Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zaplatit přes účet obchodu v zahraničí

Od: boban® odpovědí: 4 změna:
Ahoj, chci si koupit přes eshop výrobek. Jedná se o eshop v zahraničí, v Evropě. Jak mám obchodu poslat peníze z mého účtu? Eshop uvádí cenu v jeho národní měně a české koruny nechce.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Konkretizuj. U většiny zahraničních e-shopů není problém zaplatit kartou z účtu v CZK.

hodnocení

0x

Buď zaplatíš kartou, je to rychlé a celkem výhodné.

Nebo si od zahraničního e-shopu necháš poslat údaje pro provedení mezinárodní platby. Je to IBAN a v tomto čísle se skrývá číslo účtu kód banky a názeb banky. Převod peněz do zahraničí je za zvláštní poplatek podle tvojí banky. Mne to stálo 250Kč.

"Převod peněz do zahraničí je za zvláštní poplatek podle tvojí banky."

Tak z toho už jsem dávno vyrostl. Platba kartou je přímá, bez dalších poplatků, jen v denním kursu.

hodnocení

0x

Dobrý den. Jak píše satam. Zaplatíte z karty/ účtu a banka to přepočte na eura, dolary atd. podle denního kurzu. Nakupuji na Amazonu, Alliexpresu, ebayi a všude si nastavím eura a dál se nestarám. Pokud budete platit například €10 dneska. tak se Vám z karty strhne 260,13 protože dnešní kurs eura je 26,013. Tento údaj je z ČSOB. Komerční banka má dnes kurs 25, 988. Ostatní zjistíte z jejich webových stránek.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]