Nejste přihlášen/a.
Musím platit daň z příjmu (pro letošní rok 2018 do konce března roku 2019), když letos prodávám pozemek, který jsem dřív koupil a mezi kupní a prodejní cenou vznikl rozdíl pro zdanení (daň 10), vím že nemúžu uplatnit žádné náklady (platil jsem sice projekt, ale nedotáhl ho do konce = zbytečný výdaj).
No a chtěl bych se zeptat na názor, jak udělat abych nemusel zaplatit dan z rozdílu mezi kupní a prodejní cenou? Pozemek sem držel 3 roky, tzn.nevznikl nárok pro osvobozený příjem (5-letý daň test).
Někde jsem četl, že by mohlo být osvobozeno platit předešlý příjem z prodané nemovitosti (dan 10., 15%) kdybych do jednoho roku koupil jinou nemovitost, na bydlení či rekreaci z rozdílu co tvoří zisk z prodeje?
V mém případě by se jednalo pouze zase o koupi pozemeku, který bch jen prozatím vlastnil a do dvou let bych tam něco chtěl postavit, bud chatu nebo dům.
Je tedy možné neplatit dan, kkdyž všechny prostředky (rozdíl mezi nákupem a prodejem použiju na koupi jiného pozemku? Nebo musím použít všechny prostředky vč. rozdílu (zisku) a jistiny předchozího nákupu?Musím to nějak pak na fú prokázat, doložit?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.