Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Poštovné ve faktuře?

Od: verolka odpovědí: 5 změna:
Prosím dodavatel,který provedl výjezd k čištění vodoměru,následně zaslal fakturu o které mě neinformoval (závada se týká bytového domu,správcem je Domos,fakturu měl hradit Domos) a účtuje si poštovné?Má právo ho po požadovat?V zakázkovém a montážní liště nic o poštovném není.děkuji Veronika Z.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Jste vlastníkem bytu? Co je ve správcovské smlouvě ohledně placení oprav? Účtování poštovného je v dnešní době naprosto běžné, normální a legální.

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, jste si jistá, že jde o poštovné (zřejmě pár korun za zaslání faktury) a nikoliv úhradu cestovních nákladů (za tu cestu k vodoměru)? Pokud měl fakturu platit Domos, tak to není Vaše věc a jen ji tam předáte. Je to nějak zmatečné, ale jistě nám to vysvětlíte. Zdravím!

doplněno 23.03.18 21:33:

verolka - patrně jste měla dohodu s Domos, že opravu uhradí. Tak jim tam tu fakturu dodejte (třeba poštou) a jestli jim bude vadit oněch 50,- Kč, tak ať si to vyřídí s tou firmou, která fakturu vystavila.

verolka
hodnocení

Výjezd 143,75.-,doprava 23.-,poštovné 52,90
Mladý hoch který mi dál podepsat montážní list nic tam o poštovném neni.
Musela bych na Domos s fakturou,nemám na to čas.
Tím že jsem podepsal mont.list jsem žila v domění že si to předají mezi sebou.Za tři týdny přišla faktura o které jsem nevěděla.

Bohužel vysvětlení stejně zmatečné, jako původní dotaz. Takže znovu: Jste vlastník bytu? Na jakém základě má fakturu platit Domos? Že nemáte čas je jen a jen váš problém, budete si ho muset udělat.

krtek66
hodnocení

0x

za službu, kterou jste si objednala jste měla dostat cenovou nabídku nebo informaci o ceně před provedením montáže...pokud se tak nestalo, můžete fakturu vrátit s odůvodněním, že nekoresponduje s dohodnutou cenou...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]