Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Souhlas se zprac. osobních údajů pro 3 stranu

Od: petrd77® odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

V naší společnosti se měnila bezpečnostní agentura, která zajišťuje ostrahu objektu a kontrolu zaměstnanců při příchodu (označení příchodu) a odchodu (označení odchodu, namátková osobní kontrola + obsluha rentgenového zařízen pro kontrolu obsahu tašek pod.).

Společnost dnes poslala oběžník, ve kterém žádá zaměstnance, aby udělili souhlas se zpracováním osobních údajů pro tuto agenturu skrze naši společnost. Jedná se prý jen o poskytnutí jména, příjmení a fotografie. To samo o sobě by mi nevadilo, ale obávám se, že zákon mluví pouze v obecné rovině a udělením souhlasu bych tak v podstatě dal společnosti volnou ruku v poskytování veškerých jim dostupných informací všem třetím stranám, se kterými firma spolupracuje...?!

Jaký je Váš názor? Já osobně nechci nechat třetí strany zpracovávat údaje jako č.občanky a r.č. nebo bydliště. Notabene ne security, které má provádět kontrolu, zda něco nekradu a ne kontrolu bydliště...

díky

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

3x

Já bych jako zaměstnanec souhlas agentuře nedala.

hodnocení

1x

To teď frčí, je to nařízené z EU. Pozvou si nás /nebo napíšou/ banky, pojišťovny atd. abysme dali souhlas se zpracováním osobnbích údajů a oni to můžou pak předat další straně. Nesouhlasíte? Tak nemůžete mít v bance veden účet. Nemůžete dostávat energii třeba od RWE, protože ta to má např. od ČEZu a ten chce vaše údaje. Nevím jak to obejít. Kdo ví, poradí?

hodnocení

Špetně jste pochopila (nebo já špatně napsal) jde o poskytnutí souhlasu zaměstnavateli a ten jej poskytne dál v rozsahu jaký uzná za vhodný a shodný se zákonem, tedy třeba security agentuře...

iz*

To jsem opravdu špatně pochopila.

Copak zaměstnavatel může dát jménem svých zaměstnanců souhlas ke zpracování osobních údajů zaměstnanců třetí straně?

hodnocení

:D Ještě jinak. Já dám souhlas zaměstnavateli, že může moje rodné číslo, fotku, číslo občanky a podobné kraviny poskytnouut v rozsahu uvedeném v zákoně například security. Security potřebuje pouze jméno a fotku, ale zákon je obecný a nerozlišuje, jestli je to jen fotka, nebo fotka, jméno, příjmení, datum narození, rodné číslo a pod...

iz*

Tak ještě jinak: Zaměstnavatel souhlas zaměstnanců ke zpracování jejich osobních údajů nepotřebuje, protože jen kvůli zaměstnávání není správcem osobních údajů. (Osobní údaje zaměstnanců používá pouze k tomu, co mu ukládá zákon.)

"Hlídací" agentura je něco jiného. Pokud ona k něčemu potřebuje osobní údaje zaměstnanců, je povinna zaměstnance informovat o tom, které osobní údaje míní spravovat, k jakému účelu a po jak dlouhou dobu. Je povinna jim umožnit kontrolu těchto údajů a pokud zaměstnanci svůj souhlas odvolají a vyzvou ji ke zničení os. údajů, musí jim správce os. údajů vyhovět.

Zaměstnavatel i agentura už se zaregistrovali na ÚOOÚ jako správci osobních údajů?

hodnocení

To není úplně pravda... Bankám to nepodepisuji, telekomunikacím také ne a vše u nich mám stále ;) Je to jen pro marketingové účely...Tohle je ale jiné.

Zatím, zatím, nestíhají...přjde vám to taky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]