Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

SIPO jak vyřadit jednu platbu?

Od: tomasjanik odpovědí: 23 změna:

Dobrý den, prosím o radu jak lze jednoše vyřadit jednoho účastníka z platby SIPO, nechtěl bych rušit spojovací číslo, mám tam navedeno mnoho jiných plateb.

Děkuji

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x
On se musí vyřadit sám, ty ho nijak nezrusis. To je sipo. Není lepší platit vše trvalými příkazy přímo z účtu a ne přes prostředníka a ještě za to platit?
doplněno 22.03.18 22:20: Sipo zrušit nejde, pokud na něm jsou zavedené platby. Pokud na něm nebude žádná platba, spojovací číslo se nezrusi hned, ale až za půl roku.

jabraka*
hodnocení

3x

SIPO je organizace plateb.Na základě tohoto formuláře, který dostanete začátkem měsíce,je vám stanoveno,kolik budete platit.Obvykle se jedná o sdružené platby z nájmu bytu.Tyto platby mohou být strženy z běžného účtu na základě trvalého platebního příkazu,nebo je možno je platit v hotovosti.

JABRAKA

Mohl byste odpovídat na otázku? Četl jste jí vůbec? Nechápu, za co Vám kdo dal body *nevi*.

Teď koukám, že už je to 2 roky staré. Takže sorráč ;).

hodnocení

3x

Zrušit jednotlivou platbu musí ten, komu posíláte peníze. Tedy například ČEZ, Česká televize, Rozhlas, Plynárny... Musíte se obrátit na příslušného příjemce, pošta to udělat nemůže. Pokud to uděláte včas, proběhne zrušení ještě před následující platbou. S oním konkrétním příjemcem si zároveň domluvíte způsob dalšího placení. Pokud se zrušením nebude příjemce souhlasit, máte smůlu a může to skončit až u soudu.

Zrušit celé SIPO (spojovací číslo) může pošta jen když už na něm není žádná platba a trvá to cca měsíc. Ale to se Vás netýká.

Řešil jsem tenhle problém před 2 měsíci, takže vím, o čem píšu.

barbakan*
hodnocení

2x

Máš daleko na Poštu? Zajdi tam, úřednici předlož spojovací číslo SIPO a požádej o zrušení platby/plateb.

jurajjuraj*
hodnocení

1x

platby na SIPO si kazdy mesic zadavaji ti kterym platis platis, tzn treba CEZ kazdy mesic zazada o platbu na tvem SIPO protoze ma tvoje povoleni, pokud treba zrusis odbery u CEZu a on tvoje penize nebude potrebovat tak zadat nebude a platba na SIPO ti nenaskoci

vic
hodnocení

1x

Můžeš udělat toto (předpokládám, že se jedná o aféru kolem One Energy):

1. zrušit inkaso SIPO z bankovního účtu pokud máš (povolení inkasa z účtu).

2. až ti příjde výpis SIPO, zkontroluj, jestli dodavatel kterému nechceš zaplatit je stále na výpisu

3. až proběhne 1. neúspěšný pokus o inkaso z účtu k 15. v měsíci a 2. neúspěšný pokus k 23. v měsíci, zajdi na poštu a na místě v hotovosti zaplať jen ty položky SIPO, které chceš, ostatní zůstanou nezaplacené.

Nemám to prakticky vyzkoušené ale vyčetl jsem to na stránkách České pošty

Jasně, a brzo očekávejte upomínku s tučným penále a po delším čase exekutora. Takhle to fakt nejde.

vic

Nestraš tu exekutorem.
Chci například zastavit platbu určitému subjektu, protože subjekt neplní podmínky smlouvy, aktuálne je postiženo 25 000 odběratelů krachem dodavatele plynu, který teoreticky může přes sipo dál inkasovat peníze.

hodnocení

1x

Za prvé, nesouhlasím s tím, že je lepší platit z účtu. To je lepší jen v případě internetového bankovnictví, jinak se účtuje každá platba, kdežto na Sipu se platí jedna platba za všechny..

Za druhé, pokud chcete vyřadit nějakého účastníka, je třeba to oznámit tomtuo účastníkovi a dohodnout se o platbě jiným způsobem nebo o zrušení trvalého příkazu platby na Sipo.. Není v tom naprosto žádný problém, jak tady ostatní píší. Já jsem měla na Sipu platbu úrazového pojištění, každý měsíc, zašla jsem do pojištovny a řekla, že už to platit nebudu, že to bude platit někdo jiný, aby to zrušili a nedělali mi žádný problém, od příštího měsíce platba neodešla.

Sipo jsem zrušil a platím vše trvalým příkazem. Na rozdíl od sipo, si můžu platby kdykoliv pozastavit, změnit a nikdo si nemůže dělat co chce na mém účtu. Mám jasný přehled, kolik za elektřinu, plyn atd. I když je sipo tvé, nemůžeš si na něm ty sama dělat co chceš, musíš oslovit toho, koho platíš. Je to složité a zdlouhavé, protože platby už jsou kolikrát zavedené v tom kterém měsíci, tak změny se nemusíš dočkat ani následující měsíc. Už jsem si tím prošel, dlouhé dopisování, volání všude možně, několikrát cesta na poštu atd, výsledek za tři měsíce. Děkuji, nechci. Inkasem z účtu si nechávám jen mobil, protože částka se mění.

tomasjanik
hodnocení

Když nechám SIPO zrušit, kdo mně dá platební údaje pro platbu za rozhlas a televizi?

nikdo*

No kdo asi? ten kdo po tobě chce peníze. Tedy Česká Televize, a Český rozhlas. Kontakty najdeš na Webu, stejně tak to lze online vyřídit.

tronik

platby za rozhlas a televizi vyřídíš na jejich web.stránkách za cca 5 minut.

veškeré platby platím poskytovatelům přímo na účet bez prostředníka české pošty.

hodnocení

0x

Já to sice také nevím, ale zašla bych na poštu a tam mi řeknou, na koho se mám obrátit, aby žádost na platbu zastavil. Úpravy výše plateb za enargie vím, ale za rádio a televizi nevím.

hodnocení

0x
Vic - lze to i takto, ale stačí, když peníze z účtu vybere, tak se inkaso neprovede. Na poště pak vyžádat opis s tím, že si nechá ten jeden řádek vyřadit. Pak zaplatí hotově ten zbytek, který platit chce. Na to nemusí čekat na konec měsíce, může to udělat hned. Jen ten opis je služba placená.

"...že si nechá ten jeden řádek vyřadit..."

To pošta udělat nemůže, inkaso může zrušit jen ten, kdo o něj požádal a to je příjemce platby. Nikdo jiný.

" ...stačí, když peníze z účtu vybere, inkaso neproběhne"

No to jistě, ale vy víte, kolik má tazatel na účtu? Pokud tam már pár tisíc, tak by to ještě šlo. Neumím si představit, že by kvůli inkasu zbytečně vybíral třeba 1/2 milionu *bzum*.

vimto
Samozřejmě můžeš zaplatit jen některé položky. Jen TV a rozhlas nelze vyřadit.
Magdom lze to, dělal jsem to, když jsem měnil dodavatele plynu a starý se zapomněl odhlásit. Co se týká peněz, lze vybrat i půl melounu, ale dnes je běžné, že lidi mají víc účtů, tak lze jednoduše odeslat jinam :)
Vimto když podepises plnou moc, že nevlastnís rádio a TV, tak lze i toto.

vic
hodnocení

0x

Dle vyjádření České pošty, pokud by tedy ze strany One Energy & One Mobile, a.s., u České pošty, s.p. vznikl požadavek na zařazení platby do SIPO v měsíci dubnu či následujícím období, Česká pošta nebude tento požadavek realizovat. Případné DUBNOVÉ I NÁSLEDNÉ PLATBY SIPO VŮČI ONE ENERGY & ONE MOBILE, a.s. BUDOU ZASTAVENY, A TO ANIŽ BY SI KLIENT O TO MUSEL ŽÁDAT.

mariievrobelov
hodnocení

0x

Změnila jsem dodavatele plynu a to potřebuji změnit i na SIPU..

ohlásit původního a nahlásit nového.

Děkuji za odpoď Marie

jabraka*
hodnocení

0x

O změnu platby,nebo spíše o informaci o platbě pomocí SIPO musí požádat inkasní místo.Tedy nový dodavatel energie.poštu informuje sám na základě smlouvy s vámi.Chvíli to trvá.

JB

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma jak zrušit sipo
Otázky na téma zrušení sipo

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]