Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bratr se změnil

Od: karlikkk odpovědí: 7 změna:

Vrátil jsem se po roce ze zahraničí (se svou rodinou jsem se vídal jen přes skype) a nemohl jsem si nevšimnout změn na mén o pět let mladšímu bratrovi (15). Dřív to byl takový veselý kluk s vysokým sebevědomým, dobrými známkami i sportovním nadáním, dokonce posiloval a byl docela namakaný. Ale teď je úplně jiný. Slušně ztloustl, má vážně velký pupek a docela obří zadek, až jsem ho málem nepoznal. Evidentně přestal se sportem včetně posilování. Sportování vyměnil za vysedávání u počítače dlouho do noci, popíjí k tomu energy drinky a cpe se vším možným. Taky změnil image, te´d furt nosí obyčejnou mikinu a tepláky (přitom dřív se oblékal stylem triko, popř. košile, rifle) a má nový účes: dřív nosil krátké vlasy a teď má takové delší až po ramena a kudrnaté, takový zvláštní účes. Nejvíc se snad ale změnil v chování. Dřív byl samý vtípek a byla s ním sranda, teď je strašně tichý a nesmělý, nevim, nepřipadá mi psychycky moc v poho. Rodiče mi navíc řekli že se z něj stal trojkař - čtyřkař a v matice snad v pololetí taktak unikl pětce.
Vím, že mi spousta z vás řekne, že s ním prostě cloumá puberta ale já nevím, taková změna chování za tak krátkou dobu? Říkal jsem si, jestli ho třeba někdo nešikanuje, nebo tak něco ale rodiče mi řekli, že se na to ptali o schůzkách učitelky, ale ona říkala že žádné problémy mezi dětmi neobjevila a navíc ani předtím žádné problémy nebyly.
Takže nevím co mám dělat. Pořád mám pocit, že jsem jeho bratr a měl bych ho nějak podpořit. Vždycky jsme spolu dobře vycházeli a já nevím co teď. Prosím pomozte, nemáte s tím třeba nějaké osobní zkušenosti? Purinam

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x

Tak si spolu někam vyjděte, třeba se rozpovídá. Když měl rád sport, tak se ho zeptejte, jeslti nepůjdete do posilovny spolu. Pomožte mu s učením... Zajděte se spolu ostříkaht, koupit si nějaké oblečení, jeslti si tedy od Vás tohle nechá líbit... Možná měl ve Vás vzor a nelíbilo se mu, že jste odjel.

hodnocení

2x

Ona ta puberta s tím souviset může. Hormony si dělají co chtějí prostě. Ale pokud na sebe přestal dbát, tak mu chybí motivace. Zpohodlněl, nemá potřebu se líbit atd..Vemte si ho do "parády" motivujte ho, podnikejte spolu něco co ho bude bavit. A promluvte si s ním na rovinu o tom jakých změn jste si u něho všiml. Pokud si rozumíte, rozpovídá se a Vy bude moudřejší a přijdete na to, v čem jeho změna k horšímu vězí.

liska5
hodnocení

1x

Taky jsem pro promluvit mu do duše z pozice staršího respektovaného bráchy. Nastavit mu zrcadlo a pomoct mu nastartovat změnu, A neodkládejte to, aby se v tomhle "larválním stádiu nezakuklil". Promluvte si sami, beze svědků. Ani s rodinou ho nerozebírejte, to by ho ranilo a ztratil byste jeho důvěru.

jaroleto
hodnocení

1x

Muze byt nestastne zamilovany, gay, v depresi, cokoliv ... i ta sikana (ucitelky vedi prd).

pohanka*
hodnocení

1x

Může mít deprese. Je to začarovaný kruh. Sedí u počítače a jestli u něj jí, v rodině se nestoluje společně, tak se cpe a ani neví, že papká víc, než má. Pak vidí, že je otylý, tak se nacpe, aby se uklidnil a přivodil příjemné pocity.

Počítač je zlozvyk, doporučuji, aby si stanovil čas, po který je na počítači, používat PC ke studiu, výdělku a pod., . Je to žrout času, člověk přestane žít ve skutečnosti, ale žije virtuálně.

hodnocení

1x

Nešpekulujte, ale vezměte bráchu na kolu nebo na nějaké chlapské posezení. Netahejte z něho rozumy, ale počkejte, až bude sdílný a bude mít potřebu se vypovídat.;) Má zkušenost, procházka večer, kdy není vidět do obličeje. Takhle jsem dostávala ze svých dětí to, o čem jsem se domnívala, že bych měla pomoci vyřešit. Nemusela jsem vědět o všem, ale o tom, co bych měla pomoci vyřešit. Vyzkoušejte! *palec*

hodnocení

0x

no nechci malovat čerta na zeď...drogy?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]