Nejste přihlášen/a.
Zdravím, chci se zeptat na růst vousů.
Bude mi 20 a vousy mám celkem dobré, jen by mohly být hustější a silnější. Do kolika let rostou vousy? A je ještě nějaká šance, že by se mi vousy více zahustily a zesílily? Díky.
Po smrti už nedochází k buněčnému dělení, tedy už nic neroste, ani fousy. Zdánlivě se může zdát, že poporostly, ale je to opravdu jen zdání. Mrtvé tělo ztrácí vodu, okolní kůže se díky mrtvolným změnám v buňkách stahuje. Když budu mít odhalené dásně, taky to bude vypadat, že mi zuby povyrostly, ale ve skutečnosti jsou pořád stejně velké, jen je odhalená jejich větší část. Stejné je to s "růstem" vousů a nehtů po smrti.
@pb jo, to je mýtus s těmi vousy po smrti. Nejhorší ale je, že ho kolikrát převzali různé weby, tzv. odborné články a podobně.
vousy rostou dokud clovek žije .a cim je budes casteji holit tak budou hustější a porostou casteji.
"...cim je budes casteji holit tak budou hustější..."
... a ještě rychlejc porostou, když je budete pravidelně hnojit
. To je samozřejmě obecně rozšířený nesmysl. Vousy nejsou trávník a jejich růst závisí na zcela jiných věcech, hlavně hormonálních.
...porostou častěji...
Jako že by rostly obden místo 2x týdně? Nebo že jich cestou od levého ucha k pravému potkáte 6 místo čtyř?
Jak už padlo, výskyt vousů a jejich kvalita je věcí dědičnosti a rovněž hormonů. Častějšším holením mohou vousy snad zesílit, ale rozhodně nezhoustnou. Bierhanzlova mast - na lysinu past .
Zahustit a zesílit? Až se budeš muset holit 2x denně a zkoušet, jaký použít el.strojek, aby to aspoň nějak oholil nebo třeba taky zjistíš, že jakkoli kvalitní žiletka je napodruhé už téměř nepoužitelná, tak tě podobné úvahy velice rychle přejdou a těm s jemnými vousy budeš jenom tiše závidět.
Taky jeden, co má místo vousů dráty?! Elektriku jsem vzdal a dlouhodobým pozorováním jsem dospěl k názoru, že holit se "kopáčkem" 2x týdně leze nejmíň do peněz a ještě to jde uříznout bez toho, aby se člověk stáhnul z kůže a zároveň případné šrámy od minula se už nerozjedou. Sice většinu času vypadám jak bezdomovec, ale co už. Blbá kombinace "drátů" a citlivé pokožky. Genetika je sviňa.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.