Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím o radu jak lze jednoše vyřadit jednoho účastníka z platby SIPO, nechtěl bych rušit spojovací číslo, mám tam navedeno mnoho jiných plateb.
Děkuji
SIPO je organizace plateb.Na základě tohoto formuláře, který dostanete začátkem měsíce,je vám stanoveno,kolik budete platit.Obvykle se jedná o sdružené platby z nájmu bytu.Tyto platby mohou být strženy z běžného účtu na základě trvalého platebního příkazu,nebo je možno je platit v hotovosti.
JABRAKA
Zrušit jednotlivou platbu musí ten, komu posíláte peníze. Tedy například ČEZ, Česká televize, Rozhlas, Plynárny... Musíte se obrátit na příslušného příjemce, pošta to udělat nemůže. Pokud to uděláte včas, proběhne zrušení ještě před následující platbou. S oním konkrétním příjemcem si zároveň domluvíte způsob dalšího placení. Pokud se zrušením nebude příjemce souhlasit, máte smůlu a může to skončit až u soudu.
Zrušit celé SIPO (spojovací číslo) může pošta jen když už na něm není žádná platba a trvá to cca měsíc. Ale to se Vás netýká.
Řešil jsem tenhle problém před 2 měsíci, takže vím, o čem píšu.
Můžeš udělat toto (předpokládám, že se jedná o aféru kolem One Energy):
1. zrušit inkaso SIPO z bankovního účtu pokud máš (povolení inkasa z účtu).
2. až ti příjde výpis SIPO, zkontroluj, jestli dodavatel kterému nechceš zaplatit je stále na výpisu
3. až proběhne 1. neúspěšný pokus o inkaso z účtu k 15. v měsíci a 2. neúspěšný pokus k 23. v měsíci, zajdi na poštu a na místě v hotovosti zaplať jen ty položky SIPO, které chceš, ostatní zůstanou nezaplacené.
Nemám to prakticky vyzkoušené ale vyčetl jsem to na stránkách České pošty
Za prvé, nesouhlasím s tím, že je lepší platit z účtu. To je lepší jen v případě internetového bankovnictví, jinak se účtuje každá platba, kdežto na Sipu se platí jedna platba za všechny..
Za druhé, pokud chcete vyřadit nějakého účastníka, je třeba to oznámit tomtuo účastníkovi a dohodnout se o platbě jiným způsobem nebo o zrušení trvalého příkazu platby na Sipo.. Není v tom naprosto žádný problém, jak tady ostatní píší. Já jsem měla na Sipu platbu úrazového pojištění, každý měsíc, zašla jsem do pojištovny a řekla, že už to platit nebudu, že to bude platit někdo jiný, aby to zrušili a nedělali mi žádný problém, od příštího měsíce platba neodešla.
No kdo asi? ten kdo po tobě chce peníze. Tedy Česká Televize, a Český rozhlas. Kontakty najdeš na Webu, stejně tak to lze online vyřídit.
platby za rozhlas a televizi vyřídíš na jejich web.stránkách za cca 5 minut.
veškeré platby platím poskytovatelům přímo na účet bez prostředníka české pošty.
"...že si nechá ten jeden řádek vyřadit..."
To pošta udělat nemůže, inkaso může zrušit jen ten, kdo o něj požádal a to je příjemce platby. Nikdo jiný.
" ...stačí, když peníze z účtu vybere, inkaso neproběhne"
No to jistě, ale vy víte, kolik má tazatel na účtu? Pokud tam már pár tisíc, tak by to ještě šlo. Neumím si představit, že by kvůli inkasu zbytečně vybíral třeba 1/2 milionu .
Dle vyjádření České pošty, pokud by tedy ze strany One Energy & One Mobile, a.s., u České pošty, s.p. vznikl požadavek na zařazení platby do SIPO v měsíci dubnu či následujícím období, Česká pošta nebude tento požadavek realizovat. Případné DUBNOVÉ I NÁSLEDNÉ PLATBY SIPO VŮČI ONE ENERGY & ONE MOBILE, a.s. BUDOU ZASTAVENY, A TO ANIŽ BY SI KLIENT O TO MUSEL ŽÁDAT.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.