Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Písmo z matriky r. 1852

Od: zmatenka® odpovědí: 2 změna:

Jsem tu podruhé, opět s problémem. Nemohu přečíst zápis z matriky roku 1852 - narození Jana, otec Řezáč Antonín a matka Marie roz. Urbanová. Zajímaly by mě ostatní údaje - zejména jména, profese a bydliště rodičů a prarodičů zmiňovaných. Není podstatný údaj o tehdejší příslušnosti k panství, kraji atd... U Antonína jsem rozluštila Magdalenu z Předměřic č.49, u Marie Antonína z Tuřic č.2 (?). Nejsem si ale jistá ani tímto... Je to z této stránky: ebadatelna.soapraha.cz/... Taky bych ráda nalezla zmiňované v dalších matrikách, ale to už bych určitě nerozluštila vůbec :(. Jedná se o naši rodinu z maminčiny strany. Baví mě to, ale jsem na to krátká, proto se s prosbou obracím na vás. Pomůžete mi?

Písmo z matriky r. 1852

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Řezáč Antonín chalupník z Předměřic č. 67 dříve panství...

syn Matěje Řezáče chalupníka z Předměřic č. 49 a téhož manželky Magdaleny rozené Svobodova z Předměřic č. 49

Marie rozená Urbanová dcera Antonína Urbana sedláka z Tuřic č. 2 dříve panství...

a mateře Anny rozené Paulova z Tuřic č. 21

hodnocení

Milá Bimbam, díky moc! Jsem díky vám zase o kousek dál. Mně to prostě nějak nejde. Písmo je pěkné, úhledné, leč pro mně nečitelné :). Až se zase dostanu do úzkých, poprosím o další radu. Ještě jednou dík.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]