sestra.

No,nic chtěl jsem takzvané babské rady,zkušenosti těch kteří si něco podobného prožili.Od toho snad to poraďte je?!

Děkuji.

vjnv
hodnocení

1x
Po prejduti pokoje jste úplně schvaceny? A to vám přijde normální? Můžete mít plicní embolii a být do rána pod kytkama. Měl jste být už dávno u lékaře.

hodnocení

0x

No tak si zavolejte obvodního lékaře domů na vizitu. Musí přijít, když máte zlomenou nohu. Každý obvoďák dělá návštěvy po pacientech, kteří se nemohou přemístit sami.

karlosdos*
hodnocení

Dnes jsem si zavolal svou obvodní-praktickou lékařku.Moc ochoty v tom hovoru nebylo.Uvidíme co bude?

Na tom nezáleží, jestli nejásala, že k Vám musí na návštěvu. Důležité je, že přijede.

hodnocení

0x

Neuvádíte další souvislosti (jestli užíváte nějaké léky "na tlak", na ředění krve, jak dlouho máte sádru, zda jste po operaci, jestli celý den jenom ležíte nebo jste v křesle... atd). V každém případě byste se měl co nejrychleji obrátit na skutečnou pomoc v reálu, žádná virtuální rada Vám nepomůže. Musí Vás vyšetřit lékař, ve Vašem případě by to mělo být ještě dnes. Buď na pohotovost nebo si zavoláte RZS. Raději ať se zjistí, že kašel je dočasná banální záležitost - ale ať se vyloučí možnost závažné komplikace (např. embolie).

rv*
hodnocení

0x

Je dobré sedět, nebo i chodit kvůli nebezpečí zápalu plic.

karlosdos*
hodnocení

snažím se,asi tak třikrát denně přejít celý byt.Ale jsem potom úplně schvácený

aj
hodnocení

0x

alergie na prach?Stačí pod postelí nebo pod radiatorem,sálavý vzduch teplem to víří po místnosti.Zkusit prášky Zyrtek,zodac apod.Nebo peří v peřině

karlosdos*
hodnocení

Zyrtek mám.

pohanka*
hodnocení

0x

Kapky na kašel?

Máte a ordinujete si sám? A stále jedny a ty samé, nebo i jiné. Chtělo by to prostřídat anebo existují i prášky.

Ony kapky stále stejné při dlouhodobém užívání nemusí potom působit. A každý lékárník Vám případně poradí.

Kdy kašlete? Pokud večer, když ulehnete, tak to dělají prášky na tlak , tedy jedna substance. Tohle Vám vychytá obvodní lékař, které látka to zapřičiňuje. /jako mě/

karlosdos*
hodnocení

Ano,kašlu hlavně v noci.Prášky na tlak beru dlouhodobě,nikdy jsem nekašlal.Já si zítra zavolám lékařku.

asd1
hodnocení

0x

Ptej se svého doktora.

Jinak v rámci možností se hýbej co nejvíc můžeš (s ohledem na léčbu nohy), pokud jsi ležák tak cvič ruce, zdravou nohu, nemocnou v rámci možností třeba i jen nadlehčovat. Jen ležet má svoje rizika, zápal plic, embolie, atrofie svalů atd atd.

karlosdos*
hodnocení

Dobrá rada,děkuji.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]