Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Refinancování hypo

Od: libor007® odpovědí: 4 změna:
Ahoj rádcové, ještě jednou bych se vrátil k refinancování hypotéky. Plánuju pochopitelně obejít banky pro nabídku. Ale jak jsou na tom různí finanční poradci? Vyplatí se přes ně jednat? Z minulosti mám prakticky jen negativní zkušenosti, refinancování jsem ale přes ně neřešil. Jinak - klidně poraďte i banku, kam od KB utéct pro dobré podmínky i sazbu.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mytrix*
hodnocení

1x

Vyplatí se vybrat poradce. Sám jsem to kdysi řešil a v tomto konkrétním případě není poradce špatnou volbou.

- Udělá vám srovnání všech bank a stavebních spořitelen a sám si vyberete, kterou chcete, není to tedy jako u jiných produktů, kdy se Vás snaží natlačit do konkrétního produktu. Vypadá to, že v této oblasti mají provize všude stejné, takže to opravdu funguje jak má.

- Vzhledem k tomu, že jednají napřímo z centrálou ústavu, jsou Vám trochu schopní pomocí se scoringem (zatímco poradce banky řekne že to nejde, přes poradce to najednou lze)

- Ušetříte si opravdu velké nervy s telefonáty. Pokud se rozhodnete obejít banky sám, všude Vám udělají nějakou nabídku a pak začíná kolo, kdy Vám všichni vyvolávají, jak jste se rozhodl a pokud povíte, že jinde máte lepší nabídku, snaží se ji dorovnat, přemlouvat Vás a tak furt dokola. Je to opravdu otravné a ztráta času - sám jsem zažil a to jsem obešel jen tři banky (před poradcem).

Souhlasím. Neřešil jsem nic, nechal jsem to na poradkyni, ušetřila mi spoustu spoustu práce a telefonování.

tqrw
hodnocení

0x

Od KB asi kamkoli. Dva roky zpět mi nabidli nejlepší podmínky v hypoteční bance, jeden z nejnižších úroků, ale hlavně nezpoplatněné mimořádné splátky. CS moc dobře věděla kolik a co kdo nabízí a byli připraveni kontrovat.

hodnocení

No právě, v kb jsem nespokojen celkově, přejdu i kdybych měl být na stejno.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]