Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hučení v uších a hlavě

Od: nemocna odpovědí: 9 změna:

Mám virozu a po 5 dnech mně začalo hučet v hlavě,cítím to kolem uší i méně slyším. Zítra jdu ke své lékařce.Neměl jste to také někdo,nemůže to být zánět středního ucha,zastydlá rýma? Děkuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona3*
hodnocení

2x

Může. Pokud nedochází k dostatečnému pročištění dutin od hlenů, může dojít k takovému stavu. Většinou je to spojeno s bolestí hlavy. Zánět může být v dutinách (obličejových), nebo v uchu, kdy dochází ke zduření Eustachovy trubice a následnému dočasnému ohluchnutí. Návštěva doktora je dobrý nápad. M.

jabraka*
hodnocení

2x

Nazývá se to TINITUS AURIS.Může mít řadu příčin,od zánětů sluchových nervů až po problémy s krční páteří.

JABRAKA

hodnocení

2x

Můj názor je, že čekat další 2 dny je očistec. U nás v nemocnici je na ORL (ušní) nepřetržitá služba, doufám, že to tak je v každé větší nemocnici. Investoval bych 90 kč za pohotovost.

len*
hodnocení

1x

Co nejdřív k ušnímu, možná i antibiotika, a sledovat to. Obyčejný obvoďák nad tím možná mávne rukou. Já měl před několika lety taky silnou rýmu, ale fakt hroznou, zalehlo mi v uších a dokonce v nich začalo i pískat. Když rýma přešla, tak zalehnutí v jednom uchu pořád trvalo. Asi po týdnu přešlo i zalehnutí, ale pískání zůstalo ( ! ).

Když jsem se tím pak šel k ušnímu, tak mi neřekl, po pravdě ( to jsem zjistil až později ), že se to už nedá léčit, ale vytahal ze mě obrovské peníze za doplatky na léky, které neměly žádný účinek.

Od té doby poslouchám v jednom uchu pískot jako od komára v intenzitě kolem 50 dB. Ve dne v noci už několik let. Tinnitus. A taky mi to začlo "obyčejným" nachlazením.

Mám zkušenost, že obvodák dá slabá antibiotika a potom na ORL musíte dostat silnější, protože slabá na zánet dutin jsou k ničemu a zbytečně berete dvoje. Jdete rovnou na ušní, to chce odborníka.

nemocna
hodnocení

Dobrý den,asi jsem vás měla poslechnout a jít rovnou na ušní,ale obv.doktorka,řekla,že mám přijít k nim. Dívala se mi nějakým přístrojem do ucha a řekla,že mám červený bubínek,to vyšetření i bolelo. Ptala se,jestli jsem měla rýmu.Dala mi antibiotika,vzala jsem zatím 2 prášky,mám pocit,že je to pořád stejné.Pořád hučení v hlavě a blbě slyším. Možná je to ještě krátká doba. Byla jsem i očkovaná proti chřipce.

Jenom se ještě zeptám,jestli by bylo lepší abych zašla ještě hned v pondělí na to ušní a řekla,že mi to moc nepomáhá.

Jinak nevím,co znamená červený bubínek. Ještě jednou děkuji za případnou radu,kdo už s tím měl zkušenost. *plac*

au1
ja mam cerveny bubinek 2x do roka v kazdym uchu ale u me je to zpusobeno zuzenim zvukovodu. Mi pomaha svicka do usi, ale pouze v pocatecnim stadiu. Vy jiz mate antibiotika, tam trva par dnu nez zacnou ucinkovat, muzete je pripadne zkusit nakombinovat s praskem proti bolesti, Ibalgin treba, nejdriv si ale prectete pribalovy letak tech antibiotik. Jinak v pondeli rano, pokud nebude zlepseni, hned na ORL.
72mona3*

Červený bubínek značí, že je víc prokrvený, popřípadě infekci.

Antibiotika berte dál, přes víkend se rozhodne. Po požití dvou prášků nemůžete čekat zázraky. A pokud i po víkendu budete mít pocit, že se to nelepší, tak navštivte ušní. M.

nemocna
hodnocení

Mooockrááát děkuji za váš čas a za rady.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]