Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak probíhá registrace nového zaměstnance?

Od: zuzankaj odpovědí: 7 změna:

Dobrý den!Nastoupila jsem jako servírka na HPP. Po 5 dnech v práci jsem si komplikovaně na lyžích zlámala obě nohy, jsem ležák, nepostavím se. Zaměstnavatel z neschopenky zuří!Řve, že mě zaregistroval už na soc. a zdravotní a že za mne odvedl už první plat.To nevím co tím myslí, první plat? Zaplatil za mne tedy hned sociální a zdravotní, když mě zaregistroval? Počítám, že mi stoprocentně po 14 dnech neschopenky, dřív ze zákona nemůže, pošle ukončení poměru ve zkušeb. době, to už řekl. Jaké náklady se mnou tedy bude mít? Prý, řve, že mi musí proplatit 14 dní nemoci a sociální a zdravotní. Ještě něco jiného za mně zaplatil? To musel tedy při mém nástupu uhradit sociální a zdravotní? Za celý měsíc nebo jen za tu poměrnou část měsíce Nevyznám se v tom, jen mě to zajímá.Může mi prosím někdo přehledně vysvětlit co tedy za mne tedy zaměstnavatel v mé konkrétní situaci odvedl a zaplatil nebo odvede a zaplatí?Ráda bych v tom měla jasno a s ním se při řvaní mluvit nedá. Jinou práci pro mě nemá, chápu ho, servírku potřebuje mobilní, situace mě mrzí, jenže s tím nic nenadělám. Moc prosím o radu odborníka,tady jsou opravdu inteligentní lidé.Děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ondra99
hodnocení

0x

Vy,s berlema a ještě v neschopnosti,to určitě neřešte.

Vyřiďte si bud plnou moc,at vás někdo zastoupí v jednání.Případně můžete komunikovat jen poštou...takového zaměstnavatele bych už nechtěl vidět ani slyšet...

Buďte ráda,že jste to přežila a šetřete síly na další zaměstnání.

Co za vás zaplatil či odvedl je věcí účetní...neřešte to...

repkin*
hodnocení

0x

Vůbec bych se tím nezaobíral, to jestli něco zaplatil nebo ne není Váš problém, řvát taky může jak chce. Že dostanete výpoveĎ víte, hledejte jinou práci, pokud by Vám ji náhodou neposlal, dejte ji Vy (stejně jste ve zkušebce). Novou práci už mít budete, tak budete v pohodě.

Rozhodně nedávejte výpověď ani nic jiného, zbytečně si tím srazíte příspěvky z pracáku. Nechte si ji dát od něj. Ano, zaplatí za Vás 11 dní neschopenky a 5 dní, které jste u něj odpracovala. Ale tím si netrapte hlavu, jako zaměstnavatel tohle riziko prostě nese. Jestli nechce schopnou servírku, která se za 2 měsíce vyléčí, tak ať si trhne nohou.

hodnocení

0x

Zaměstnavatel za Vás zaplatí pojistné jen z příjmu, který si vyděláte za těch 5 dní v práci, ne za celý měsíc. Tím tedy finančně neutrpí. Jediným nákladem navíc je náhrada po dobu 14 dnů nemoci, z toho jsou 3 dny neplacené. Řvát může proto, že na Vás zřejmě nemůže sehnat náhradu, ale to není Vaše vina.

fidonet*
hodnocení

0x

Zdraví je na prvním místě. Uzdravte se. Pak nastoupíte a třeba budete oba spokojeni, že jste ty nesnáze vydrželi.

Za nehodu nikdo přece nemůže ...

hfd
hodnocení

0x
Ten zaměstnavatel je pěkný ubozak. Jak píšou ostatní - kaslete na to, co zaplatí. Za to, že si něco zlomite, nemůžete. Normální zaměstnavatel by vás politoval a se ztrátou peněz se smířil, že jsou zaměstnanci nemocní je normální věc a v podnikání s tím každá normální firma počítá! Od tohoto pána byste ještě určitě setkala s nekorektnim chováním i v mnoha jiných oblastech. Možná lepší, že jste jeho způsoby objevila hned na začátku.

zuzankaji
hodnocení

dekuji vam :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]