Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde vzít peníze na splátku

Od: qwertz1 odpovědí: 12 změna:

chybí mně 5000,- na splátku bance, už mám 2 týdny po splatnosti, rodina ani kamarádi nepřipadají v úvahu, a protože jsem na ÚP přemýšlím o nějaké nebankovní půjčce... (nějaký ten inzerát z novin že půjčí každému...) Co radíte vy?
Děkuji

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

zuzee*
hodnocení

2x

Na takové půjčky bych si dala pozor. Takhle se dostanete ještě dvětrších dluhů - sice zaplatíte splátku v bance ale coo dlaší měsíce - budete muset platit uver v bance a ještě tu další půjčku. Spíš bych radila zajít do banky a vysvětlit jak se věci mají.

asa*
hodnocení

2x

Jdi do banky a domluv se s nimi. Rozhodně si nepůjčuj!

petr123*
hodnocení

2x

Rozhodně kontaktovat banku a zkusit se s nimi domluvit! Zastřelit tě nemůžou a i pro ně je lepší domluvit si třeba odklad splátky než nedostat nic a řešit to soudně.

Nebankovní půjčka je jen cesta do pekla, z 5 tisíc bude příští měsíc už třeba 6 tisíc a navíc ti zase bude chybět 5 tisíc na splátku bance...

qwertz1
hodnocení

v bance sem byl-říkali ať radši peníze někde seženu,kdybych chtěl odklad splátek tak bych se dostal do nějakého registru a v budoucnosti bych už žádnou půjčku(hypotéku) nemusel dostat...!

zuzee*

A nemůže Vám raději opravdu půjčit někdo z rodiny, kamarádi? Že byste jim to splácel postupně pozdeji až na tom budete třeba líp. S tou nebankovní půjčkou se jedině zahrabete ... jste bez práce... kde vezmete na další splátky jak v bance tak i na ten druhý úvěr. Nic to nevyřeší jen oddálíte problémy.

jozinec
hodnocení

0x

Tak, teď toho mám dost *cert*. Takže vy máte závazek dva týdny po splatnosti a už se začínáte zajímat, co máte dělat. Dokonce vám schází problém s lichvářem, zřejmě jich máte prozatím málo. To fakt není normální *bzum*.

Okamžitě se seberte a během se dopravte do banky. Tam se hluboce omluvte a požádejte o odklad splátky, případně o úplné přepracování splátkového kalendáře, podle reálných možností, které v současné době připadají v úvahu. Na nic nečekejte a po návratu sem napiště, jak jste dopadnul. Hodně štěstí.

dusatka*
hodnocení

0x

Přečtěte si pár zoufalých příspěvků na téma kolotoč dluhů na této poradně. Jednejte s bankou, v žádném případě další půjčka. Pokud banka neustoupí a nemáte kde vzít, radši prodejte televizi než si pořizovat další dluhy.

qwertz1
hodnocení

tak tohle sem asi potřeboval...! zítra tam zaběhnu a uprosím je abych dostal odklad!
Díky!;)

alf*

čím dříve tím lépe ať Vás neprodají (což se může stát i bez toho)

ekonomika.idnes.cz/...

a třeba takhle může dopadnout půjčka a to bylo u banky, co potom u těch nebankovních

poradte.cz/...

qwertz1
hodnocení

tak sem se vrátil z banky kde mi řekli že odklad schválený nemám. mám si buď půjčit od známých nebo si u nich vzít nový úvěr a tím zaplatit ten starý. jinak za měsíc k soudu...*zed*

jozinec

Opravdu se mi nechce věřit, že za přepážkou České spořitelny by mohla sedět tak hloupá osoba. Co víc v této situaci může člověk udělat než být slušný, spolupracovat a hledat řešení. Bude se vám to zdát asi jako hodně hloupá rada, ale na vašem místě bych tam dneska zašel ještě jednou a chtěl mluvit s vedoucí(m) pobočky a přímo jí (jeho) požádat o úpravu splátkového kalendáře. Přeju štěstí.

A znovu opakuji: v každém případě zapomeňte na lichváře!

A jen tak mimochodem, z jakého kraje jste?

weaving

to mi chceš říct že by ti kamarádi nebo rodina nemohla půjčit? Jinak se jim nedivím, pokud to neutáhneš nevěřila bych že by jsi další měsíc splatil bance a ještě část dluhu přátelům.. Kdo chce kam.. Jinak na lichváře se vykašly. Zkončíš leda 100x hůř. ono stačí že se opoždíš o 1 den a můžeš platit dvojnásobek. Radši ber ten soud.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]