Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zahraniční platba do Polska v CZK

Od: holmes odpovědí: 7 změna:

Dobrý den objednal jsem nějaké zboží v Polsku a obdržel jsem instrukce k platbě. Problém je, že chtějí platbu v CZK nikoli eurech..., takže je to považováno za "zahraniční platbu", nikoliv SEPA., pokud se nepletu., takže FIO banka, podle ceníku, tam bude poplatek 500Kč. Mám ještě AirBank. Jak to bude tam? Pokud čtu dobře jejich ceník bude to za 100Kč? Je to tak nebo se mi následně objeví nějaká škaredější částka v reálu:D? Má někdo zkušenost s výší poplatku za zahraniční platbu u AirBank?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

janys79
hodnocení

0x

Nevím, jestli poradím, já mám účet ve slovenské bance, kde mi chodí částky a platím přímo éčkama. Navíc to nemusím měnit za koruny při nevýhodném kurzu EUR - Kč. Vyplatí se to, pokud děláte plateb více a máte pravidelný příjem na Slovensku - to je můj případ.

janys79
hodnocení

0x

Pokud je to nižší částka, asi bych koruny zaslal v hotovostipoštou jako cenný dopis, určitě to nebude stát 500,-

holmes
hodnocení

Jedná se o 12 000 Kč a na výběr metody platby nemám. Způsob provedení platby je přesně dán.

janys79

Nechcete zkusit jinou banku? Třeba Vám poradí.

hodnocení

0x
Podle mě by musel mít příjemce český účet aby mu to přišlo v czk... Co máš v těch pokynech?
holmes
hodnocení

údaje pro převod, platba v českých korunách:

Made of Wood Group
Mateusz Surmiak
34-106 Świnna Poręba
Świnna Poręba 210

PKO BP 17 1020 1433 0000 1502 0091 1099

(variabilní symbol je povinný za účelem identifikace platby s emailovou objednávkou)

IBAN: PL17 1020 1433 0000 1502 0091 1099
SWIFT: BPKOPLPW

jurajjuraj*
hodnocení

0x

zkus to pres fortissimo, kolega tam ma ucet a kdyz platim do PL tak mu jen reknu castku, dam udaje a je to behem par sekund zaplacene, on to ma bez poplatku a navic dobrym kurzem, maji i pobocky a urcite to pujde i online

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]